na družinskem sodišču je sodnica norela, jo 'napizdevala', a zadeva ne pomaga. je tudi jasno dala vedet, da sva midva tista, ki lahko končava zadevo. in večkrat je rekla, da kaj se gre. ampak to je to. ko sem dokazoval, da laže, je šlo to mimo. nobenih sankcij. pa laži niso bile male ampak konkretne.
sedaj smo na drugem sodišču. izvršba za onemogočanje stikov. je priznala, da je naredila, a tri mesece pozneje zanika. v tej drugi vlogi morje laži, kot je tale z obutvijo. potem dnevnik vseh izvedenih stikov in navedbe, da otroci pridejo vedno nazaj raztreseni. me ima, da jo toži, ker ne poskuša zaščititi otrok pred takim očetom. 19 strani pljuvanja, laganja, domišljanja. ena stran je pa glava odvetniške pisarne in naziv dokumenta.
žalostno je to, da odvetniki igrajo te igre. prejšnja odvetnica in sedaj ta. da odvetnik nima toliko sočutja, obraza, morale, da ji reče, gospa..denar mi diši, ampak tole so laži in to slabe. včasih imam občutek, da se odvetniki prav zavestno trudijo, da jo dobim na lažeh, a da ne morejo odsloviti denarja.
kaj hoče? ne vem. pravi, da ima denarja premalo in da letno za tri otroke porabi 1000€ za obutev. v zadnjih letih sem videl tri pare nove obutve. ostalo rk in karitas.
stike pravi, da ne omejuje in ne želi omejit, a to spet ni res.
ne vem. ne vem kaj nej rečem. sedaj je otroke dala v igre s prostovljci društva za nenasilno komunikacijo. pravi, da so žrtve nasilja. občutek imam, da je DNK rabil kvoto in delo za prostovoljce, pa so potegnili otroke v to. srečanja potekajo na šoli. sam sem bil proti, a me ne uipošteva. kaj lahko? tožba,
sistem pravi toži. vsaka zadeva, ki ni po zakonu, toži. trajalo bo leto, dve, tri..minilo v tem času in pustilo posledice. potem bo sklep, da se to več ne dela. in tako dalje. ni hitrega, mesečnega reševanja. nesposobne inštitucije.
nekdo z rahlimi živci in močnim čustvovanjem, razočaranjem splošno...hitro konča v črni kroniki.
ps
csd sem nekaj prosil in s eni zganil 6 mesecev. po pisanju na ministrstvo je bila zadeva urejena v dveh dneh. csd pa prizadet, da kaj se grem. pri nas deluje eno samo..nesramnost na celi črti. v nasprotnem birokracija spi in lagano dela od 7 do 15.