Nakup zimskih Gum

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
tudi jaz isto opažam. vedno sem kupoval pri njih, letos pa so dragi ko pes. za 5 dimenzij za katere sem iskal, so samo pri eni imeli en model z sprejemljivo ceno
rolleyes-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Aha .. pravkar preveril .. topolino je (zame) nekoliko cenejši (govorimo o centih) ..

Imajo pa Barum Bravuris dosti cenejše na topolinu
zmaga.gif
.. Sem jih namreč imel že na nekaj avtih in sem bil z njimi zadovoljen.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kje je ta Pivk?

Če prideš iz smeri Kranj in se pelješ mimo Kreka, boš čez čas prišel do Hoferja. No, Hofer je na desni, levo je pa Pivk.

Če greš pa iz smeri OMV Škofja Loka, je pa takoj na levi Merkur/Tuš/Hofer, na desni je avtobusna postaja (100m naprej od Hoferja) in zaviješ desno. Tam je tabla Avtonega Pivk ..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
kripo:
marsikje imajo ceneje, pri najboljšem sosedu(mercatorju) sem jih kupil za 53,xy evra, (gumedirekt jih imajo po 66).
Montaža in centriranje je bilo free(Lovše v garaži MC domžale) , ne vem pa kako je bilo z ventilčki.
kaj pa iščeš ti v tvoji dimenziji.
Za nižjo ceno kot jo ima gumidirekt dobiš pri "sosedu" UG 7+, pa še malo ostane.
edini minus je to da je gneča za montažo (bila že prd 10 dnevi. ) sedaj dvomim da je kaj bolje.
Fulde pa nimajo in je ne dobijo marsikje... če ne drugače bo pa gy, tega ima mercator dovolj(enako SAve) samo je GY dražji za kakšnih 7%, po testih pa tam tam s fuldo .

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
samo obraba je pa faktor X5 ali še več
Uporabnik kwa je napisal,da je z Alpinko v štirih letih non stop naredil 130000km. Mislim, da če voziš normalno je obraba največ X2 pa še to samo v najbolj vročih mesecih.

130k km sam naredim s 3mi kompleti zimskih in še 3mi kompleti letnih gum. Skratka vzamem ta podatek z rezervo. Sicer pa mišelinke so znane po tem da zdržijo precej časa, samo njihov oprijem po enem letu je tudi neprimerljiv z novo.

Kaj pa vem, ravno prej sem dol montiral iz svojga Michelinke HP Primacy letne, vožene 11.000km (to sezono) in monter je s pridržkom rekel da menda znajo še naslednjo sezono držat? Nekam malo se mi zdi to glede na moj način vožnje....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Realno so gume po slovenskih cestah dobre za 30k km, kar povprečni slovenski voznik prevozi v dveh letih. Če všteješ še to da se v času zime naredi 5k km z zimskimi je tako skupna bilanca, da letna guma zdrži tri povprečne sezone (in nekaj takega tudi zimska).

Nekatere gume (prej omenjene mišelinke) zdržijo nekaj dalj, kakšne športne ali pa kitajski šrot pa manj. Faktor je tja do 3x v obe skrajnosti.

Seveda potem imaš pa še način vožnje; kruzanje po AC manj obrablja gume, kot pa vožnja po ovinkasti cesti; samo recimo v sloveniji ne poznam nikogar, ki bi mu gume zdržale več kot 60k km. Če pa si doma v nemčiji in dneevno res nabiraš po 500k km pa zna številka res priti na 3-mestno cifro.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.390
5.665
113
A ko si menjaval pri "sosedu" a so kej hotl zaračunat za stare??? Men so neki majstri težil za 10eur da stare odpeljeo......sam pol un k mi je v salonu avto predal ni nč omenjal.....pomoje so hotl mal nategvat

Kolega iz Grosupljega mi je povedal da tam ljudem ki so kupl pri sosedu clo niso mel zastonj premontaže???

ma kdo take izkušnje?

