Test Zimskih Gum 2013

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Zakaj je pa potem ko dam jeseni gor Dunlop Wintersport 3D, vse tako kot mora biti? Oprijem v mokrem: odlično. In vozniški izpit imam 23 let, tako da nekaj izkušenj pa že imam. Da mi kdo ne bi očital še tega.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik enageM pravi:
In vozniški izpit imam 23 let,
Eni ga imajo tudi 60 let, pa vseeno ne znajo vozit.
No, lahko da ti je guma otrdela. Meni so tudi B. Turanza bile fenomenalne v suhem, in prej tudi v mokrem, ampak sedaj v mokrem niso bile več boljše od kamna, zato sem to poletje raje zvozil stare zimske gume (sicer tudi že precej trde).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
premium contact je kar zakon, je šlo super 3 sezone, dokler nisem zlizal

sem se pa nategnil pred par leti s fuldo carat progresso, ki je bila takrat na testih čisto pri vrhu in ugodna cena

šlo je prvo sezono, potem pa drsalnica
za premium contact tudi jaz lahko potrdim da so solidne trenutno tretjo sezono. Ne bom rekel odlične, ker imam premalo izkušenj z gumami, ne bom pa rekel da so zanič, ker vem kaj pomeni zanič gume.
Edino sedaj opazim da sem jo začel lizat po robovih(kot prejšnje original GY) . Sem prehiter v ovinkih?, tlak je prej previsok kot prenizek (okoli 2,5 ali celo več)?
Če bi bila optika zanič bi mi požiralo samo en rob, ali se motim?

upss topic zimske gume, bom poročal kako se bodo tretje leto obnesle Fulda, čez slab mesec.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Ne razumem kaj ima vozniško znanje pri tem, če pripelješ v mokrem (ne po prvem dežju) v ovinek in avto drsi ven? Znanje ti kvečjemu pomaga reševat nastalo situacijo, zaradi slabega oprijema. Ne rečem da je zaradi mojih izkušenj, omenjeni (sploh in oh seveda) proizvajalec slab, trdim samo da so konkretno letne gume na mojem avtu, zanič v mokrem. Pika.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Se komu kaj sanja, če se ista guma z različnimi hitrostnimi indeksi opazno razlikuje v voznih lastnostih?
Recimo pri dimenzijah 195/65R15 so 91H 5-10€ dražje od 91T
crazy1.gif
, testi pa so le s "H" varjanto.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
A je že kdo nabavljal gume na Mimovrste? Ima Conti kar ugodno. Pa njim še najbolj zaupam (nekateri hočejo keš vnaprej).

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Gumax je cenejši kot mimovrste (pa tudi od vseh gumepnevmatiketakojdirekt štacun) + zastonj poštnina + z njihovo kodo je trenutno še popust 2 eur na gumo.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
x2, DOT je sicer 2012, vendar bodo itak za v smeti v dveh zimskih sezonah.