Kraški pršut

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Uh bom na Jesenicah. Bolj bo proti februarju večkrat bom tam
smile-1.gif
, pol pa nekaj dni celo vsak dan če ne bo kakšnih komplikacij.

Se bom kaj oglasil, samo takrat dam jst za pjačo
smile-1.gif
!

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Spomnim se, da je včasih kraški pršut bil res okusen, ampak to kar se sedaj dobi tam do 30€/kg (v šparu, tušu) je za mene bolj bogo. Recimo še pršut od F.Krainer za 12€/kg ima boljši okus...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
A za ostale tud velja? Jaz lahko kaj takega ko ma se lightshow pripeljem =P Sam glede na stevilo ljudi ki jih bom za izposojo moral podkupit, bo za menoj prisel se avtobus poln lacnih =P

Eno zelo laicno vprasanje - prsut sem dosedaj vedno kupoval že narezan... ko ga sami režete, ali je z nožem možno rezati tako tanke rezine kot s strojem? In koliko časa vam tako rezanje vzame - i guess precej?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tehnika prjatu. na poroki sem gledal modela, ki jih je na prozorno rezal. bilo nas je 50 in je kar dohajal. sicer je imel tekmeca v alkoholu, ampak ok.

to je tko k pistola..mi jo tezko uporabimo, ker je se dobit ne moremo. al pa lucke na avtu.

za začetek torej predlagam, 10 pršutov, stojalo, pa nas, prjatle, povabi na ocenjevanje..po enmu emscu rezanja bos boljsi od strojcka

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Jaz sem ugotovil da narezan pršut v trgovini stane manj kot oni pakirani kosi...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
tehnika prjatu. na poroki sem gledal modela, ki jih je na prozorno rezal. bilo nas je 50 in je kar dohajal. sicer je imel tekmeca v alkoholu, ampak ok.

to je tko k pistola..mi jo tezko uporabimo, ker je se dobit ne moremo. al pa lucke na avtu.

za začetek torej predlagam, 10 pršutov, stojalo, pa nas, prjatle, povabi na ocenjevanje..po enmu emscu rezanja bos boljsi od strojcka

Seveda...kako da ne....bom dans zacel sparat pa naslednje leto povabim =P Osebno sem premalo gurmana da bi sploh poznal vse te zadeve, zato pa mojstre tu gor vprasam...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok, stekam. jaz bi to tudi znal..dejva delit strosek.

meso sem skorja ze posusil..so se..4+3 noge..pa se delava, da je to prsut. sam stojalo rabiva

a gres na kosilo danes

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
to drzi..sam a je ista roba..in kje je uzitek rezanja.

tut prodjalka ljubezni stane manj kot zena..pa slednja da vcasih s ekak uzitek zraven

Roba je ista, ker ti pred nosom reže :D
Le ceneje te pride na koncu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
odkar si pri..varuhih reda, si zlo velik na bolniški..sem ti rekel, d aje to stresno delo.

al pa, glede na sekcijo foruma..slaba hrana..svoh malce

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
A za ostale tud velja? Jaz lahko kaj takega ko ma se lightshow pripeljem =P Sam glede na stevilo ljudi ki jih bom za izposojo moral podkupit, bo za menoj prisel se avtobus poln lacnih =P

Eno zelo laicno vprasanje - prsut sem dosedaj vedno kupoval že narezan... ko ga sami režete, ali je z nožem možno rezati tako tanke rezine kot s strojem? In koliko časa vam tako rezanje vzame - i guess precej?

Še bolj na tanko se lahko reže ročno. Samo se rabi "nekaj" treninga prej.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Ja no, v prtljazniku lahko vozis prsut =P Ne salo na stran.... bo pomoje prej sjtv1 s 300Km avtom mimo prisel kot pa jaz =)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Ah, s 300 glih ne. Bo pa kamot in zelo verjetno avtomatik. Pa da bo dizel (fej!) je tudi velika verjetnost ...
Sem ravno gledal, tja do sredine februarja ne bo nič 300+. DO takrat bo pa cbb že vse oglodal. Nič, bom moral z 200+ reskirat ...