Ločenci in otroci ločencev

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
To, da ni nasilja (saj veš koliko vrst obstaja) je stvar senzibilnosti (čustvene, inteligenčne in konec koncev tudi fizične). Ker pa so razna (osebna, družinska, družbena, kulturna,...) prepričanja pogosto uvod v katastrofo, se z nasiljem, kot skrajni pojavni obliki niti ni potrebno pretirano ukvarjati. Širši problem so prepričanja, kot sem jaz prepričan, da ti moraš poskrbeti za otroka, ko sem jaz prepričan, da ti brez mene ne moreš živeti, ker si v mojem stanovanju, ker sem jaz prepričan, da si ti moja last, ker sem jaz prepričan, da meni ni treba [vstavi poljubno], ker sem jaz prepričan, da ženska ni enakovredno bitje, ker sem jaz prepričan, da delam prav, ko ne dvomim vase,...
Pa take fore.

Občutek svobode je, ko se ti osvobodiš lastnih prepričanj (zablode), ki jih imaš lepo programirane, kot eno tako, zelo gnezdeno skripto, kjer, če se lotiš enega stavka, premakneš tri druge in...rock and roll
smile-1.gif
Tvoj občutek svobode nima veze z drugimi (razen v saj veš katerih nasilnih pojavnih oblikah).

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Lepo si napisal.....vendar, ali je to sploh možno pri ljudeh, kateri imamo možgane oprane na način, da smo v življenju vredni samo toliko, kot služimo drugim in to od otroštva naprej. Vedno je vse pogojeno. Ljubezen je pogojena. Bila sem pri takih in drugačnih strokovnjakih. Problem je v meni. Težak problem,ki me bo na dolgi rok uničil. Ker sama nisem dovolj močna, da grem ven, oziroma se mi sploh ne zdi vredno. Se opravičujem, ker to pišem tu vendar mi je Alter bil nekako blizu. Vsaj mislila sem, da sto tu bolj izobraženi in razgledani ljudje. Zadnje čase gre močno nvzdol. Tudi s tem pisanjem....ampak, ne morem biti več bolj depresivna, kot sem.
Imam vse , materialno, imam človeka, ki me ima rad, vendar ima rajši samega sebe. Težko je. Ne moreš verjet, koliko problemov imamo nekateri, pri katerih je na zunaj sam blišč oz. ki smo navidez popolnoma neoporečni in ki bi nas večina dajala za vzor.
Evo, jutri zjutraj mi bo žal, da sem to objavila in bom izbrisala. Spet bo to: brišem, torej sem.
smile-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Lepo si napisal.....vendar, ali je to sploh možno pri ljudeh, kateri imamo možgane oprane na način, da smo v življenju vredni samo toliko, kot služimo drugim in to od otroštva naprej. Vedno je vse pogojeno. Ljubezen je pogojena. Bila sem pri takih in drugačnih strokovnjakih. Problem je v meni. Težak problem,ki me bo na dolgi rok uničil. Ker sama nisem dovolj močna, da grem ven, oziroma se mi sploh ne zdi vredno. Se opravičujem, ker to pišem tu vendar mi je Alter bil nekako blizu. Vsaj mislila sem, da sto tu bolj izobraženi in razgledani ljudje. Zadnje čase gre močno nvzdol. Tudi s tem pisanjem....ampak, ne morem biti več bolj depresivna, kot sem.
Imam vse , materialno, imam človeka, ki me ima rad, vendar ima rajši samega sebe. Težko je. Ne moreš verjet, koliko problemov imamo nekateri, pri katerih je na zunaj sam blišč oz. ki smo navidez popolnoma neoporečni in ki bi nas večina dajala za vzor.
Evo, jutri zjutraj mi bo žal, da sem to objavila in bom izbrisala. Spet bo to: brišem, torej sem.
smile-1.gif

imam človeka, ki me ima rad, vendar ima rajši samega sebe.
sprasujem se.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Mi da misliti vse skupaj.........zakaj se, npr. sploh ločite taki, katerim je življenje v dvoje vzdržno, to po meni, da ni nasilja, alkohola...oz, da ni trejtega v katerega bi se zatrapali? Če ste se sposobni nekateri vse lepo zmenit glede otrok in premoženja, zakaj ne bi bili sposobni furati do konca? Saj je vse skupaj samo eno partnerstvo, ki olajša življenje, ekonomijo....saj potem, če si sam, tega pač ni, je težje v tem smislu, ostane občutek, da si sam za vse, da si samo utež drugim in če se nimaš dovolj rad je res težko. Ne ločujte se kar za en brezvezen občutek svobode, ker te itak ni v nobenem primeru.

