visek_izobrazbe
Guru
blaž.......Te praviš da sn levičar. To ti je krogla resnice pokazala al kak si prišo to tega?
blaž.......Te praviš da sn levičar. To ti je krogla resnice pokazala al kak si prišo to tega?
Svedsko jim lahko kar podarijo. Zanimiv intervju, zlagan, veder in navdihujocSlovenka, ki je bila ravnateljica na Švedskem: pet let vodila vrtec in šolo na Švedskem
"V času pomanjkanja učiteljev imamo direktorje, ki varčujejo s tem, da za dva meseca prekinejo plačo. To se mi zdi absurdno in neracionalno. Tveganja zato, da si bo človek našel službo drugje, so verjetno velika. Preprosto me ta logika osupne."Junija out, avgust: kje ste ?
Več sto šolnikov med poletnimi počitnicami prijavljenih na zavod za zaposlovanje
Kljub pomanjkanju zaposlenih v šolstvu na zavodu za zaposlovanje opažajo, da se med poletnimi počitnicami k njim prijavi več sto šolnikov. Septembra se iz evidenc odjavijo in delodajalec jih nato znova zaposli za določen čas, do naslednjega poletja.www.rtvslo.si
Kaj točno s tem ravnatelj prišpara? Bo treba malo ZOFVI prebrat. Plače so financirane iz strani države. In tukaj ravnatelj nič ne prišpara oziroma nič ne pridobi. Če delavca ni država za njega ne da za plačo. Če delavec je pa država da dnar za plačo.Da pa je to praksa ravnateljev samo zato, da privarčujejo?
Iz lastnih izkušenj povem na glas; Ravnatelji so največja mafija na lokalnem državnem nivoju takoj za župani! Ne predstavljate si koliko denarja se pokrade preko ravnateljevih podpisov.
Vsaj na nasi osnovno soli se nisem slisal za prekinitev zaposlitve za čas počitnic."V času pomanjkanja učiteljev imamo direktorje, ki varčujejo s tem, da za dva meseca prekinejo plačo. To se mi zdi absurdno in neracionalno. Tveganja zato, da si bo človek našel službo drugje, so verjetno velika. Preprosto me ta logika osupne."
Štruklja sicer ne maram, a tukaj ima prav. Takšno prakso bi pričakoval na kakšnem privat podjetju, ki diha na škrge, ali pa ima direktorja s kakšno psihično motnjo. Da pa je to praksa ravnateljev samo zato, da privarčujejo?
Iz lastnih izkušenj povem na glas; Ravnatelji so največja mafija na lokalnem državnem nivoju takoj za župani! Ne predstavljate si koliko denarja se pokrade preko ravnateljevih podpisov.
Po moje je največja težava v tem, da so ravnatelji večinoma učitelji. In vodenje šole ni enako vodenju enega razreda učencev.Iz lastnih izkušenj povem na glas; Ravnatelji so največja mafija na lokalnem državnem nivoju takoj za župani! Ne predstavljate si koliko denarja se pokrade preko ravnateljevih podpisov.