Skoda SUPERB Combi

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Citat:
Uporabnik mitfif pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
sem našel da so šele 80% invalidi upravičeni do povračila DMV

Oprostitev DMV

Pri naši bajti je lastnik avtomobila 100% invalid, in smo presenečeni ugotovili da ti država sicer vrne davek, ampak pod pogojem da se avto 5 (ne me držat za jezik) let ne proda. V nasprotnem primeru se vrne znesek z pripadajočimi obrestmi. Na koncu smo rekli da davka ne bomo zahtevali nazaj, ker ne vemo kdaj se bo avto prodal. Pa četudi misliš imet avto čez to dobo, nikoli ne veš ali te bo avto zafrkaval, ga boš sesul v totalko itd in ga boš primoran prodat.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Če se jaz z naloženim doblotom z 1.2 brezturbašem peljem od grosista z cca 300 litri pijače 170 po AC, pol bo še
1.4tsi dovolj. V golfu je 1.2tsi čist zadosti, oz. presneto dinamičen motor.

Sploh ne dvomim v tebe, verjetno si še napoti domov mešal štrene kakšni F360 modeni.
cheer.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Daco;
res je, pet let ga smes prodat, razen ce ga sesujes, invalid umre,in se nekaj. je zraven tistega linka nekje obrazlozeno

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Vzemi bencinarja. 1,8 ali 2.0
če se velikovoziš ga predelaj na plin, če bo moči premalo mu optimiziraj elektroniko.
Dokupi parkirna tipala in usnjen volan
to je to
zmaga.gif

avto ena a s črtico

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Če se jaz z naloženim doblotom z 1.2 brezturbašem peljem od grosista z cca 300 litri pijače 170 po AC, pol bo še
1.4tsi dovolj. V golfu je 1.2tsi čist zadosti, oz. presneto dinamičen motor.

Sploh ne dvomim v tebe, verjetno si še napoti domov mešal štrene kakšni F360 modeni.
cheer.gif

Ne, mi je pa en 911 kar lepo sledil, ampak sem ga rešil muk.

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
Zaradi 3eh otrok pri škodi superb ne boš prišparal, ji manjka 3.0TDI, ostali imajo premalo izpušnih. ali pa če počakaš do januarja, ko bodo morda dvignili DMV, ne vem pa, če bodo zato trgovci potem spustili osnovne cene....

povračilo dmv dobiš tudi če uvoziš rabljen avto (preveril na davčni)
530d ali A6 3.0TDI/3.0TSI 2008/09 bo moja izbira če bi tretji kdaj ratal

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:

Navedeno velja za prazen avto in v idealnih pogojih. Glede na to, da gre za karavana, bo verjetno večkrat konkretno naložen. S petimi osebami in polnim prtljažnikom pa verjetno performanse drastično padejo (iz 10.6s na 12+). Navsezadnje gre za škodino top limuzino in škoda je mučit tak avto z neprimernim motorjem, ker potem to ni več to. Sam bi vzel obvezno 170 konjev + v takem avtu, da je potem zaokrožena celota.
Je pa pri nas veliko avtov ranga passat ipd. z motorji okrog 100 konjev, kar je precej nenavadno. Zakaj kupit veliko limuzino in potem šparat na motorju? Samo da je velika škatla ali kaj?

Velikokrat se kupuje avto zaradi sosedov...
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Poznam cloveka, ki je (leasing na firmo) nabavil A4 1.8T quattro, ko so bili to cisto novi avtomobili (ko so pri Audiju nehali delati modele z dvomestnimi stevilkami). Zadaj je imel sipe na vinto, prostora za noge pa za zjokat malo ... v glavnem, zanimiva kombinacija za tisto ceno, glede na to da ni zapravljal svojega denarja.

Glede passatov pa takole: kolega ima 1.9 TDI 105 KM, vozi lepo umirjeno in res ne vidim razloga zakaj bi moral imeti 200+ KM. Doma je na hribu, gor avto brez kakrsnegakoli problema prileze, prostora je precej vec, kot ga je imel prejsnji avto, varen, udoben in varcen je pa tudi bistveno bolj. Mocnejsi bi kuril vec, imel drazjo registracijo in bi imel nekaj visjo koncno hitrost, ki pa je tako ali tako dalec nad najvisjo dovoljeno pri nas - zakaj bi to hotel ?

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
... Mocnejsi bi kuril vec, imel drazjo registracijo in bi imel nekaj visjo koncno hitrost, ki pa je tako ali tako dalec nad najvisjo dovoljeno pri nas - zakaj bi to hotel ?