zakon, sobivanje, simbioza je..dajem in prejemam. v različnem obsegu. in recimo če daješ in daješ in daješ in upaš, da boš kaj prejel, pa še kar daješ, a prejeti je malo..se malce ustaviš. pogledaš in se vprašaš a si v simbiozi, ali v volovski vpregi?
potem pa na to dodaj še spoštovanje. tisto osnovno, prvinsko.. človek rabi spoštovanje, varnost..kaj so une 4 zadeve, ki jih rabimo? in če tega ni..ne gre.

men je bilo zanimiv, ko narediš vse, te pohvali, pove drugim..potem pa k pride pet do šest ti reče kaj si navaden polovičar, nič ne znaš, še bebo bi naredil bolje..pa kaj si in ono.

in ko taki..noži v hrbet..pridejo v težkih časih..je..neprimerno.

sam recimo obožujem otroke. nad svojimi sem nor. ne vem kaj bi naredil, če bi...
in potem dobiš-..hudo je bolana. ne povem kaj je, sam je hudo. kar poklič zdravnika, pa ti bo on povedal..ne ne bom ti povedala. in ker zdravnik ne dela..si ti cel vikend v krču in prosiš, da pove, ona pa noče. drži te v šahu, melje k indijski orešček.

pri meni je bila to kaplja čez rob. lahko sesam, pomivam po tleh, kuham, perem, se vsak dan kopam z otroci, grem v enem dnevu 700km v eno smer in nazaj, da se bom kopal z otroci, sam ne me ubijat prek otroka.

kako pa zadeve izgledajo na ven..tako kot jih rišeš. mnogi si lažejo, lažejo druge. ko se podre svet, dobiš mogoče občutek in odogvor ali je vredno lagati.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
smile-1.gif

imam človeka, ki me ima rad, vendar ima rajši samega sebe.
sprasujem se.gif

to je edino prav. sebe je treba imet najraje, zase poskrbet in sebi želeti dobro.

pri tem pa gledat na tistega, ki ti je ob strani in ne v njegovo škodo biti na boljšem. če to ne gre, potem ne bit s tem istim.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Mamca, zakaj naj bi bil problem v tebi? Zato, ker so nas tako vzgojili? Ne bo držalo, vsaj ne v celoti. Za določene stvari smo si res sami krivu, za vse pa res ne. To, da smo nezadovoljni z vsem kar smo dosegli, je v veliki meri kriva tudi naša družba, ki nas vedno znova potlači nazaj. V eni sapi nas ženske pretirano feminizira, dela samostojne, posledično pa nezadovoljne s svojomi partnerji, z moškimi je isto, ker smo jim z našo feminizacijo odvzeli vso njihovo moškost, oz. smo jih naredili za mamine sinke. To nikakor ne gre skupaj.
Predlagam ti, nehaj se nenehno ocenjevat, kaj imaš in česar nimaš. Vsega nikoli ne bomo imeli, dvomim, da si tega tudi želimo...
Uživaj v tistem kar imaš.
Pojdi v naravo, poglej malo bližje kakšen čudež narave, ki ga ponavadi v svojem hitrem tempu ne vidiš.... verjemi presenečena boš, predvsem boš pa navdušena....
In.... to, da greva na čvek in pijačo še vedno velja, ko si boš zaželela pogovora s popolnoma neobremenjeno in nepristransko osebo.
Punca drži se.
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Ker je tole forum, se seveda lahko zafrkavaš, ampak te bom resno vzel...
zmaga.gif

med tuširanje po teku že popustijo.

zadeve je treba reševati sistematično. vsekakor pa ne z našimi strokovnjaki, ki niso vredni pol pizde mrzle vode. vsem je kriva travma iz otroštva, pa okolica, pa družina, pa mladost. odjebejo naj u skokovima in nej se soočijo z današnjim problemom, stanjem. ne pa fantazirat.

problem vseh teh strokovnjakov je, da lapajo, nič ne odgovarjajo in živijo. dober strokovnjak je un, ki ga tvoja stiska in bolečina ne gane in gre 5 minut po končani seansi za pivo s prjatli. sam ta je dober zase..ne zate.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Veš kako je...da imaš lahko druge rad mraš imeti najprej sebe rad.
Imaš ti rada sama sebe? Se bojim da ne.
Žal je tako da mora človek biti egoist, ker če sama zase ne bos poskrbela, ne bo nobeden. Torej ne pričakuj ničesar od nikogar!

