Test Zimskih Gum 2013

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Me zanima ,če so tudi na Audije naših ministrov
evil.gif
nataknili ta model gum??

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Me zanima ,če so tudi na Avdija naše Alenke nataknili ta model gum??

Po mojem tukaj problem čisto elegantno rešijo brez javnega naročila. Pač izvedejo enkraten nakup pod nevem kakšno vrednostjo.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Sicer nisem zagovornik slabih gum, vedno prepričujem ljudi da naj vzamejo eno od premium znamk ampak, če gume zadostijo zakonskim predpisom za prodajo na našem trgu in so jih kupili ne vidim razloga da bi jih vračali. Zdej se zgovarjajo na tiste nalepke, kjer si proizvajalec zmisli določeno črko za porabo in lego na mokri cesti. Pa že če pralni stroj kupujem vem da temu ni za zaupat, zdej bi pa pr gumah kjer je v vsaki dimenziji več razičnih nosilnosti, rtf, ojačane bočnice, 83 različnih kombinacij širin, presekov, col... dej dej, k da verjamem da so vsako testiral. Naši so pač kupili najbolj ugodne gume (upam da so ble vsaj res poceni) in nej jih znucajo do konca - sej bo hitr, naslednič pa po pameti.

Po tej logiki lahko vrnejo tudi škodo rs, ker ima sigurno določene performanse slabše v primerjavi z M3, RS4, imprezo STI in lancerjem evo, je bla pa nedvomno cenejša od naštetih.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz sem tudi za foro vzel Federalke direkt iz skladišča za 55€ na komad 225/40/18.

Držalo prav super, malce hitreje poradiralo, drugače pa bolje kot marsikatera premium znamka stara 1 leto ali pa dve rabljene.
rolleyes-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Mah, za provide res niso primerne, saj pri sledenju vozil z visokimi hitrostmi ogrožajo tudi druge udeležence v prometu, sicer ima pa policijski vozni park po večini res katastrofalne gume ...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Imajo srečo da so dobili nove gume. Sam sem bil enkrat na servisu z avtom, ko so policisti pripeljali službeno škodo na preobutje ... zimske gume so imele (po meritvni serviserja) med 2-3mm, torej niti zakonsko dovolj. Odgovor policistov je bil da to je to in naj dajo gor ker so jim tako naročili, gazda servisa klical šefeja na policijo če resno mislijo (sem stal zraven ko je rekel da bo napisal na račun opombo, da so gume neustrezne in da je vožnja na lastno odgovnornost), na koncu je točno tako tudi bilo. Skratka bogi policisti so celo zimo morali drgnit gume z 2-3mm profila.

Sicer pa ne vem kaj sedaj pametujete? V 100 in 1 temi kurcate čez državo, davke ipd. ko pride pa do takih tem ste pa zelo neekonomični! Kaj mislite da razni s.p-ji ki komaj plačujejo davke, kamioonarji ipd. se vozijo pa na novih mišelinkah?! Tako je, država je v kurcu (povzeto po alterju) in če ni ni, če se lahko v bolgariji vozijo s tigar gumami se bomo pa tudi mi. Ne vem zakaj bi morali slediti nemškemu standardu (pa verjetno nemci nimajo Dunlop gum, prej kakšno Fuldo ipd.), če smo pa glede na finance na ravni bolgarije?

Jebiga takle mamo, policskemu sindikatu se lepo da na mizo ali hočejo enake plače ali pa naj vsaka patrulja v 2h letih povrne stošek dražjh gum. Aja ne, to pa spet ne, oni hočejo max. varnost, višje plače in več zaposlenih!
cheer.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Mater ste dosadni s temi policijskimi gumami... bodo pač mogli s temi gumami preživet, kaj ima zdaj to veze, maksikdo od nas bo moral preživet/živet še s čim hujšim v tej državi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.519
5.063
113
Sedaj bi le morali preveriti, če je bilo testiranje izvedeno v skladu z javnimi naročili. Če je bilo naročeno in plačano, kaj je bila zakonska osnova? Je bilo na portalu javnih naročil? Če ni bilo plačano, pa mora KPK pogledati, kje so stranski učinki bogatenja na račun države.

Sarkazem boste menda prepoznali?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Mater ste dosadni s temi policijskimi gumami... bodo pač mogli s temi gumami preživet, kaj ima zdaj to veze, maksikdo od nas bo moral preživet/živet še s čim hujšim v tej državi.

Res je, npr. ti s tastaro petico (e60) namesto nove F10 ...
grims-1.gif

Ma gre se za to, da bi lahko že v štartu vsaj za tahitre inkasante nabavili top gume, ne da sedaj zapravljajo čas in denar za testiranja, katerih rezultat je že vnaprej znan.
rolleyes-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.972
6.208
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Imajo srečo da so dobili nove gume. Sam sem bil enkrat na servisu z avtom, ko so policisti pripeljali službeno škodo na preobutje ... zimske gume so imele (po meritvni serviserja) med 2-3mm, torej niti zakonsko dovolj. Odgovor policistov je bil da to je to in naj dajo gor ker so jim tako naročili, gazda servisa klical šefeja na policijo če resno mislijo (sem stal zraven ko je rekel da bo napisal na račun opombo, da so gume neustrezne in da je vožnja na lastno odgovnornost), na koncu je točno tako tudi bilo. Skratka bogi policisti so celo zimo morali drgnit gume z 2-3mm profila.

Sicer pa ne vem kaj sedaj pametujete? V 100 in 1 temi kurcate čez državo, davke ipd. ko pride pa do takih tem ste pa zelo neekonomični! Kaj mislite da razni s.p-ji ki komaj plačujejo davke, kamioonarji ipd. se vozijo pa na novih mišelinkah?! Tako je, država je v kurcu (povzeto po alterju) in če ni ni, če se lahko v bolgariji vozijo s tigar gumami se bomo pa tudi mi. Ne vem zakaj bi morali slediti nemškemu standardu (pa verjetno nemci nimajo Dunlop gum, prej kakšno Fuldo ipd.), če smo pa glede na finance na ravni bolgarije?

Jebiga takle mamo, policskemu sindikatu se lepo da na mizo ali hočejo enake plače ali pa naj vsaka patrulja v 2h letih povrne stošek dražjh gum. Aja ne, to pa spet ne, oni hočejo max. varnost, višje plače in več zaposlenih!
cheer.gif

Pametnjakovič, če bi šel denar katerega kasirajo pri kaznih za Policijo ( NE za MNZ ), za VARNOST na cestah potem bi bilo boljše, ker pa gre v proračun pa smo kjer smo!
Tudi če bi šle cestnine za ceste nebi bile take kot sedaj, ko je katastrofa, ne pa da gre za SŽ!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.519
5.063
113
Kako ukrepanje bi rad PSS
sprasujem se.gif
Preveriti, če imajo gume na službenih vozilih prav napumpane in redno opravljeno vse, kar proizvajalec gume in vozila zahteva od voznika v navodilih. To bi morali zaposleni v policiji znati sami.
Malo verjetno, da je bil razlog drugje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kako ukrepanje bi rad PSS
sprasujem se.gif
Preveriti, če imajo gume na službenih vozilih prav napumpane in redno opravljeno vse, kar proizvajalec gume in vozila zahteva od voznika v navodilih. To bi morali zaposleni v policiji znati sami.
Malo verjetno, da je bil razlog drugje.
Ali pa recimo redno plezanje po robnikih ...

Sicer so pa rezultati testa znani:
http://www.mnz.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/12137/8380/