To, da ni nasilja (saj veš koliko vrst obstaja) je stvar senzibilnosti (čustvene, inteligenčne in konec koncev tudi fizične). Ker pa so razna (osebna, družinska, družbena, kulturna,...) prepričanja pogosto uvod v katastrofo, se z nasiljem, kot skrajni pojavni obliki niti ni potrebno pretirano ukvarjati. Širši problem so prepričanja, kot sem jaz prepričan, da ti moraš poskrbeti za otroka, ko sem jaz prepričan, da ti brez mene ne moreš živeti, ker si v mojem stanovanju, ker sem jaz prepričan, da si ti moja last, ker sem jaz prepričan, da meni ni treba [vstavi poljubno], ker sem jaz prepričan, da ženska ni enakovredno bitje, ker sem jaz prepričan, da delam prav, ko ne dvomim vase,...
Pa take fore.
Občutek svobode je, ko se ti osvobodiš lastnih prepričanj (zablode), ki jih imaš lepo programirane, kot eno tako, zelo gnezdeno skripto, kjer, če se lotiš enega stavka, premakneš tri druge in...rock and roll
Tvoj občutek svobode nima veze z drugimi (razen v saj veš katerih nasilnih pojavnih oblikah).
Pa take fore.
Občutek svobode je, ko se ti osvobodiš lastnih prepričanj (zablode), ki jih imaš lepo programirane, kot eno tako, zelo gnezdeno skripto, kjer, če se lotiš enega stavka, premakneš tri druge in...rock and roll