Testi letnih gum 2013

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Koliko so realno vredne gume, profila cca 6mm ??:

2x spredaj, DOT 4110
Conti sport run-flat
225/45/R17

2x zadaj, DOT
Conti sport run-flat, DOT 48,10
255/40/R17

????????
confused-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne...1 leto že na cesti, malo rabljena sicer. Te dve, ki sem jih jaz imel sta imela še prav ves profil (zelo blizu 7mm).

Pa tudi z Mišelinom sem mel negativne izkušnje kar se tiče staranja....z več različnimi dimenzijami in modeli. Naslednje bodo verjetno spet Continental ali pa Googyear za 18" ker se mel dobre izkušnje z Eagle Assymetric.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.145
667
113
Zdravo!
Rabim pomoč in sicer....
Stare gume so bile Dunlop Sport01, katere so zdržale 3 sezone in cca 70.000km, zadnje dve bi še bile ampak zaradi neenakomerne obrabe tulita.
Dimenzije spredaj: 215/50R17, zadaj 235/45R17

Imam cca 70% AC in 30% regionalne ceste. Vozim umirjeno.

Sedaj pa izbiram med;
1.) Fulda SportControl (cca. 460€)
2.) Nokian Z G2 (cca.525€)
3.) mogoče kaj drugega priporočate?

Kakšne so te Fulda?
Katere bodo zdržale kakšen km več?

Lep pozdrav!
matej_

matej_

Guru
25. okt 2007
2.145
667
113
hvala sem še te pogledu kak in kaj. na nemških testih so se zelo dobro odrezale celo bolje kot nekatere priznane znamke ala pirelli, ampak na tyrerewiev.co.uk je pa ne hvalijo tolko, zato pa tolko bolj hvalijo to fuldo sportcontrol.
Nimam pojma kaj kupit. če bi blo viška denarja bi itaq se stegnu po michelinu.

Pri mojih dimenzijah je conti za 120+€dražji po kompletu, michelin je še pa dražji od contija.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pol pa vzemi boljše od teh zgoraj, ki si jih napisal.Itak voziš umirjeno in predvsem po avtocesti.Za take fure bi ble še sava dobre
evil.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
hvala sem še te pogledu kak in kaj. na nemških testih so se zelo dobro odrezale celo bolje kot nekatere priznane znamke ala pirelli, ampak na tyrerewiev.co.uk je pa ne hvalijo tolko, zato pa tolko bolj hvalijo to fuldo sportcontrol.
Nimam pojma kaj kupit. če bi blo viška denarja bi itaq se stegnu po michelinu.

Pri mojih dimenzijah je conti za 120+€dražji po kompletu, michelin je še pa dražji od contija.

Jaz sem zadnji dve sezoni vozil na Fulda sport control (225 40 18) in nimam pripomb. Če primerjam s Potenza Re050, nekako enako obnašanje. Je pa res, da ne delam dirkaških kilometrov ampak ustrezno veliko število službenih.

Jernej

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Kakor gledam te teste, naj bi bile potem najboljše Continental ContiPremiumContact 5? Pa kot firma glede na ostale tudi niso dražje, kakor sem malo pogledal na hitro.
Na leto se dela 15-20k km in to normalne vožnje, tako da bi morale tudi te verjetno zdržati naslednjih 5 let.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Ne verjamem da boš imel pet let. Če si le malo alter voznika. Jaz nisem niti pol ( premalo konjev, hiter samo v snegu) pa jih jeseni po 3 poletnih sezonah njbrž ne bo več. Delam dobrih 20kkm, tretjino od tega na zimskih.
Imam conti PC 2 se mi zdi.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28

Vedno samo tuje gledamo... AMZS ima pri teh testih ravno toliko zdraven, kot ADAC in ÖAMTC, ker gre za skupen projekt, kjer vsak od klubav prispeva enak delež. Samo za nas in naše novinarje je vse tuje O.K., domače pa nepomembno. To pa testi v Motorevij natančno napisani. Dvakrat letno, za zimske in letne pmevmatike.

Glede podkupovanja o testih... Očitno nekateri res vse vedo. sem bil lanko leto poleg in sem imel priložnost videti kako to delajo, pa lahko vam zagotovim, da fantje iz AMZS vedo več o tem, kot marsikdo iz tudij klubov.

P.S.: Bil sem povabljen iz ene od proizvajalke pnevmatik in lahko rečem, da gre za res kvaliteten test in sem ponosen, da smo Slovenci poleg. Čeprav "naša" pnevmatika ni zmagala... :)

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vprašanje, obraba contijev je namreč najvišja na tem testu.
Conti Premium ima okej obrabo (1,8), Conti Sport pa ima višjo ja (2,5).
Jaz bi vzel kar za oba avta Conti Premium, ker itak ni neke konjenice pod pokrovom, pa še vožnja je po večini relacijska in umirjena.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Pri "obraba" merijo zmanjševanje globine profila, ali tudi lastnosti gume po določenem času?