Test zimskih gum

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Skratka kaj hočem rečt, ni problem nardit gume ki bo top of the top in to 3 dni, gumo ki pa bo relativno top še drugo sezono in mogoče še naslednje in da je že v štartu odlična pa je najbrž malo težje. Torej ne trdim da je tako kot sem napisal, sem pa dokaj prepričan v to. Prav to se je meni zgodilo pri Fuldi in Kumho. Od takrat več ne kupujem nerenomiranih gum... Samo Michelin, GY, BS, Conti...

zmaga.gif

Jaz mam izkušnje z Maxxis winter neki. 195/65/15. Takrat še mlad pa neumen. No, sej neumen sem še vedno. Prvo sezono, jah no, ok. Sej neki baš nešto ne moreš pričakovat, če sem jih imel na avtu za takratih 55.000SIT. Čez eno leto, se je stvar poslabšala. Naslednjo zimo pa poraz od poraza. Resno, prov...... ma nimam besed.
bonk.gif

Verdestein ni slab. Mel letne Sportrack3. Sicer boki niso v stilu Bridgestone, ma se je dalo vozit. Zimsko izredno hvalijo. Ne vem pa, kako je, ko jo daš tretjo zimo na avto.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ,

kak ste vi m eni cudni, vsako leto naj bi ble gume boljse in neprimerljive s prejsnjim letom...potemtakem, bi sedaj letos morale že zabremzat iz 100 na 0 v 5 metrih, izletna hitrost bi mogla bit 5g...sami bullshit...enako kot pri pralnih praških, ko sedaj v bistvu skoraj vec pralnega stroja ne rabiš...guma ki je bla top pred 3 leti, se grem stavit da ni občutno slabsa ob sedanje top...no mogoce se pri zavorni poti pozna kakih 30 cm....ker nekih dodatnih bistvenih izboljsav enostavno zaradi fizike ni mogoce naredit!

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
meni je jasno kaj vse se meri, samo me noben nebo prepričal da je lanska al pa predlanska zmagovalna guma letos brezvezna...meni je bistveno kak zabremza, pa da pridem v hrib pa da me v ovinku ven ne vrze...ostale komponenete mi lepo dol visijo...in gume so v osnovi ze 10 let iste...tote razlicne zmesi so pa en larifari...kot sem ze reko pri praskih

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Ima kdo izkušnje iz Kumho KW23? Cena je res zelo ugodna, samo zato jih gledam, iz letnimi Kumho sem zelo zadovoljen pa so bile prav tako zelo poceni, če ima kdo dobre izkušnje bi poskusil še iz zimskimi. Izbiram pa med kumho, fuldo cristal hp, potem za malo več denarja se pa nagibam k Brigestone LM-30 za še več pa vredestein, verjetno bo na koncu padel Bridgestone.

jaz uporabljam kumho letne in zimske (kw23) že par let in mi ni tudi malo žal. res se dokaj hitro obrabi (menjam bolj ali ne na 2-3 sezone), v mokrih pogojih povsem ok, v suhih super, v snegu fenomenalna, cena je pa tudi zelo v redu ( za dimenzijo 205-55-16). prilezem z RWD marsikam kjer ostali obupajo s "top šit" zimskimi gumami..... tako da kar se mene tiče - go 4 it
zmaga.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
meni je jasno kaj vse se meri, samo me noben nebo prepričal da je lanska al pa predlanska zmagovalna guma letos brezvezna...meni je bistveno kak zabremza, pa da pridem v hrib pa da me v ovinku ven ne vrze...ostale komponenete mi lepo dol visijo...in gume so v osnovi ze 10 let iste...tote razlicne zmesi so pa en larifari...kot sem ze reko pri praskih

To pa itak, se razume oz. se razumeva! Če je bila zmagovalka na testu 2008 ali 2009 je vseeno vrhunska guma...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

So pa cene res poskočile... jaz sem za yokohama geolandar junija dal nekaj čez 160 eur, zdaj je že 200
bonk.gif

klik

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Na gume direkt se cene tako super duper spremenjajo da je joj. Tako da le pozor. Prej je bila guma 70€ potem 90 čez čas 65. WTF?!?!. Govorim za mero 195/50/15. Sej ne vejo kaj bi sami s sabo.
bonk.gif

