Sem ravno v temu in zame 25 EUR na m2 ni ravno malenkost . Računam, da dobim nazaj nekje med 20-25% vrednosti fasade.Ponudbe za izdelavo fasade 18cm grafitni EPS, itd. se gibljejo nekje v rangu 30k€, nekaj povrne EKO sklad, tako da je končna investicija malenkost nižja + verjetno bo potrebno potem vgraditi rekuperacijo, kar pomeni še dodatnih 8-10k€....
Če gledaš kot investitor, potem je pomemben vidik tudi to, da ti fasada dvigne vrednost hiše .Jaz kot investitor, gledam to bolj kot ne skozi denar... kaj bom imel od tega in kdaj se mi bo investicija povrnila
Letni strošek ogrevanja je nekje 1.300-1.500€ in če vsako leto privarčujem 50% (pa jih verjetno ne bom), to pomeni da se mi investicija povrne v nekje cca 30ih letih?!?!
Jaz recimo gledam še skozi oči tega, da poizkušam čim manj obremenjevati okolje. Ne lepim pa gor nalepke s ceno, koliko je to vredno.Ali jaz to gledam skozi napačne oči, ali pa tukaj matematika res ne gre skupaj?
Drži, ampak ko daš zraven subvencijo Ekosklada, se kalkulacija malo spremeni . V bistvu je ceneje dati 20cm izolacije kot recimo 12cm, ker ti subvencija več kot pokrije razliko. Seveda ob pogoju, da imaš denar za založit subvencijo.Ja saj to pravim, razlika prihranka med 5, 10, 20, 40, 80 cm fasade ni 50% pri vsakem prehodu ampak so prihranki vedno manjši.
Če te denar žuli - go for it.
To pa zelo drži in če imaš namen menjati okna, je potrebno razmišljati o tem. Tudi zato (primarni razlog je bil minimiziranje toplotnega mostu) sem jaz ob menjavi oken, porinil le ta popolnoma na zunanji rob stene.Obregnil bi se ob "večje udobje bivanja". Stene se bodo potegnile za skoraj 20 cm ven, kar pomeni, da bodo okna precej drugače zgledala, svetlobe, ki pride v hišo bo manj. Lahko se bo komu zdelo, da je udobje bivanja v letnih časih, ko je dan najkrajši, slabše in ne boljše.
KSZ
Želimo se prijaviti na razpis EKO SKLADA in imamo pri njihovih zahtevah vprašanja oz bi želeli še vaše strokovno mnenje saj so informacije s strani izvajalcev različne .
SKLOP H - toplotna izolacija tal na terenu ali tal nad neogrevanim prostorom/kletjo v starejši eno ali dvostanovanjski stavbi Pravica do nepovratne finančne spodbude se dodeli za izvedbo toplotne izolacije tal na terenu ali tal nad neogrevanim prostorom/kletjo, če je izkazano razmerje med toplotno prevodnostjo (λ) in debelino (d) novo vgrajene toplotne izolacije λ/d ≤ 0,280 W/(m2K).
Pri navedenem izračunu razmerij se morebitne obstoječe izolacije ne upošteva. Nepovratna finančna spodbuda je lahko dodeljena le za starejše eno ali dvostanovanjske stavbe
Zadeva je sledeča da bomo obnavljali prostore in bi želeli zadostiti zahtevam iz razpisa izkazano razmerje med toplotno prevodnostjo (λ) in debelino (d) novo vgrajene toplotne izolacije λ/d ≤ 0,280 W/(m2K)
Gre se za prostore v pritličju kjer zdaj ni bilo izolacije oziroma je bila zadeva rešena na tak način,da je bilo opraljena hidroizolacija z bitumensko lepenko potem nasuto z peskom na to pa dana lesena iverna plošča in nato nalepljen parket . Vse to gre zdaj ven in se bo nadomestilo z talnim gretjem .
Delala se bo najprej nova hidroizolacija nato izolacija z ustreznim materialom ter nato sistemske plošče za talo gretje ter estrih in keramika.
Zanima me kateri material priporočate ter glede na zahtevo iz razpisa kakšne debeline bi moral liti da bi zadostil zahtevam
Hvala
Prijavili bi se za SKLOP H - toplotna izolacija tal na terenu ali tal nad neogrevanim prostoromMoraš si odgovoriti ali greš v zmanjšanje izgub zaradi eko sklada ali zaradi izgub samih - torej posledično tvojo manjšo odvisnost od energije in draginje, ki jo ta skozi čas prinaša.
Sicer ne poznam trenutnih zahtev sklada za pridobitev subvencije..a če gre res za U=0,28 W/m2K so to zelo ohlapni pogoji, ki jim zadostiš z 12 cm povprečno izolativnega materiala.
A dandanes dajati na stene 12 cm izolacije je enostavno smešno...
Če že greste v stroške naj vam bo merilo...vkopani del 20 cm 'stirodurja', zunanji del 20 cm (bilo kake) izolacije (volna, beli stiropor, sivi stiropor,...)
Jaz drugače vidim tole v razpisu sklada (precej stran od tvojih podatkov?):
Poglej priponko 92391
Čemur zadostiš z vsaj 18 cm izolacije, torej smo spet pri 20 cm.
Jaz ti predlagam da obereš to pot, da si pomagaš s koordinatorjem.KSZ
Želimo se prijaviti na razpis EKO SKLADA in imamo pri njihovih zahtevah vprašanja oz bi želeli še vaše strokovno mnenje saj so informacije s strani izvajalcev različne .
SKLOP H - toplotna izolacija tal na terenu ali tal nad neogrevanim prostorom/kletjo v starejši eno ali dvostanovanjski stavbi Pravica do nepovratne finančne spodbude se dodeli za izvedbo toplotne izolacije tal na terenu ali tal nad neogrevanim prostorom/kletjo, če je izkazano razmerje med toplotno prevodnostjo (λ) in debelino (d) novo vgrajene toplotne izolacije λ/d ≤ 0,280 W/(m2K).
Pri navedenem izračunu razmerij se morebitne obstoječe izolacije ne upošteva. Nepovratna finančna spodbuda je lahko dodeljena le za starejše eno ali dvostanovanjske stavbe
Zadeva je sledeča da bomo obnavljali prostore in bi želeli zadostiti zahtevam iz razpisa izkazano razmerje med toplotno prevodnostjo (λ) in debelino (d) novo vgrajene toplotne izolacije λ/d ≤ 0,280 W/(m2K)
Gre se za prostore v pritličju kjer zdaj ni bilo izolacije oziroma je bila zadeva rešena na tak način,da je bilo opraljena hidroizolacija z bitumensko lepenko potem nasuto z peskom na to pa dana lesena iverna plošča in nato nalepljen parket . Vse to gre zdaj ven in se bo nadomestilo z talnim gretjem .
Delala se bo najprej nova hidroizolacija nato izolacija z ustreznim materialom ter nato sistemske plošče za talo gretje ter estrih in keramika.
Zanima me kateri material priporočate ter glede na zahtevo iz razpisa kakšne debeline bi moral liti da bi zadostil zahtevam
Hvala