sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.537
7.053
113
Ja, ko enkrat Jabe (kraljica excela na alterju) ne desifrira racuna, potem se res lahko vprasas kako ga naj laiki.

Ja, pozna ura in falila obdobje. Sem predvidevala da samo en mesec gledam, šele potem, ko si rekel porajtala...

Ampak(!), ce bi pripopal kot soforumas vseh 8 strani računa, te šlamparije ne bi bilo. Tam je vse kristalno jasno, ne morš se zmesti.

• Ljubezen
Reactions: Samo Svoj

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.720
1.071
113
Ti ne razumeš. Ob podpisu pogodbe (katere? predvidevam z E+) si se dogovoril z njimi, njim pa je sedaj SODO naložil, da ti začnejo zaračunavat pavšal (razen če se ne boš spet z E+ dogovoril da ne). Ker imaš precej visok manjko predstavljaš tudi s stališča neplačila za njih poslovni rizik. Ne vem koliko imaš povprečno mesečno porabo, ampak recimo, da je manjko za dva ali tri mesece, te oni na nek način financirajo do poračuna.

Kar se pa tiče pripisa na računu, da gre za ocenjeno stanje, pa se E+ zavaruje s tem, ker so podatke dobili od SODO, tam pa verjemi da ti štimajo s stanjem števca in metodologijo predpisano od Agencije za energijo.

BLABLABLA seveda je možen pavšal, vedno, celo radi ga imajo ker jih potencialno brezobrestno kreditiraš. ;)
Meni je pavšal TOP

Ker imam porabo od 400kWh pa do 2200 kWh/mesec (skupaj letno11-12.000kWh) ... Poletje zima s TČ...

• Všeč mi je

napetost

Fizikalc
10. mar 2018
242
107
43
Sem danes pregledal račun za december, in kao obračun za lansko leto. in sicer od 1.1 do 30.9, in 1.10 do 31.12.
Zanimivo mi je da so zabeležili, da je poraba manjaša za cca 3MWh, pa tudi manjšo proizvodnjo za cca 3MWh.
Za referenco jemljem podatek iz solaredge. Obračunan višek pa je kar enak višku ki ga prikazuje solaredge.
Sem pri ECE.
Ali ostalim podatki o proizvodnji in porabi štimajo glede na aplikacijo od sončnice

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.627
2.406
113
Pomurje
Sem danes pregledal račun za december, in kao obračun za lansko leto. in sicer od 1.1 do 30.9, in 1.10 do 31.12.
Zanimivo mi je da so zabeležili, da je poraba manjaša za cca 3MWh, pa tudi manjšo proizvodnjo za cca 3MWh.
Za referenco jemljem podatek iz solaredge. Obračunan višek pa je kar enak višku ki ga prikazuje solaredge.
Sem pri ECE.
Ali ostalim podatki o proizvodnji in porabi štimajo glede na aplikacijo od sončnice
Ravno seštevam. Bi moral poslat Jabe , da mi exel naredi.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.766
2.830
113
Sem pri ECE.
Ja če ti ME kaže 3MWh manjšo porabo in obenem 3MWh manjšo proizvodjo kot SEdge to pomeni, da si pridelane 3MWh skuril direkt pred števcem - lastna poraba.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

napetost

Fizikalc
10. mar 2018
242
107
43

Priponke

• Screenshot_20250122_170315_mySolarEdge.jpg
    Screenshot_20250122_170315_mySolarEdge.jpg
    161 KB · Ogledi: 8
  • Všeč mi je

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
Ja, ko enkrat Jabe (kraljica excela na alterju) ne desifrira racuna, potem se res lahko vprasas kako ga naj laiki.
In absurd je to, da ga na tak nacin pisejo bolj ali manj vsi dobavitelji.
Ga vi pišete drugače?
A ste vi sploh dobavitelj?
Ce ste, imam povprasvanje za vas za pravno osebo
Mi kot MOON? Ja, ampak preko NGEN (uradno so oni).
Kar vprašaj, dokler sem še tam.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.080
885
113
Dobil od Suncontracta letni obracun (enega - s tremi obdobji noter). Puscam jim slab MWh viska.

Pa tudi opomin za zadnji racun, groznja z odpovedjo pogodbe in izvrsbo.. na moje predloge, da zadnji racun poravnam iz varscine pa ne odgovarjajo.. res nimam namena posiljat € v njihovo smer, ker mocno dvomim, da bom kadarkoli dobil varscino nazaj.