Še najbolj je pa debilno, da majo v oglasih tole zloglasno TS800, pa nikjer na zalogi. Pa kaj pr kurcu pol oglašaš, če se rabi čakat, ko bo že tretja pošiljka snega v januarju.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Torej ne glej končnega rezultata, ampak le tiste kategorije, ki te zanimajo.
Sicer pa: ja, kriteriji se dvigajo. Pa vedet je treba tudi, da sicer po imenu enaka guma iz leta v leto ni enaka, vmes kaj spremenijo. Če se recimo izkaže, da so pritožbe na glasnost, znajo to malo popravit - zna pa zaradi tega malce trpet recimo oprijem na snegu. In je rezultat drugačen ...
Poleg tega testni pogoji letos ziher niso popolnoma enaki kot lani (cela j... je zagotovit že, da so enaki za vse gume na testu, kar postane jasno takoj, ko vidiš testne centre, protokole ipd) ...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Aja zdaj sem še pogledal 1x ta tvoj test, pa ne mi rečt da sveto verjameš da je guma Maloya boljše od Continentala, Michelina, GY ter Pirellija
grin1.gif
Maloya že leta zaseda vrhove nemških testov pri zimskih gumah. Žal je pri nas nisem našel, ker bi jo kupil.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hehe, bedasto, isto kot da bi rekel da je Hyundai dražji od BMWja v enake segmentu
smile-1.gif
Sicer pa nevem od kdaj je Vredstein "dobra" gume, koliko vem je Vredstein srednji rang. Po domače, ni v top segmentu (GY, Michelin, Conti,...) je pa dost boljša od čungalung... Če sem napačno dojel me naj kdo popravi... LP

letne pnevmatike
Zgornji link ovrže tvojo trditev in tvoj top segment pogori na celi črti. Ni samo proizvajalec zagotovilo za dobro pnevmatiko, vendar se razlikuje od modela do modela. Zmagovalna pnevmatika priloženega testa je trenutno na mojem avtomobilu in je boljša kot Michelinke in Goodyearke, ki sem jih imel do zdaj. Vendar ... kot pravim je odvisno od modela in ne proizvajalca.

LP

Drži, ti dam popolnoma prav, ti plačam pivo in te peljem na kebab, ampak si že našel kak testiæ kako se bo tvoja guma obnašala ko bo imela za sabo 10 potem 15, 20 ter 25.000km? Pa bi prilepil še primerjavo testa enega Vredsteina ter Michelina? Jaz ne jem fastfooda, tako da bo malo dražje
wink-1.gif
Skratka kaj hočem rečt, ni problem nardit gume ki bo top of the top in to 3 dni, gumo ki pa bo relativno top še drugo sezono in mogoče še naslednje in da je že v štartu odlična pa je najbrž malo težje. Torej ne trdim da je tako kot sem napisal, sem pa dokaj prepričan v to. Prav to se je meni zgodilo pri Fuldi in Kumho. Od takrat več ne kupujem nerenomiranih gum... Samo Michelin, GY, BS, Conti...

sem bral 1 podoben test................vem, da se je šlo za zimske gume(mislim da GY UG? in MICHELIN ?, ...lahko se motim).......

v glavnem, dilema je bila, kako se a guma ki je na začetku najboljša vendar se hitreje obrablja kot druga....obnaša po toliko in tolko km(mislim da so merili in primerjali vsakih 5000km).........
No rezultat je bil tak, da je tista, ki je kot nova najbolje šla v sneg , imela najboljše rezultate tudi na koncu testa...pa čeprav se je bolj obrabljala(na koncu imela manj mm profila)

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Torej ne glej končnega rezultata, ampak le tiste kategorije, ki te zanimajo.
Sicer pa: ja, kriteriji se dvigajo. Pa vedet je treba tudi, da sicer po imenu enaka guma iz leta v leto ni enaka, vmes kaj spremenijo. Če se recimo izkaže, da so pritožbe na glasnost, znajo to malo popravit - zna pa zaradi tega malce trpet recimo oprijem na snegu. In je rezultat drugačen ...
Poleg tega testni pogoji letos ziher niso popolnoma enaki kot lani (cela j... je zagotovit že, da so enaki za vse gume na testu, kar postane jasno takoj, ko vidiš testne centre, protokole ipd) ...

Kolikšna pa je npr. razlika v dolžini zavorne poti med gumama, če ima ena oceno zaviranja 2,4 druga pa 2,5?