Ja pasat in superb sta prava avta za rebernice....
Saj piše o R-ju...
Ja pasat in superb sta prava avta za rebernice....
...Kar pa najbrž ne velja za (toyotine) hibride, kjer 5000km od 15000km električnih, motor dela samo 10.000km ob menjavi olja. V mestih še manj.- v ZDA veliko teh vozil praktično večinoma stoji v zastojih. Recimo tudi pri nas je morda res osnovna menjava na 15.000km ali 1 leto, vsi pa spregledajo otežene pogoje delovanja, kjer moraš ustrezno skrajšati interval. In ja, med njimi je tudi uporaba samo v mestih in krajše vožnje.
Nova realnost slovenskega srednjega razreda. Sej bos sestel 3+2. Ja, toyota superiorna v vseh dimenzijah. Dovoli, da se plebejci pogovorimo o navadnem bencinarju s porabo nad 10l.Kakšna corolla?
Če boš res prebral, kar sem napisal, boš videl, da sem za Rebrnice pisal za Golf-a R.Ja pasat in superb sta prava avta za rebernice....
Niti ne. Recimo sam imam izkušnjo s Toyotinimi hibridnim pogonom tretje generacije in če delaš le kratke razdalje, se motor niti ne utegne ogreti. Recimo pozimi dela cca. 1 km, da se ogreje, preden sploh začne ugašati motor. Torej najslabše možno za motor, ker se do takrat še ne ogreje prav do delovne temperature. Če kuriš gretje, spet motor laufa. Recimo tudi poleti, ko sem prišel v zastoj, je bilo super tisti km ali dva. Potem pa se baterija sprazni in spet zalaufa motor, da se nafila....Kar pa najbrž ne velja za (toyotine) hibride, kjer 5000km od 15000km električnih, motor dela samo 10.000km ob menjavi olja. V mestih še manj.
Prej se ogreje kot klasični benciner, ker ima različne cikle delovanja, ki so na začetku tako sprogramirani, da se čimprej zagrejejo vsi sistemi ki morajo bit topli za optimalno delovanje.Ampak pozimi je pa po moje kar smrt za Toyotinega hibrida, če delaš le 2 ali 3 km razdalje. Ker se praktično sploh ne ogreje na delovno temperaturo. ICE bo po treh km že ogret.
TakaKakšna corolla?
Sem slučajno vprašal o hibridih, ti vlečeš not corollo. Čestitke. Se umikam iz debate, ker zgleda nimam za več kot za corollo in nimam kaj praskat tukaj.Nova realnost slovenskega srednjega razreda. Sej bos sestel 3+2. Ja, toyota superiorna v vseh dimenzijah. Dovoli, da se plebejci pogovorimo o navadnem bencinarju s porabo nad 10l.
napačen izbor avtomobilaGlede cukrastih tsijev..... Tole je poraba od novega (37kkm) 2tonski sav, 400kljuset, 4sec do 100, 80 posto mesta (vsak dan 10km v eno in 10km v drugo stran, vcasih to traja tudi 1 uro zaradi zastojev) ostalo samo AC gas do daske. Regionalk ni.
Ali imaš obakrat enoto km ali tudi milje?Ena za USA (in se kaksna drzava zraven), druga za Evropo in Azijo / pacifik. Prvi naj bi menjali olje na 6k, drugi na 10k. Kilometrov v obeh primerih, seveda.
Se ti ne zdi, da po 25 letih uporabe in dejstvu da so med majn problematičnimi pogonskimi sklopi bi to spremenili če ne bi laufalo?Predvidevam, da to ni ravno optimalno za obrabo motorja, če ga stalno v takem režimu uporabljaš. Res pa tudi baterija ne bo napolnjena, tako da, bo motor več delal.
Dvajset let nazaj je Am. mehanik pisal o kurioziteti - obisku prijatelja iz Švabije, ki mu je o menjavi olja na 3 tisoč milj razložil "nobody does it over here and changing oil more than once a year is crazy, crazy"...So kar km. Imam sorodnike v ZDA, pa je enkrat nanesla debata na to temo. So mi pojasnili da je 6000 milj (cca 10kkm) pri njih nekako standard za menjavo olja, da to praktično vsi delajo tam. Sem vprašal čemu razlika (pri nas je 15-25kkm interval) pa mi niso znali pojasnit, razen tega da je to "dobro za motor". Tako da bi znale vse prej naštete teorije zakaj držati, ali pa imajo enostavno "mit" ki se je pač zakoreninil in potem vsi menjajo, ker se pač to dela na 10 jurjev. Ampak če dobro pomislim recimo pred dobrimi 30 leti ko sem dobil svoj prvi avto je bil interval 10.000km tudi pri nas standard.
Si kdaj poštudiral zakaj ne poznajo 4 oz. 5 litrskih kantic za olje? Ljudje v Am. grejo menjat olje in iz štacune prinesejo 6 litrskih (quart) kantic... Pri nas se ti to lahko zgodi le, če ga greš kupit na pumpo...Racunaj da je pri njih kanta 0w30.....0w40 olja cenovno isto kot da pri nas kupiš 15w40.....