ksz. amm kje ste pa videli oziroma kje piše, da se izplačuje kilometrina 30% od 95 oktanskega bencina? A ni 0.37€/km?Nima smisla s tabo debatirat. Privilegij je, ko ti na dogovorjeno placo dodajo se jurja da si kupis privatni avto in pises kilometrino.
Drugace pa je odgovor na moje vprasanje o 40000 sluzbenih kilometrih s kilometrino 30% od 95 oktanskega bencina dejstvo, da v treh letih z novim sigurno naredis profit medtem ko na sluzbenega placujes boniteto
Nima smisla s tabo debatirat. Privilegij je, ko ti na dogovorjeno placo dodajo se jurja da si kupis privatni avto in pises kilometrino.
Drugace pa je odgovor na moje vprasanje o 40000 sluzbenih kilometrih s kilometrino 30% od 95 oktanskega bencina dejstvo, da v treh letih z novim sigurno naredis profit medtem ko na sluzbenega placujes boniteto
ksz. amm kje ste pa videli oziroma kje piše, da se izplačuje kilometrina 30% od 95 oktanskega bencina? A ni 0.37€/km?
Obnasajo se zagotovo racionalno. Vsaj nekatere. Zdaj je samo odvisno kako blizu vodstva si glede sluzbenega avta.teorija, da se ljudje/firme po defaultu obnasajo racionalno, je nateg.
zdej se ti bo zdelo tole malo to much pikolovsko ampak glede na podatke, ki si jih dal boniteta ne bo 160eur, delaš več kot 500 kilometrov mesečno za privat namene kar pomeni, da bo boniteta pri 22000eur vrednem avtu v prvem letu 330eur brez goriva za privat in 412eur z gorivom. seveda se bo z leti potem zmanjševala ampak v prvem letu je to toNe bi rad prevec prekinjal vase debate, ampak samo hitro pojasnilo glede teh 40.000 km letno…
Za pot v sluzbo in nazaj se naredi cca 25.000, za ostale privat zadeve cca 10.000, prav za sluzbene namene pa od oka cca 5.000. Pot na delo se placa po predpisih firme, mislim da 16 centov/km. Kilometrina za sluzbene poti je pa tistih standardnih 36 centov/km.
Mogoce sem ga kje kaj mimo pihnil, ampak mislim, da je uporaba tega ranga sluzbenega avta, za katerega se placuje cca 160€ neto bonitete malce bolj ekonomicna, kot nabava in uporaba privat avta…
Ni panike, hvala za opombo. Sem računal na pamet in se malo zakalkuliral...330€ bruto, torej cca. 190-200€ neto.zdej se ti bo zdelo tole malo to much pikolovsko ampak glede na podatke, ki si jih dal boniteta ne bo 160eur, delaš več kot 500 kilometrov mesečno za privat namene kar pomeni, da bo boniteta pri 22000eur vrednem avtu v prvem letu 330eur brez goriva za privat in 412eur z gorivom. seveda se bo z leti potem zmanjševala ampak v prvem letu je to to
Kdaj so jo pa sprejemal?govorilo se je celo, da za ev-je ne bo placevanja bonitete. ampak zdaj je novela zakona ze padla v dz-ju...
na juris...