visek_izobrazbe
Guru
a to misliš Biostile (Herta Kosmina), ali pa je kakšna firma Herta?
to so vsi podatki ki jih imam. Tudi na eni prazni flaški od Nutrilab (to je tisti za 13€/g) ne piše drugega kot "Cink (v obliki cinkovega glukonata) 15mg , 150% PDV/RDA"
Torej, sklepam da od treh navedenih je "ne" za "2,40 €/g", ostalo pa po želji oziroma še najbolj "da" za "6,90 €/g" (Sanct Bernhard).
Nabaviti moram tudi magnezij; za tega vem da mora za moje potrebe biti bisglicinat. Obstaja pa tudi cinkov bisglicinat, zdaj pa kaj kupiti? Vsi prej navedeni pa so "glukonat", zdaj se pa znajdi kaj kupiti da bo prav... nazaj v šolo, študirat kemijo, nutricionistiko, medicino, ali pa najbolje da nič ne veš, greš v najbližjo drogerijo in vzameš kar pač imajo na zalogi...
sem na hitro preletel kt sm ti obljubu. Tisti bisglicinat, gledal sem za magnezij je v bistvu kako je magnezij vezan (v kakšni molekularni obliki je), ter kako se lahko potem veže naprej. Predvidevam da imaš težave s prebavo? Če da bi jaz na tvojem mestu prvo posegel po doantu, v kolikor še nisi. tam maš ful magnezija, ki je pa sicer zgolj v 2+ obliki, pač klasičen molekularni ion.
isto je glede cinka. Pač malo "lepša" vezava lahko pomeni nekoliko boljšo, večjo učinkovitost, ker se v telesu lažje veže, hkrati pa tudi mu takšo "pakiranje" omogoči da pride do cilja, do želenih celic, drugače se lahko že prej kje veže oz gre ven iz telesa. V takem primeru pač ne opravi svoje naloge
je pa potrebno dati na eno stran te kapsule, torej koliko posamezne učinkovine zaužiješ preko njih na drugo na npr mineralne vode (radenska, Donat), kateri imata prav tako omenjene učiunkovine, le da v nekoliko drugačni molekularni obliki. Čist možno je da z minerlanimi vodai pokriješ to kar ciljaš pokrivati s kapsulami.