Testi letnih gum 2013

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Pozdravljeni!

Vprašanje vezano na temo: je že kdo naročal gume pri Gumishopu d.o.o. v Lendavi?

Želel bi naročiti en komplet. Spletna prodaja poteka s plačilom po predračunu, ne bi pa rad ostal brez denarja in brez gum.

Izkušnje?

Hvala vnaprej in LP

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Zadovoljen z nakupom. Naredil že nekaj transakcij in vedno pozitivno.
zmaga.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Živjo,

kaj bi predlagali za ene Letne gume 175/65/R14? Trenutno imam 5 let stare Michelin Energy Saver, ampak niso vredu. Na primer, ko sem šel 15km/h v malo večji zavoj (kdor pozna, Qlandia nova gorica, ko zaviješ iz krožnega in greš desno, da greš na parkirišče) je šel avto kar naprej. Sicer nisem zadel robnika, je pa malo manjkalo. Skratka, tem gumam ne zaupam več, kakšnih novejših pa ne poznam, kaj obstaja kaj takega, da so vredu? Zimske imam Sava Eskimo in sem z njimi zelo zadovoljen.
Avto pa je Twingo II (ne RS ali GT, tisti, navaden, ta šfoh, pa brez kakih ESP in ostalega
smile-1.gif
)

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Na taki cesti kot je krožni promet in ostalih obljudenih ovinkih ti nobena guma ne bo držala, kot bi morala, sploh pa če je stara 4 leta in več. Torej, kupi karkoli novejšega v istem rangu (Michelin Saver+, Pirelli P1, Conti Eco5, ...) pa bi moralo biti bolje.
zmaga.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
malo boljše bo, samo eni odseki v kakih šoping centrih so tako sfurani, da z novimi gumami oddrsavaš, če je pa malo mokro pa sploh

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Pa je možno, da kljub novim gumam ne bo nič boljše? Kaj pa glede kakšnih sava gum?

Z novo gumo bo sigurno veliko boljše
smile-1.gif
Pirreli, Conti, Bridgestone, karkoli znanega ne boš falil pri taki dimenziji, cene so pa tudi tam tam med modeli.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Hvala za odgovore. Jih bom verjetno kar menjal. Kako pa so kaj kvalitetne Sava gume? Imam zimske Sava, pa sem zadovoljen, kako pa je kaj z poletnimi?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Ce jih bos imel 5 let, po moje ne bos zadovoljen. Ko bodo nove bos imel dober obcutek, pol pa se bos 2, 3 leta vozil s slabimi gumami. Tako da raje ostani na Michellinu. Sej ne da Savi kaj dosti fali, vendar je razlika ocitna. Jaz sem na Cliu to najbolj obcutil na mokrem po avtocesti. Dosti slabse odvajanje vode in zanic obcutek na volanu. Po nekje 10, 15k km. Pri novih pa glede na to, da nisem neki divjak izrazitih razlik ni bilo. S Savo bi mogoce v identicni situaciji kaj zvil na robniku.