Netflix

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Imam Archer C7, vendar z original FW...sem iskal kje bi kaj našel, vendar zaenkrat bolj malo sreče
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Original FWji bodo redko to podpirali, raje poglej če lahko naložiš kak "guru" FW.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
DHCP settings

DHCP_Settings.jpg

Pod primary in secondary DNS vpišeš tista IP-ja. Potem bodo vse naprave, ki so nastavljene, da avtomatično dobijo mrežne nastavitve dobile ta dva IP-ja.

Za chromecast je pa še malo več dela. Ta ima zapečene googlove dns-e. Zato je treba na FW preusmeriti izhodni promet na 8.8.8.8 in 8.8.4.4 na portu 53. To pa ne vem, če gre s stock firmwareom.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Spreminjanje DNSjev seveda deluje, ampak jaz tega ne bi ravno počel z nekimi piratskimi - sploh ne za _ves_ promet. Na DD-WRT lahko to narediš pogojno samo za netflix.com domeno po naslednjem postopku:

1. "Setup -> Basic Setup": vklopi "Use DNSMasq for DHCP".
2. "Services -> Services": pod "DNSMasq" vklopi "DNSMasq" in "Local DNS".
3. Na isti strani pod "Additional DNSMasq Options" vpiši not:

Koda:
server=/netflix.com/46.101.149.135
server=/netflix.com/46.101.36.120

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Koliko lokalnega diskovja, oz spomina, pa potrebuje za stream, verjetno ima nek buffer?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Kaj je prednost tega netflix-a ? Če imate popolnoma zastonj zadevo na adnroid, PC, chromecast tudi apple "popcorn" time... ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Pa je legano, če uporabljaš "hacke", da lahko spremljaš vsebine v državi, kjer to ni omogočeno?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
To bi komot preprečili, če bi hoteli. Usra strogo vezat na regijo iz katere je njegova kreditna in je to to, če bi le hoteli. Zaenkrat jim kar ustreza da folk plačuje po celem svetu praktično enao naročnino. Kaj se gleda pa jih ne moti pretirano.
Dokler mi bo hola omogočila, da ob par klikih vidim USA vsebino bom imel naročeno. Če se bo vreme spremenilo se bom zgubil v snežnem metežu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Saj, če so pametni, bodo zdaj še nekaj tednov/mesecev pustili to, da se evropejci in vsi novi trgi malce navadijo na netflix oz vidijo kaj vse ponuja, potem pa bodo na podlagi tega lahko ocenli potrebe po novih vsebinah, licencah, ipd, potem pa ruknili ven zaščito
smile-1.gif

Ampak očitno kar veliko ljudi to uporablja, drugače se ne bi ubadali s tem.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
včeraj sem naletel na en link, kjer so po dražvah analizirali vsebino

Slovenija ima na pamet nekje 17% vsebine, ki je na voljo v US&A. Namesto, da bi se ukvarjali s tem problemom se ukvarjajo z zaščito. Čisto slovenska rešitev.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Pa pomoje je slo komplicirana, ker spadamo pod EU in potem je ziher kakšna skupna regulativa in bla bla bla...saj veš da recimo spremljanje TVINa od siola tudi ni možno v tujini, ipd jajca.

Pač podmazati je potrebno bolj bruselj, pa gre vse skozi, vprašanje pa je, koliko se jim splača mazanje glede na ROI.

Jaz upam, da storitev zaživi, dovolj mi je iskanje torrentov, podnapisov, potem vlečenje dol, odpirati player na kompu, etc etc...netflix ponuja udobje za zelo majhen denar.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
tudi meni je netflix nadvse udoben

samo to kar je trenutno gor na voljo je bol hec kot ne, kdo bi to plačeval?

ant

Pripravnik
Ponudba je res žalostna. Tri četrt filmov sem itak že videl pa nisem nek filmofil.

Je pa res to super udobna stvar, saj imam na tv app in direkten gumb na dalincu.

Moti pa me npr., da se ne da blindirati že gledanih filmov.

Aja. tudi sam sem poskusil spremeniti te dnsje na routerju pa ni neke razlike na tvju. Na laptopu mi rata s spremebo dns po navodilih, medtem ko na tv Philips to ne deluje ravno. Še vedno mi prikazuje slo verzijo, čeprav je dns na wifi nastavljen ročno.
Sicer router uporabljam kot repeator, osnovna povezava pa je lte od Telemacha.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Na laptopu mi rata s spremebo dns po navodilih, medtem ko na tv Philips to ne deluje ravno. Še vedno mi prikazuje slo verzijo, čeprav je dns na wifi nastavljen ročno.

jaz sem na philips tvju nastavil statičen ip pa direkt v v tv vnesel tiste dnsje in netflix prijavi napako. ostalo dela. očitno zaščita.