do privatnika je dejansko precej zastonj, potem pa zahlen bitte, to je problem. plus še neplanirani nategi - beremo v medijih.Imho je treba vzet v zakup, da cene baterij strmo padajo, pa paneli so tudi praktično zastonj. Malo dražji so samo inverterji, ki podpirajo SE+baterijo...
Torej, če bo cena kompleta dovolj nizka in istočasno cena energije + omrežnine dovolj visoka se bo vseeno mariskomu splačalo.
Sigurno pa se bo zgodilo šele ko bo država nehala subvencionirat ceno energije.
Če so špice problem, potem bi to morala biti investicija v omrežje. Način, kako narediti omrežje robustnejše. Za to menda plačujemo omrežnino.Kdo bi plačal tako baterijo in kdo bi koristil?
Seveda imaš poslovni model, ki dela ravno to Merlak na Gorenjskem (Jesenice se mi zdi) pa v Talumu v Kidričevem.
Jaz zadnjih 30 dni nisem bil niti blizu. Stem da imam v 2025 še višje dodeljene moči...So se morali pri meni potrudit da so uspeli najt špice za dogovorjeno obračunsko moč.
Sedaj izmerjene moči se bodo upoštevale za leto 2026, sedanje pa so ti določili na podlagi meritev 2023/24 pozimi; seveda razen če si na mesečnih maksimumih.Jaz zadnjih 30 dni nisem bil niti blizu. Stem da imam v 2025 še višje dodeljene moči...
Poglej priponko 96120
Pač par peakov je očitno bilo v zimskih mesecih...
Jest sm svoje podaril sosedu. On ostaja pri njih - nima SE, ne zahtevajo skatlice - tko da zaenkrat se mu se splacaPrisel letni obracun na SC.
Če pravilno razumem dopis, potem do 21.1. lahko prenesem viske nekomu ki ima manjko na samooskrbi pri SC v 2024.
Torej, ce bi kdo imel nekoliko cenejso elektriko kot je uradna cena, naj me kontaktira.
Imam 2MWh viska.
Seveda ce je sploh se kdo z manjkom ostal na SC