majhen suv, dvignjen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Te tažave so odvisne od čase ali kilometrine? Recimo če nekdo dela zelo malo km, bi v teoriji lahko bil brez problemov tudi 10 let, ipd, ker v tem času bi recimo samo 50.000km naredil.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
štiri, direktni vbrizg, vleče od 1500. napram starmu 1.6 ni primerjave, čeprav tut tist ni slab. kdor se velik gon po terenu nej vzame pa avtomatika, magar 1.6

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Vedno bolj je v igri peugeot 2008. sicer je opel meriva sila uporaben avto, res neverjetno za ta denar, ampak je dolgočasen, mama pa je mlada po duši!

Edino kar me mogoče skrbi je ta 1.2 turbo mlinček, kako se bo to obnašalo čez 5, 10, 15 let?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Like you do care...
Ko bo enkrat nevarna (mama, da ne bo pomote) za okolico pri vožnji jimodvzameš vozilo... Tak mlinček (turbo) pa bo itak riziko okvar kot sodoben turbodizl... Mogoče celo nevaren (kot ugotavljam za svojo mamo)... Clio 1.2 TCe, pedal za plin pamsamo on ali off... Pri vsak obisku poliram ven praske...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
ne, gre za njihov lastni motor, dizel pa je še iz fiat pakta
cool-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Pa to dvomim, govora je o 1.2 mlinčku z 82KM, to ne verjamem da ima tipičen turbo kick, tako da ni straha
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he... tudi 100KM misliš da nima turbo-kick... Saj ga nima, vleče pa zvezno iz nizkih obratov in nimaš občutka da si hiter...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
In potem beremo jambranje kako stare mame priletijo na radar 65 na 50 omejitev, ker jo malo heca filing na gasu ali pa na stevc slabo vidi. Tak ne bi nikdar zdravniskega opravil.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
No, včeraj gre mama prvič pelat avtomatika in totalno not pade, sploh noče več drugega.

Ja..ne vem kako smo evropejci in slovenci tako slepi, da nočemo avtomatikov, zdaj vidim koliko let pred nami so američani, vozit avt. je res amerika in nebesa.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja..ne vem kako smo evropejci in slovenci tako slepi, da nočemo avtomatikov, zdaj vidim koliko let pred nami so američani, vozit avt. je res amerika in nebesa.

V bistvu enostavno zato ker ni bilo tehnologije ki bi evropejcem ustrezala. Sej si lahko že v 80h dobil golf 2 avtomatik, ampak dobil si ga samo z najmočenjšim bencinarjem (1.8) pa imel je 3 brzine, performance je bil na ravni 1.6D poraba pa na ravni GTIja. Ko si se vozil je bilo slišat pa kakor da se ravno učiš vozit ...

V USA ni (bilo) nilč drugače, samo tam je bilo logično da na 3 tonski semitruck z V8 mašino daš avtomatika. Noben sploh ni pomislil da bi z ročnim menjalnikom imel 30% nižjo porabo in 30% višji performance, rasnici na ljubo tudi za njihove razmere to ni pomembno.

Sicer je offtopic, ampak pomojem je tudi pri nas že 10 let avtomatik v prednosti pred ročnim menjalnikom vsaj za klaso od poslovnih limuzin dalje. Se pa tudi delež v "average janez" vozilih dviga. Treba pa vedet da nek DSG stane in v jajcu za 10k EUR podraža proizvodnjo za dvomestno številko v %, zato ga pa le malo ljudi plača. To vrzel potem pokrivajo cukomati, ki pa so po uporabnosti nekaj podobnega kot je menjalnik v golfu iz leta 88.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za intermezzo...
V USA je že posebno znanje "drive a stick" ali po naše da zna voziti avto z ročnim menjalnikom...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Je tudi pri nas že tole, oz. imaš vnos v vozniško da NE znaš vozit z ročnim menjalnikom!
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Pa čuj, tudi jaz več ne grem na navadnega, oz od zdaj naprej, vedno avtomatika, edino če pač finance ne bi dopuščale, drugače pa vsekakor!

Upam da se danes spomnim in preštejem, kolikokrat sem menjal prestavo za nekaj km poti po mestu. Pomoje če bi preračunal na letni ravni bi vsakemu postalo jasno zakaj imamo desni biceps in levo nogo bolj razvita
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj ne? Če nisi alter dinamik je verjetno vožnja veliko bolj umirjena, predvsem mestna.

Jaz razmišljam da naslednjega kupim z avtomatikom, če bo možnost. Me zanima koliko kilometrina bi prišparal z desno roko, pomoje še pa još
wink-1.gif
Po moje sem precej daleč od alter dinamika
grin1.gif
, ampak vseeno je več razlogov zakaj tega robotiziranega menjalnika ne bi imel:
- nobenega avta v katerega je vgrajen tudi v sanjah ne bi imel
grin1.gif

- prestavlja precej počasi in glede na to, da sem rahlo ubrisan na tehnologijo, bi me to non stop žrlo
rolleyes-1.gif

- zanesljivost ni ravno zgledna in glede na to, da kupujem rabljena vozila, odpade že od začetka

Jaz imam veliko bolj preprost razlog proti: menjalnika, ki prestavlja slabše od mene, ne bi imel. Cukomatiki so pa slabši tudi od povprečnega SLO voznika ...

Kje je že spletna stran, ko ste testirali tega cukomata? mislim spletni članek...oz test.