Hm, menjal bi samo gume, ker drugih platišč nimam. Torej sem vezan na R17. Če v homologaciji piše, da so dovoljene samo zgoraj omenjene tri velikosti ali to potem tudi dejansko drži ali lahko mičkeno odstopaš, recimo pri preseku? Kolikor sem gledal, vsaj v tem trenutku, ni kake posebne izbire za 235/45 R17. Recimo za 225 jih je precej več. Bi to šlo?
Je 200€ po kosu za to dimenzijo veliko, malo ali ravno dovolj denarja? Ker se mi zdi to maksimum kolikor sem pripravljen odšteti (za corso sem plačal manj kot 60€ po komadu
)
Sicer se vsak dan vozim v službo 2x25km po avtocesti, ki je vedno vzorno splužena (ne hecam se, pač od doma grem ponavadi malo pred osmo, večina ljudi, tudi plugi so običajno že dolgo pokonci). Hudih zimskih razmer ne doživljam, če pa bi kdaj bilo res hudo, pa imam za rezervo corso z GY UF 7
Vseeno nočem imeti kakih plastik fantastik gum, ker ceste pa so mokre skoraj celo zimo.
Ali pa se mi bolj splača kupiti kaka poceni 16 colska platišča in zato toliko cenejše gume? Ima sama velikost platišč kak pomemben vpliv na varnost pri vožnji? Nimam izkušenj s tem, saj sem na vseh avtih vedno menjal samo pnevmatike, platišča so vedno ostajala ista, pa nikoli nisem imel priložnosti primerjati...