V programskem vodiču EPG- ju izbereš film in vklopiš "snemaj" . Sam ti predlaga začetek in konec snemanja, katerega lahko korigiraš v korakih po pet minut, začetek in tudi konec. To je zato, če pride do zamika začetka predvajanja. Podobno, kot so imeli stari videorekorderji. Snema samo tisto, kaj označiš, ne vsega.
Na to nisem nikoli bil pozoren, ker bi vedno vklopil EON na HTPC-ju in gledal v nazaj.
Na obisku je ženina sošolka vedno pravila, "to si jaz posnamem na disk, potem pozneje pogledam" .
"Pa daj pokaži to, kako izgleda" sem povedal jaz, ki doma imam LAN omreže in NAS naprave, na dosti višjem nivoju.
Kako sem prej napisal. Ima LG televizor in navaden USB trdi disk. Aktivira ga prek programskega vodiča.
Ko sem prišel domov, sem pogledal kako to ima rešeno Sony. Preprosto, kot rižev narastek.
Še pilot ima gumb "snemalnik" na katerega pritisk, ti odpre zadnjo posneto zadevo in tojeto.
Žena gladko preskoči reklame, ker ima hitro previjanje (2X, 4X...), ki je odvisno od števila pritiska gumba.
Ko sem na morju, ima snemalnik možnost ponovitve snemanja, vsak dan ob določeni uri, do določenega datuma. Tudi tedenski urnik, od ponedeljka do petka. Soboto in nedeljo preskoči.
Zakaj tega prej nisem "opazil". Nisem se zanimal, ker imam HTPC z W10, kateri vse obvlada v nulo.
Tako mi je malo nerodno napisati, da me je starega "geeka" razsvetlila starejša gospa, ki nima blage veze o računalništvu.
Pa še nekaj, zelo pomembno. Televizor ima Google TV, ki je dejansko najbolj zaželjeni operacijski sistem.