S-max 2.0 TDCi TITANIUM 120kW

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Zmer boljši so. Po kilavi prvi seriji mondea ki je bil šalabajzersko sestavljen so se močno popravl.
Najbolj pa navdušuje handling.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pa lepi tud...

Poznam enega, ki je res sovražil in "zmerjal" celo znamko Ford, pol je pa ravno S-MAXa po enem naključju peljal testnega od Frlica pa ga je takoj naročil.

Kugo so tko dobr prodajal, da si dobil sam en motor (dizel 100kW) in 2 paketa opreme.
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne vem no, za 2 S-MAXa (prejšnaj in zadnaj generacija) vem iz prve roka da sta skoz na servisu (nova) in da ne zanajo odpravit napake...

Drugače pa kar se oblike tiče... bi ga takoj imel... Oz. je resen kandidat ob naslednjem nakupu.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Men so tud tile s-maxi všeč.

Meni tudi všeč avtomobil samo za ta denar raje naročim sharana
smirk-1.gif

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
zaradi vseslovenskega prepričanja da je vw zakon.

Sedel in peljal oba avtomobila pa mi je sharan bolj všeč je večji vrata so plus, ker so drsna,....... v glavnem nekoliko bolj praktičen mi je iz vidika starša
wink-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Tud jst sem starš in zdaj, ko bom v drugo, bom rabil nov, večji avto. s-max je že zgornja meja po velikosti za mojo štiričlansko družino - men se zdi huge. drgač sem pa jst drugače razmišljajoč kar se vw tiče - meni se zdijo njihovi avti nekako za ljudi brez domišljije:)

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Če ni domišlije in imaš 32k€ si greš pač kupit sharana :p

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
Sharan me je v vožnji razočaral, če bi imeli takega s 125kW in DCC bi verjetno drugače razmišljal, samo takega v sLO še nimajo, mi je pa VW ergonomija bolj všečna. Prisegam na VW, samo v gajbici se mi res ni za vozit. Za Smaxa obljubljajo boljše vozne lastnosti, bomo videli drug teden, ob sobotah ni testnih voženj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Prejsnji S-Max dva znanca imata. Brez tezav. Zadeva je za ta razred fenomenalna, sploh lega.

Ps: Nabavljate te zadeve za enega ali dva froca. Looool. A ce jih boste imeli 3 boste nabavili ze Transporterja ali bo treba mini avtobus?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ne vem no, jaz imam 3, od tega je najmlajša 12

In ob zadnji menjavi se je pri Cromi izkazalo dobro razmerje med ceno/prostornosto. Sem gledal tudi S-maxe (površno), ampak niso bili v finančnem dosegu. Glede na to, da je bil moj zadnji (in predzadnji) Mondeo in da me je zadnji precej stal precej denarja, Forda nekako nisem dajal v prvo izbiro.

Kaj pa ti? Si sam? Torej lahko sklepam, da se prevažaš na mopedu?

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Dva froca in ne bos verjel, da celo brez karavana zdrzimo brez tezav in to z vozickom se. Res pa za ta velik dopust ruknemo trugo gor. Se letos, potem bodo pa gor pecikli.
Tukaj sicer VEDNO drzi zgolj eno pravilo: kolikor placa imas toliko ga bos uporabil in bo se vedno premalo.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Pomojem je bilo mišljeno kot kritika na danes sila pogost pojav, ko mladi starši v želji po predobrem avtomobilu (kar je de facto narodova značilnost) želijo ta neracionalen nakup upravičiti na račun nebogljene štručke. Priznaj, da si želiš si tak in tak super duper avto, ker ti je všeč in ti pleh veliko pomeni, četudi pušneš vse kar boš zaslužil v naslednjih dveh letih, ne pa da se skrivaš za bolanimi izgovori.

Druga oseba ednine je uporabljena v funkciji splošnega osebka, da ne bo slučajno kdo narobe razumel.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Pomojem je bilo mišljeno kot kritika na danes sila pogost pojav, ko mladi starši v želji po predobrem avtomobilu (kar je de facto narodova značilnost) želijo ta neracionalen nakup upravičiti na račun nebogljene štručke. Priznaj, da si želiš si tak in tak super duper avto, ker ti je všeč in ti pleh veliko pomeni, četudi pušneš vse kar boš zaslužil v naslednjih dveh letih, ne pa da se skrivaš za bolanimi izgovori.

Druga oseba ednine je uporabljena v funkciji splošnega osebka, da ne bo slučajno kdo narobe razumel.
Ja, delno sem tudi na to mislil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
Jaz bi pa kar galaxy razred raje gledal, kot smax. Aja cez 10 let za 10% nove vrednosti.
Imel nekoc povprecnega enoprostorca (za bolj ali manj solo voznje) sedaj sew trije guzvamo v merivi. Naslednji bo beri prvi stavek

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

Dobro vem kaj je bilo mišljeno, naj ti še jaz svoje razložim:
- moje je bilo pa kritika tega, da se vse preveč pametnjakovičev norčuje iz drugih samo zaradi tega, ker nekateri razmiljajo in živijo drugače, kot si sami to predstavljajo. Pa kaj koga boli, če si mlada družina v tretjem mesecu nosečnosti omisli Grand Espaca, obenem pa jé suhe žemlje? A je to kakšna sonček/žajfa/masterr viroza?

Vsak naj dela kakor mu paše in drugim naj pusti enako.

PS: hkrati pa imam občutek, da gre pri tovrstnih pametnjakovičih vse prevečkrat za "kislo grozdje"

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Vozil sem ga samo 14 dni, tako na prvi uč pa so me zmotile naslednje stvari. Tudi podnevi sem imel občutek da se vozim ponoči (temna stekla, ogledala,.....nasploh se mi zdi eden manj preglednih avtomobilov). Na armaturki je ca. 40 gumbov preveč, samo odmrzovanje zadnjega stekla mislim da lahko vklopiš s tremi različnimi. Ponoči ti v oči sveti gromozanski zaslon med števci, za povrh vsega z belim ozadjem. Mogoče se ga da izklopit, ampak to je bil zame dovolj velik razlog da avta nebi kupil nikoli. Sicer pa dober občutek na cesti in ogromno prostora. Sicer pa zdaj v prvega pol leta ni bilo drugih napak kot zatikanje vratic luknje za gorivo, ne vem če so že popravili, ampak se zgodi da rabiš 10 minut da ti uspe pokrov odpret (pravilna kombinacija odklepanja, zaklepanja in drmanja vratic).