majhen suv, dvignjen

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
To je 7Gtronic mišljeno kot z možnostjo sekvenčnega prestavljanja in ni ravno sekvenčni menjalnik--sekvenčnega je imel BMW SMG ampak ne vem, če se je dolgoročno obnesel.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Torej, če zaključimo temo o avtomatskih mejalniki in se posvetimo izvorni temi namenjeni malim SUV-om.

Kateri mali SUV je torej glede na izbor med Renault Capturom, Peogeotom 2008, Opel Mokko, Fordom Ecosportom, Nissan Jukom in Mazdo CX-3 nabolj overall top izbira glede na ceno/kvaliteto/notranjim prostorom in bencinskim motorjem?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Meni je najbolj všeč nova Mazda CX-3, sploh v kombinaciji z AWD.
zmaga.gif

Drugače je tudi nova Vitara precej všečna.
wink-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
super, hvala za info
smile-1.gif
Že nekaj časa jih gledam, če bo finančno šlo, potem sigurno vzamem aurisa.

rolleyes-1.gif
auris ima klasičen CVT, naj me Utiševalec ali STJV popravita drugače. Prius je čisto druga zgodba.

Ne, PSD (power split device, kot mu reče Toyota, oz. "menjalnik") je pri vseh enak.

Bi samo dopolnil da Auris obstaja s klasičnim CVT (Multidrive S) po novem na voljo samo v 1.2t (včasih tudi z 1.6 valvematic) in tisti v hibridu, ki je pa identičen Priusu.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Juke je dokaj estravaganten po obliki, prostoren ravno ni. Je pa 4WD. Captur je samo v H&H opremi na voljo z eXtended grip (elektronski nadzor), pa še to je samo 2WD. Je pa všečen, možen z EDC in dovolj prostoren.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
4wd je bencinc z nad 200KM in ceno od 25-33k. No go za večino prebivalstva. Moj glas za CX 3.

PS: Govorim o zgoraj omenjenem Juku in ne capturju.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Meni je najbolj všeč nova Mazda CX-3, sploh v kombinaciji z AWD.
zmaga.gif

Drugače je tudi nova Vitara precej všečna.
wink-1.gif

Mazda me je razočarana, je relativno "nizka", vsaj glede na kakšno vitaro recimo.

Je pa vitara pozitivno presenečenje in tudi z AVT menjalnikom se dobi relativno poceni z ogromno opreme. Pa všeč mi je to, da ima kar konkretno dolgo "haubo" in potem not kratko armaturko do šipe, ne pa ti novodobni fancy avti, ki imajo zelo kratko "haubo", potem pa je not pol metra+ do vetrobranskega stekla in imaš občutek da si v vesoljski ladji.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Da se vključim ... glede nove vitare, sedaj je na ceniku 1.4 turbo mlinček. So kakšne izkušnje s tem motorjem? Ker gledam v kombinaciji s tem motorjem, top opremo. 4wd, avtomatikom pride stvar še vedno relativno poceni!

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Testiral sem čisto novo 1.4 turbo z ročnim menjalnikom, poraba pri moji vožnji je bila okoli 7,5 litra. "Terenček" gre spodobno, motor potegne dosti boljše kot atmosferski 1.6, vendar čudežev vseeno ne smeš pričakovati. Hecno je edino da pri S opremi ni mogoče naročiti šibedaha.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Običajne "civilne" različice s 4 wd ni več (1.6 dig-t 190 PS).

Nismo rs ima očitno svoj cenik, definitivno pa ta različica ni primerna za darjanovo mamo...
aplauz.gif

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Testiral sem čisto novo 1.4 turbo z ročnim menjalnikom, poraba pri moji vožnji je bila okoli 7,5 litra. "Terenček" gre spodobno, motor potegne dosti boljše kot atmosferski 1.6, vendar čudežev vseeno ne smeš pričakovati. Hecno je edino da pri S opremi ni mogoče naročiti šibedaha.

Blazno pomembno, da 1.4 turbak z direktnim vbrizgom potegne bolj kot 1.6 bencinar. Slednji je večen, turbo bencinar bo pa vedno bolj obcutljiv kot vsakršen dizel s še krajšo življensko dobo. Ni važno koliko stane, samo, da se špara. So že pogruntali, eni zadnjih, da se ne splača delati preveč vzdržljivih avtomobilov.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
fajn motor, normalen voznik shaja z ene sedmimi litri. lepo vleče ko je treba, 4wd je pa itak vrh glave za povprečnega slovenca. je za razmislt
aplauz.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Citat:

Blazno pomembno, da 1.4 turbak z direktnim vbrizgom potegne bolj kot 1.6 bencinar. Slednji je večen, turbo bencinar bo pa vedno bolj obcutljiv kot vsakršen dizel s še krajšo življensko dobo. Ni važno koliko stane, samo, da se špara. So že pogruntali, eni zadnjih, da se ne splača delati preveč vzdržljivih avtomobilov.

Utiševalec je spraševal če kdo ve kako se obnese, jaz pa sem napisal svoje mnenje glede na testno vožnjo. Seveda so NA motorji bolj vzdržljivi kot turbo, ne glede na to ali so dizel ali bencin, vendar to ni bilo vprašanje.
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Hvala za info.

Sicer da komentiram, star suzukijev 1.6 bencinar ni ravno vrhunec zanesljivosti in vzdrzljivosti, pa tudi z avtomatom se nikamor ne premakne. Dizel mi ne disi. Tako da je s turbakom postal ta avto zanimiv, zato sem pa spraseval po izkusnjah. Kaj to komu pomeni je pa stvar vsakega posameznika, mene turbobencinarji ne motijo, ravno nasprotno. Okoli vzdrzevanja in zanesljivosti je pa tako da nepokvarljivega vozila ni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Sicer da komentiram, star suzukijev 1.6 bencinar ni ravno vrhunec zanesljivosti in vzdrzljivosti, pa tudi z avtomatom se nikamor ne premakne.

Imaš glede te izjave kak podatek, o zanesljivosti 1.6 bencinarja mislim?

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Sicer da komentiram, star suzukijev 1.6 bencinar ni ravno vrhunec zanesljivosti in vzdrzljivosti, pa tudi z avtomatom se nikamor ne premakne.

Imaš glede te izjave kak podatek, o zanesljivosti 1.6 bencinarja mislim?

Dotični motorji imajo, so imeli težave s katalizatorjem in lambda sondami. To je pa vse.