Nakup zimskih Gum

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Radoveden sem: so avstrijske "nalite" bile boljse kot nase ? Razumem, da si imel ti blizje do Avstrije kot do Bandaga (je bil pri nas par km stran), a si ne znam predstavljati razlike. Od Bandaga so bile nalite gume videti kot nove, montirali smo jih pa itak na fickota, ku je sel po klancu navzdol 110 ... ni bilo ravno pogojev, da bi clovek opazil kaksno silno razliko.

Prav imaš, Avstrija mi je bila bližje in cenejša. Če bi ljudje vedeli, koliko tovornjakov se je vozilo in se vozi na obnovljenih gumah, bi imeli v tovrstne izdelke večje zaupanje.

LP,

Milan

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kaj kaj mislite o zimsko-letnih gumah? neki sem razmišljal, da bi na Jumpya to vrgel, da ne bomo skoz to prešraufavali...

slabše od zimskih za pozimi, slabše od letnih za poleti

torej slabe strani obojnih združene v eno gumo

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.535
72
48
Kranj
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
so pa najbrž boljše od letnih pozimi in zimskih poleti
zmaga.gif

Sodelavec se ta teden tudi ni mogel odločiti ali naj kupi celoletne in je klical vulkanizerja, ki mu je svetoval, da je bolje, da vzame zimske se bo vsaj pozimi normalno peljal za poleti pa da tudi zimske niso tako zanič.
Z zimskimi poleti se po omejitva čisto OK voziš medtem, ko v snegu z letnimi lahko samo parkiraš in greš naprej peš.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.496
5.790
113
z zimskimi se poleti ne pelješ niti slučajno normalno. razn če je 2x dalša zavorna pot za tebe normalna. in 3x višja obraba.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
z zimskimi se poleti ne pelješ niti slučajno normalno. razn če je 2x dalša zavorna pot za tebe normalna. in 3x višja obraba.

ko imajo zimske konec sezone še 3-4mm so čist dobre za poleti ,....sicer malo cvilijo, se malce slabše držijo kot letne ampak za normalno umirjeno vožnjo so OK.
Upal bi reči da so take zimske od kake premium znamke poleti celo boljše od kake "čudne" letne pnevmatike......(pod. "čudno" štejem npr. gume kot je bila npr.SAVA EFFECTA ipd., s katero me je bilo resnično kar malce strah se vozit ko je bil dež,....)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
dvakratna zavorna pot je za tebe ok? in take zavorne poti nima niti najslabša poletna

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
daj link do testa za dvakratno zavorno pot (na isti površini, ne sedaj testirat letno na AC, zimsko pa v mokrem BTC brez ABS ,ker tako bo razlika 3x

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
ksz

včeraj dobil GY UG7+ (Made in Germany) DOT 4310 iz Gumex.si
cheer.gif

Sveže iz pečke, pa najcenejše med vsemi ponudniki.
aplauz.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
daj link do testa za dvakratno zavorno pot (na isti površini, ne sedaj testirat letno na AC, zimsko pa v mokrem BTC brez ABS ,ker tako bo razlika 3x

ma kaki link... ti že zdrava kmečka pamet ne pove da boš na huba bubi v zelo toplem bremzal precej dalj časa kot pa z vremenu prilagojeno gumo? materi eni se pa res znate potolažit z največjimi nesmisli
sicer pa če ne verjameš, probaj. jaz sem že po nesreči in verjemi da nebi še enkrat

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
ne sekiraj se, zadnja leta sem vozil letne poleti in zimske pozimi, letos bom mogoče stare zimske poleti, na "letne" feltne sem pa nataknil nove zimske.
če se bodo stare zimske obnašale slabo, jih bodo zamenjale nove letne.
Sicer pa nekaj let stare gume niso več huba buba... vsaj tako pišete po alterju.... baje so rockstone

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Jaz pa mislim, da se bom kar na AMZS odpeljal po pnevmatike. S popustom za člane so cenejši od gumedirekt.
redface-1.gif

Gledam pa 215/60/16. Se pa še odločam med Alpin A4 pa Wintercontact TS830.

Na tak avto paše samo najboljše....Conti wintercontact !
aplauz.gif
No, avto je obut v Michelin Alpin A4. Datum proizvodnje ... 4110. Upam, da bodo uporabne.
grin1.gif

Drugače pa zgodba o pnevmatikah moje željene dimenzije pri nekem, no ja, recimo trgovcu.
Citat:
»Amm, ne to mamo pa samo na ceniku.«
?!?!? WTF ?!?!
»Zakaj pa mate?«
»Ja poslal so, pa mamo... ampak tud naročit ne morte.«
Seveda so me na začetku hoteli prepričat da:
»Obstajajo samo une ojačane«
»A 99 nosilnost?«
»Ja samo te«
Na koncu sem vprašal:
»Hočte reč, da tud 99 ne obstajajo zdej al kako?«
...
čri čri čri
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Mimogrede, danes izmerjena zavorka avtaq, ki se na letnih ustavi v cca 39 metrih: 55 metrov. Bridgestone Blizzak LM 25, čisto nove ... Rekordno zanič ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.154
4.132
113
Sej nove zimske so zelo slabe .. profil traktorja ni ravno primeren za svalkanje po dirkališču!

Recimo primerjava lastnosti konkurenčne AM revije:
tabela-obrabljene-1.gif

Na suhem se torej ustaviš 20% prej če imaš pol profila, če pa profila ni se pa ustaviš v 30% prej (toliko kot znaša tvoj rezultat 39 vs. 55)!
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sej nove zimske so zelo slabe .. profil traktorja ni ravno primeren za svalkanje po dirkališču!

99% zimskih, ki jih imamo pri meritvah na avtih, so nove (recimo tje do 3000 km prevoženih, večina vsaj pol manj). Pa so ponavadi zavorke tam nekje okoli 45-48 metrov pri avtih, ki imajo sicer 38 ali 39 metrov. 55 je ekstrem ...

Je pa zanimivo, da je zraven meritev zimskih gum pri tej "konkurenci" zrave slika letne gume. Le kaj so v resnici merili?