Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi: Problem so preveč zaščitniški starši, k mislijo, da je njihov eden in edini angleček.
To in ne nazadnje tudi spremenjen odnos staršev do šole. Po treh desetletjih dela v šolstvu vam lahko zagotovim, da je tri četrtine vzgoje odvisno od staršev, ostala četrtina pa so vplivi drugje - šola, cesta, družba, okolje...
Pa bullcrap! Pa nevem al samo jaz in moji znanci na to gledamo normalno, al je že cela slovenija fukjena.
Tut sam grem kdaj po nečaka v vrtec, sedaj poredko ker sem službeno popolnoma odsoten, ampak ko grem, logično da je
včasih "down", ga vprašam kaj dogaja, pa pravi da ni tega in tega znal in da je bla tovarišica huda nanj ker se ni česa naučil,
in nikoli ne stopim na njegovo stran, prvo kaj sma rešla že prvi dan šole, je, da pove resnico, katera bo itak prišla na dan,
in če se zlaže da ni njegova krivda, pa je, bo kazen hujša, ponavadi mu sestra odvzame polnilce za vse naprave ki jih ima,
ampak to je poredko. In pol pove, da se mu ni blo pesmice za naučit, ker je pač gledal xy oddajo na popu pol pa je nabijal
freeware špile ki si jih je dol potegnil... In nakoncu le (sam sebi) dopove, da je sam kriv. Solucija: Nauči se pesmico/whatever,
in jo naslednji dan zna.
Je pa res da je včasih kriva vzgojiteljica, ampak sem mu potihem vcepil v glavo, da vzgojiteljica nemore bit tak pametna kot njegova mama in da včasih dela napake, in ji more oprostit; vse se da malemu razložit na pravi način.
Nazadnje mi je po videochatu (drugače žal nemorema komunicirat) povedal, da on ma zdaj novega prijatla s katerim delata isto kot
je v filmu videl (Bully primer problematike), in da bo mogla mama v šolo, ker sta nacotala nekega modela, zarad otroškega spora okoli
avtomobilizma, pa če mu lahko pomagam...
Rekel sem da bom uredil. Nato sem videochatal s seko in sem ji povedal kaj dogaja, da pač terorizirata s sošolcem cel razred in obe paralelki in da sta enega nacotala... Sledila je seveda kazen, in sedaj je mir.
To so faze in te faze je treba prebrodit bolj politično kot pa fizično. Temu fantu je moral zapet pesmico pred celim razredom, kazen pa je sam sebi določil. In vzgajane otroka ni druga kot pa trezno razmišlanje, prefriganost in politika zavita v roza celofan.
In če starši to obvladajo, je dovolj ena ura vzgoje na dan, pa še to ne vsak dan. Ni ga treba pretepat, treba mu je podat psihično kazen katero jakost bo določil sam, ponavadi strožjo kot bi moral; samo za ziher, da nebo spet zajebal.
27 let imam, nimam otrok, pa imam več občutka za vzgojo kot večina meščanskih staršev, na vasi še nekako deluje,
v mestu malo manj, in če pri starših peha, peha tudi v šoli, saj učiteljice so tudi mame, ali ne?