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Koliko sem jaz videl, v letaku piše, da ugodnost brezplačne montaže velja samo za gume, ki so bile kupljene v M. Tehnika.

Je pa štos, da se UG7+ (vsaj pri nas) že dva tedna sploh neda dobiti. Mi je trgovec kar odkrito povedal, da naj ne hodim več spraševat, ker teh gum najverjetneje do konca akcije sploh več ne bo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
ne pa tudi v pol ure nisem opazil da bi komu kaj kasirali
v domzalah so montirali gume iz tehnike,domzal,kamnika,kranja,in mogoce siske

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.390
5.665
113
Nevem če so.....ker mene ko sem jih kupu na Ðesenicama pa je bil rok za premontažo 2 tedna.......pa sm pol v šiški vprašal če je premontaža vsesplošna.....so me zavrnil....da pač če sm kupu na Ðesenicah da morm tm pr enem lokalnem s katerim majo dogovor menjat gume....če sm kupu v Lj pa nekje v Lj s katerim majo dogovor...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Clancy pravi:
Je pa štos, da se UG7+ (vsaj pri nas) že dva tedna sploh neda dobiti. Mi je trgovec kar odkrito povedal, da naj ne hodim več spraševat, ker teh gum najverjetneje do konca akcije sploh več ne bo.

Ja, v Mercatorju mogoče... jaz sem jih naročil v petek in dobim v sredo. Dobiti se jih da, vprašanje je torej samo kakšen je interes trgovca, da jih pripelje.
smile-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
samo obraba je pa faktor X5 ali še več
Uporabnik kwa je napisal,da je z Alpinko v štirih letih non stop naredil 130000km. Mislim, da če voziš normalno je obraba največ X2 pa še to samo v najbolj vročih mesecih.

130k km sam naredim s 3mi kompleti zimskih in še 3mi kompleti letnih gum. Skratka vzamem ta podatek z rezervo. Sicer pa mišelinke so znane po tem da zdržijo precej časa, samo njihov oprijem po enem letu je tudi neprimerljiv z novo.

Kaj pa vem, ravno prej sem dol montiral iz svojga Michelinke HP Primacy letne, vožene 11.000km (to sezono) in monter je s pridržkom rekel da menda znajo še naslednjo sezono držat? Nekam malo se mi zdi to glede na moj način vožnje....
mogoče je pa tudi odvisno od dimenzij gum in teže auta....? meni so na citroenu C5 težkem 1800kg zdržale 131Kkm....res pa je ,da so zadnjih 15Kkm bile bolj nevarne kot varne....
vožnja pa srednja, ne dirkaška in ne penzionerska....autocesta 140-150 km/h....

kdor ne verjame pač ima to pravico....
cool-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik asko pravi:
KSZ:

Kako je kaj mnenje o teh obnovljenih rotalkah --> http://www.rotalgume.si/
Smo meli zadnjič debato v službi, eni jih hvalili, jaz pa vem, da obnovljenih ne bi dal na avto.

V mladih letih smo precej hodili v Avstrijo po obnovljene gume in (razen enkrat kolega z R5GT Turbo na AC) ni imel nihče z njimi težav.

Jaz sem za poletno 'igračo' vzel en komplet 205/55-16 za po snegu, bom poročal, kako se bodo obnesle.
So pa v trgovinah Jager še cenejše, kot pri Rotalu.

Lp,

Milan

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Radoveden sem: so avstrijske "nalite" bile boljse kot nase ? Razumem, da si imel ti blizje do Avstrije kot do Bandaga (je bil pri nas par km stran), a si ne znam predstavljati razlike. Od Bandaga so bile nalite gume videti kot nove, montirali smo jih pa itak na fickota, ku je sel po klancu navzdol 110 ... ni bilo ravno pogojev, da bi clovek opazil kaksno silno razliko.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kaj kaj mislite o zimsko-letnih gumah? neki sem razmišljal, da bi na Jumpya to vrgel, da ne bomo skoz to prešraufavali...