Test Zimskih Gum 2013

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
To ni žalostno, ampak odlična referenca za Savo kot tovarno, če so dovolj dobri za premijske pnevmatike. Budget se potem pač delajo drugje.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Torej te ne moti, da 'našo' znamko s tem porivajo na nižji kakovostni nivo? Naj delajo tuje znamke na tujem, itak sami trdijo, da ni razlike med obrati in so vsi ultramegasuperduper moderni
tongue-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
Ko so Savo kupili tujci, smo izgubili pravico, da se bunimo glede profiliranja znamke. Sava nikoli ni veljala za kaj drugega kot solidna budget guma, in tako je še naprej. Okrog kvalitete se pa da debatirati. Pod znamko Sava se trenutno po mojem mnenju proizvajajo boljše gume kot so se kadarkoli prej, ko je bila firma še slovenska. Dostop do know-howa takega koncerna dela svoje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Torej te ne moti, da 'našo' znamko s tem porivajo na nižji kakovostni nivo? Naj delajo tuje znamke na tujem, itak sami trdijo, da ni razlike med obrati in so vsi ultramegasuperduper moderni
tongue-1.gif

Je bila od nekdaj nižji kakovostni nivo. In ni "naša", ampak od Goodyeara ...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A ti poznaš pomen narekovajev?

In zakaj bi bila še vedno na nižjem nivoju, če to nebi bilo potrebno? Očitno so naši delavci dovolj sposobni, da naredijo gumo na primernem nivoju za ime Goodyear in Dunlop, zakaj potem nebi mogli še Save?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
A ti poznaš pomen narekovajev?

In zakaj bi bila še vedno na nižjem nivoju, če to nebi bilo potrebno? Očitno so naši delavci dovolj sposobni, da naredijo gumo na primernem nivoju za ime Goodyear in Dunlop, zakaj potem nebi mogli še Save?

... ker lahko Savo izdelajo tovarne z nižjimi standardi?
confused-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Še enkrat: zakaj? Kje piše, da bi Sava morala ostati na srednjem nivoju?

No razen seveda v strategiji Goodyeara, ki je s tem namenom tudi kupil Savo
tongue-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
Sava nikoli ni bila višje in tja tudi ne cilja. Enostavno z najboljšimi ni primerljiva. Naši že imajo visoke standarde proizvodnje, razvoja pa niti pod razno niso imeli na nivoju Contija ali Goodyeara. Zato smo lahko veseli, da je naša tovarna tako visoko cenjena, da so jo odkupili, znamka sama pa ni prav veliko vredna. Nekje na nivoju Debice. Glede na do, da je v koncernu dovolj premijskih znamk,v katere so vložili milijarde za prepoznavnost, ni nobenega pametnega razloga, da bi tja tlačili še Savo, ki je resnici na ljubo precej lokalna znamka.

P.s. Prej ko se s tem sprijazniš, bolje bo.
evil.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
Sem kupil Debico letos letne za eno kripo dim. 205/55R16 p so bile Made in Slovenija.
Sem se peljak z njimi pa moram reči da niso niti slabe glede na to da so najcenejše.

helltom

Pripravnik
17. maj 2013
67
1
8
Sava Eskimo S3 HP so narejene v Sloveniji, tako da komentar da so celotno znamko SAVA preselili drugam, ne drži. Pa še tole: Pred leti sem peljal mulce na eno praznovanje na Jelovici, padlo je okoli 20cm snega, nekje na sredi me ustavi en tip, me bukovo gleda, kako je mogoče, da sem s Cliom in Savskimi Eskimo tako daleč prišel on je pa moral dati verige na Audija z enimi supertruper gume ala Michelin. Tako da.... Sava Eskimo so zakon, pa ni važno kje so narejene.

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik helltom pravi:
Sava Eskimo S3 HP so narejene v Sloveniji, tako da komentar da so celotno znamko SAVA preselili drugam, ne drži. Pa še tole: Pred leti sem peljal mulce na eno praznovanje na Jelovici, padlo je okoli 20cm snega, nekje na sredi me ustavi en tip, me bukovo gleda, kako je mogoče, da sem s Cliom in Savskimi Eskimo tako daleč prišel on je pa moral dati verige na Audija z enimi supertruper gume ala Michelin. Tako da.... Sava Eskimo so zakon, pa ni važno kje so narejene.
Še nisem doživel, pa verjetno tudi ne bom, da bi nekdo pravilno ocenil, da so na približujočem se avtu med vožnjo po 20cm snega montirane Savske Eskimo gume. Ta, z Audijem, je moral biti izreden strokovnjak, ali pa nekdo drug lepe basni piše...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
Daljša po možnosti še nižja limuzina, ki ima kar veliko teže na nepogonskih kolesih bo vedno slabša v snegu kot nek majhen avto, ki ima veliko večji % teže v nosu.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
In kaj ima to veze s sposobnostjo voznika te limuzine zaznavati model gum med vožnjo proti njemu, ko se on sam ubada z montažo keten? Spet ena 302 po števcu...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj pa možnost, da sta se ustavila, pogovarjala in je audijevec vprašal kaj za ene gume ima, da je uspel prit do tja?

Se pa strinjam, da to ni noben razlog, da bi bila Sava boljša od Michelina. Clio je verjetno imel pol ožje gume kot Audi.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.696
9.915
113
40
MB
saj ni nobena skrivnost da je S3 dobra po snegu, ampak je pa mokrem toliko slabša (po taki podlagi se nas večina pozimi v 85 % vozi) in je zato pač overall slabša
smile-1.gif

helltom

Pripravnik
17. maj 2013
67
1
8
Heheh pa sem vam dal kost.... Nekateri imate prav, nekateri pa pišete basni... nisem superman, da bi že iz svojega vozečega avta videl kakšne gume ima, ampak sem se lepo ustavil, ga vprašal če je vse v redu, tip me je verjetno tudi že zato bukovo gledal, ker ni pričakoval, da mu bo kdo ustavil, lepo me je prosil, če mu pomagam namestiti verige na avto, no,... od tod vem kakšne gume je imel ane. Potem je bentil da ne bo več dajal takih gum na avto, jaz sem se mu pa prijetno smejčkal. Toliko. komentirajte, grizite dalje... Sicer je pa tole že malo off topic...aja se pa popolnoma strinjam s tomijem in SouthParkom, imel se mnogo ožje gume kot on in tudi na mokri cesti se obnašajo solidno, ne pa super.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik helltom pravi:
... nekje na sredi me ustavi en tip, me bukovo gleda, kako je mogoče, da sem s Cliom in Savskimi Eskimo tako daleč prišel on je pa moral dati verige na Audija z enimi supertruper gume ala Michelin.
Citat:
Uporabnik helltom pravi:
... ampak sem se lepo ustavil, ga vprašal če je vse v redu...
Keep going...