Skoda SUPERB Combi

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Malo pred faceliftom so ta motor vtaknili tudi v Octavio2. Jaz imam še staro varianto, pred faceliftom, 5 vratno verzijo.
Zaenkrat (po dveh letih in pol) nobenih težav, med servisi niti olja ne dolijem, ker ga praktično nič ne spije. Do nedavnega sem tankal 100 oktanca, sedaj pa večinoma Petrolovega 98 oktanca, ker z njim naredim nekoliko več kilometrov. Se je tudi meni zdelo čudno, samo je praksa pokazala tako...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a gre v superba trije otroski zadaj ali ne..prjatu je prodal octavio, ker niso šli, v pasata pa gredo.

Spet en tistih, ki je mislil da je Octavia v passatovem razredu?
hysterical-1.gif

mislim nič. samo povem

me pa zanima v katerem razredu je oktavija in v katerem turan..a je to golf, passat, lupo...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Lepo spisano, sicer je verjetno 1.8 TSI optimalna izbira iz bencinskega tabora.

Offtopic:

Citat:
Uporabnik ggg pravi:
... kar me je presenetilo na relativno slab sloves prehodnika. VW 1.8 turbo kosilnice.

In kaj te moti? Da ima turbo kosilnica za svoj čas najboljše razmerje med močjo in porabo? (za bencinski motor) Da je povprečna poraba na ravni TSIja oz. vsaj jst BP dosegam porabo med 7-8 litri na 100km. Pa BTW 1.8T ni VW izdelek, ampak čistokrven Audi! Pa dovolj off-a, samo ne tako govorit o najbolšem bencinskem ljudskem motorju (pred)prejšnjega desetletja!
evil.gif

mitfif

Zelenc'
25. jan 2008
25
0
1
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Mimogrede tale 1.8 tsi kombi je trenutno v akciji za okoli 22k eur. S srednjo verzijo opreme in nekaj dodatne.

A to z Ambition opremo + katero dodatno? Pri Vrtaču v Kranju?

Hvala za odgovor

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ja, ambition, 1.8tsi (180KM
evil.gif
)

Lej vem, da dobis zagotovo se
Bolero avtoradio (mp3, touchscreen, 6 cd streznik...
Hill Hold
kovinska barva
normalno rezervo kolo z jeklenim platiscem
senzor za dez
dodatno zatemnjena stekla od B stebricka dalje (super stvar, ce imas otroke ne rabis nic zavesic)
plus verjetno se kaj, ali manj. odvisno kako si jim simpaticen.
evil.gif
ok malo heca, cena recimo od 22-23k eur, odvisno od modela na zalogi. Vkolikor rabis avto takoj ni kaj za razmisljati.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Lepo spisano, sicer je verjetno 1.8 TSI optimalna izbira iz bencinskega tabora.

Offtopic:

Citat:
Uporabnik ggg pravi:
... kar me je presenetilo na relativno slab sloves prehodnika. VW 1.8 turbo kosilnice.

In kaj te moti? Da ima turbo kosilnica za svoj čas najboljše razmerje med močjo in porabo? (za bencinski motor) Da je povprečna poraba na ravni TSIja oz. vsaj jst BP dosegam porabo med 7-8 litri na 100km. Pa BTW 1.8T ni VW izdelek, ampak čistokrven Audi! Pa dovolj off-a, samo ne tako govorit o najbolšem bencinskem ljudskem motorju (pred)prejšnjega desetletja!
evil.gif

Slab sloves sem mislil izkljucno zaradi porabe. Mislim, da TSI vseeno porabi kaksen liter manj. Upam trditi no. Kako je/bo z vzdrzljivostjo pa nihce se ne ve. Predhodnik je vzor vseh bencinarjev, kot sam pravis
zmaga.gif

A to je tisti Audi motor iz A4, ki v osnovi nudi 125KM in porabi 15l/100km, s turbino pa kaksen liter manj?
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:A to je tisti Audi motor iz A4, ki v osnovi nudi 125KM in porabi 15l/100km, s turbino pa kaksen liter manj?
smile-1.gif
1.8T bo žrl 14 litrov pri precej agresivni vožnji ali pa samo štartanje po mestu. Če voziš zadevo normalno si komot tudi na 8 litrov in manj. Recimo vem za 1.8T na plin, kateri ima povprečno nekaj čez 9 litrov plina.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
A to je tisti Audi motor iz A4, ki v osnovi nudi 125KM in porabi 15l/100km, s turbino pa kaksen liter manj?
smile-1.gif

Jp, prvi del drži, 1.8 20V ... sicer pa se turbo verzija prodaja še danes, v Seat Exeu (star A4) ga dobiš za soliden dnar!
zmaga.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Ja 1.8 T motorji so to bli........

Povprečna poraba v golfu s tem motorjem nekje 9 l

Povej še da je tale motor v golfu GTI .. torej je tudi povprečna poraba v stilu vozila. V golfu se ga drugače z malce truda spravi tudi pod 7 l/100km!
evil.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
se pravi je top izbira za nekoga ki ne potrebuje velikega avtomobila golf VI sidharta z ročnim menjalnikom in čipom. look od stock highlina, zmogljivosti pa od gti-ja...
smile-1.gif
sleeper