Ne zaradi končne hitrosti ampak zaradi pospeškov? Tvoj kolega sodi najbrž med tiste, ki se zjutraj po regionalki v daljših ali krajših kolonicah vozijo 50 do 70, prehitevajo nikoli nikogar, zavirajo pred vsakim še tako blagim ovinkom ipd. Meni je vožnja v taki družbi preveč stresna. Jaz raje prehitim kogar se da in se vozim z lastnim tempom. Na času ne dobim prav veliko, goriva najbrž porabim več. Who cares.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pelje 50 v naseljih in 90 zunaj, kar je normalno. Od kje ideja, da avto s 105 KM ne gre vec kot 70 ?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Tudi 500+KM ti ne rabi kaj dosi v koloncah, kjer so več kot 3 vozila in je promet v nasprotni smeri.
Razen, če si eden tistih, zaradi katerih se polni črna kronika...
stupid-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
ksz....

Tak ko od seke frajer zaj.....kupuje nova kola, pa bo kupil superba oz ga je že samo čaka še na njega, da bo kao najjači na vasi, ker bo mel vlka kola, te pa je vzel 1,9 greenline motor z 100 konji
bonk.gif

Zaj situacija je taka....ded je vlki tam ene 167........ lahko, da ma kompleks kaaki pa zato rabi vlki avto, samo tega tak nebo priznal
smile-1.gif
Ni to polo.....do zaj je vozo polota z 100 konji, tisto se še nekam premakne ko si sam v avtu.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik mitfif pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik mitfif pravi:
Sam kupujem tudi Superb kombi 1.8 TSI, še rajši bi 2.0 TSI ampak ta izvedba je žal samo z DSG-jem ( imam rajši ročne menjalnike ). Razmišljam tudi o 3.6 motorju, saj bi me stal približno enako kot ostala dva ( imam tri otroke in dobim povrnjen DMV ). Za moje pojme je avto dovolj velik in primeren za veliko družino.

povrnjenih dobis slabih 1500eur, brezveze. Pri slabsem avtu se manj.. Sem upal na vec. Toliko dobis popusta, ce malo gobec obracas. Samo ne pri Vrtacu
ne-ne-1.gif

Zato pa sem gledal 3.6, ker pri takšnem motorju je 23% oz. še nekaj več DMV-ja. Ima pa Hanzi prav glede registracije in drugih stroškov, pa navsezadnje tudi nadaljne prodaje takšnega avtomobila.

Pa ne pozabi, da je osnova za izračun DMV nabavna cena uvoznika vozil, tako da ne boš presenečen nad zneskom, ki bo povrnjen. Pri Grand Scenicu bi mi dobili cca 300€ povračila, sam pa sam računal tako kot ti, po ceniku in sem seveda pričakoval precej več.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
prosim...idi srat nekam drugam, ker od takih ko si ti se mi že počasi vsebina želodca obrača ko berem ta forum.
bonk.gif

avto ima 1,5t, 100km je za povprečnega voznika dovolj. kapiraš?
če pa ti napišeš da 100km komaj te nekak premakne polota, je jasno da si tepen v glavo in tvojih izjav ni za jemat resno. kapiraš?

ko pa boš enkrat izgubil mozolje, ko ti bodo dlake pognale na jajcih, boš služil svojo plačo in plačeval svoje položnice, boš se malo prizemljil in ti bodo fraze kot so "poraba", "registracija" in "vzdrževanje", vse v odvisnosti od tvoje 800€ neto plače, postale malo bolj pomembne kot so zdaj.

in od tvoje seke frajer, ki kupi škodo, ki ni draga za vzdrževanje, je moder mož. za razliko od ostalih 90% slovencev, ki je zabitih kot si ti. 45% jih (misli da) rabi 200km da se premakne iz mesta, ostalih 45% pa kupuje avte daleč preko svojih finančnih zmožnosti, kamor pa boš nekoč spadal ti, ko se boš odlepil od mamine zize.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Word!
Sem v tej temi že nekajkrat hotel nekaj podobnega napisat, pa sem si vedno premislil, saj enostavno nima smisla.
Je pa tale tema vzorčni primer, kako zasrat vsebino kljub temu, da v dotičnem avtu človek ni še nikoli sedel, kaj šele vozil.
5
star.gif
zate.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
5*
Ob teh postih sem tudi jaz začel razmišljat,da 127 konjev ni dovolj v Avensisu
confused-1.gif