Netflix

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
We are unable to start your Netflix membership with the information you provided. Please contact Netflix Customer Service {?csPhoneNumber?}

a je možno, da jim že en dan zadeva ne dela? to napako dobim, če hočem plačat z masterjem ali paypalom

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Pa je to sploh "legalno"? Ker če bo netflix čez nekaj časa skenslal možnost te uporabe (če sploh lahko?) potem nam spet en k koristi
smile-1.gif

Kakšna pa je ponudba tam, v USA, so vse aktualne serije, ipd?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Najbolj idealna opcija je še očitno vedno nek ameriški VPN? To lahko potem skonfiguriraš na ruterju in bo delalo tudi preko TV appa.

ampak je spet nerodna zadeva, dodaten strošek in delo.

Upam sicer, da se netflix primer v evropi in da v prihodnje ne bo treba posegati po torrentih, ker vseeno zgleda netflix bolj komot.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
V brskalniku (Chrome, Firefox) lahko uporabis dodatek Hola ( http://www.hola.org ) ...

Tole je prva stran Netflix.com, ko imam izbrano Slovenijo (torej brez proxyja)

Dropbox-20160108-205430.jpg

Tole pa po tem, ko sem izbral USA

Netflix-20160108-205640.jpg

Potem sem izbral se Nemcijo in spet dobil drug seznam ...

Dropbox-20160108-205842.jpg

Lahko pa tudi samo vpises druge DNS streznike v nastavitvah routerja ali pa v nastavitvah naprave, s katero dostopas do Netflixa (racunalnik, tablica, mobilnik, medijski predvajalnik,...) >> https://tvunblock.com/

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Na routerju narediš conditional DNS forwarding za netflix.com na tvunblockove DNSje (lahko tudi enostavno uporabiš njihove DNSje za vse, vendar mi to ne diši ravno) in lepo dela na vseh napravah od PCja do telefona, Apple TVja, televizorja,.... Zaenkrat je zaston in dela BP.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
bemu, nateg z dnsjem krasno dela na pcju, tv pa guzne oz. bolje rečeno netflix app na tvju se strma
frown-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Čudno. Da ni slučajno ostalo še kaj v lokalnem cacheu, mogoče pomaga reboot TV (da ga dejansko izklopiš iz elektrike, ne samo sleep).

Jaz sem testiral pri sebi na Apple TV4, iPhoneu, iPadu, PCju (Safari, Chrome in FF), pri fotru na Sony TVju z Android TV, na Samsungu F seriji in pri kolegu prek Kodija na RasPi in nikjer ni bilo težav.

Za kater TV gre?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
ja sem vse probal vse žive štose z izvlačenjem kablov ipd.: s tistimi dnsji mi na tvju net dela, ampak netflix pa javi napako, da ne najde naslova (po mojem generična napaka, grem stavit, da gre za kakšno bedasto zaščito)

tv je pa philips brez androida

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Na routerju narediš conditional DNS forwarding za netflix.com na tvunblockove DNSje (lahko tudi enostavno uporabiš njihove DNSje za vse, vendar mi to ne diši ravno) in lepo dela na vseh napravah od PCja do telefona, Apple TVja, televizorja,.... Zaenkrat je zaston in dela BP.

Kako pa bi tole izvedel? Predvidevam da mora firmware podpirati tako funkcijo?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.312
113
Nastavil pri sebi in mi prav lepo dela na vseh naprav. RPI PiHole z dodanim vnosom za Netflix v DNSmasq konfiguraciji. Normalen promet gre najprej čez RPI kjer vse reklame pošlje na prazno stran, ostale zahtevke pošlje na google DNS, Netflix pa na Tvunblock.us. Odlična zadeva.

Tukaj je opisano, kako se zadevo nastavi na routerjih, kjer lahko urejaš DNSmasq (Tukaj je uporabljen IP od unblock-us, za tvunblock.com popravite IP naslove).

http://digiex.net/guides-revie...er-instead.html

Nazadnje urejeno:

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Rad bi naredil tako da za vse naprave v omrežju Netflix servira preko tvunblock DNS-jev recimo...lahko to naredim samo z routerjem ali rabim kaj drugega?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:
Rad bi naredil tako da za vse naprave v omrežju Netflix servira preko tvunblock DNS-jev recimo...lahko to naredim samo z routerjem ali rabim kaj drugega?

Kak router imaš? Jaz lahko za dd-wrt napišem, sem glih pred 2 dnevoma to uspešno usposobil
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Opažam pa, da je recimo Elementary na USA na voljo le kot DVD, medtem ko sem ga brez TV unblock "hacka" lahko normalno gledal
rolleyes-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:

Kak router imaš? Jaz lahko za dd-wrt napišem, sem glih pred 2 dnevoma to uspešno usposobil
smile-1.gif

Če boš slučajno imel kaj časa, se priporočam za navodila za DD-WRT. Nisem bil v nastavitvah že tako dolgo (vsaj 5 let), da sem pozabil geslo, tako da najprej hard reset, potem pa tole.
smile-1.gif