Da pa poskrbiš duševno zase moras najprej telesno, ker ti dve stvari gresta z roko v roki. Pa ni mišljeno zdaj, da moraš zgledat kot manekenka...ni potrebe. Pojdi ven iz štirih sten, nekam v naravo. Pojdi sama, da boš vedela v kaki družbi si, pojdi tja da bos hodila vsaj eno uro, po možnosti v hrib. Tako se boš telesno zgonila, hkrati pogovorila sama s sabo, gozd ti bo dal bioenergijo in ko se bos vračala bos drug clovek. Seveda ne bo katarze po enkratnem izletu zato si jih zastavi 3 do 5x tedensko (najprej vsak tretji dan) kasneje vsak drugi in nato vsak dan. Doloci si kater dan greš ob kateri uri in se drži tega ne glede na vreme, ne glede na počutje in ostale moteče dejavnike, ki bi te premamili.

V roku enega meseca pojdi prebrat kaj sdi napisala in primerjaj takratne občutke.

Bodi ego!...torej..pomagaj si sama (...in bog ti bo pomagal
wink-1.gif
).

Ker prihaja najbolj depresivni čas...sama tema, nikakvo vreme, mraz, prazniki (za druge)...in ni ga lepšega za psiho. A obstoja dokaj dobra rešitev...zgoraj opisana. Edino reči si je treba: Hočem in bom!

(Če gre poišči nek svoj kucelj, kjer se lahko odpravis od doma..obuješ, vzameš pohodne palice in gasa).

Poskusi! Težko se je spravit a ko se boš ponosna sama nase.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Seveda se da pomagati. Možgani niso oprani v smislu, da ni v njih nič drugega, kot vzgojnih vzorcev. V hudih primerih, ko gre za zelo zakoreninjene zadeve iz ranega otroštva (do tretjega leta) je proces precej bolj zahteven in dolgotrajen. Neuspeh pride le, če te je strah, če se bojiš čustev ali ker ne prepoznavaš situacije, se slepiš itd.
Ni pa pričakovati korenitih sprememb s pomočjo kakšnih priročnikov ali kaj podobnega. Potrebna je pač terapija in voden proces, kjer te nekdo spremlja, tvoj napredek, ti pomaga sproti reševati novo odprte zadeve itd.
Partner je lahko le opora, lahko pa je tudi ovira oz....tako bom rekel: ko človek znova odkrije samega sebe (po tem, ko je dolga leta živel po pričakovanjih in prepričanjih drugih), je lahko sprememba tako velika, da za partnerja postane celo prevelika. Pa take fore.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Vse super fino fajn. Razen ce ni. Csd je pac poskusal upostevati tudi otrokove pravice. Ima ocitno precej vec kilometrine na tem podrocju kot vidva in vidi tudi negativne plati deljenega skrbnistva. Govorim o posledicah na otrocih, ne na to al bos ti naredil 30k vec na leto ker imas 3x tedensko predajo stafete.

Ce tvojo zgodbo pogledam na dalec sekajo ven samo in izkljucno zelje in potrebe tebe in x. In te so bile zadovoljene tudi na otrokov racun. Saj o podrobnostih in otrocih, ki odrastejo s kufrom v roki smo v tej temi ze pisali.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik softi pravi:
če te ob ločitvi žena obtoži pedofilije, nasilja, razbojništva..

Vprašala bom osebno stvar. Če ne želiš odgovoriti, je poponoma OK in tvoja stvar.
ZAKAJ sta šla vidva narazen? Kaj je bil vzrok oziroma PIKA na i ?

To sem vprašala zaradi tega, ker je čisto osnovna stvar iz študija psihologije: Ženska, ki reagira/deluje na način kot ga opisuješ ti, deluje kot čustveno prizadeta ženska.
Torej ženska, ki je bila prevarana na kakršenkoli način ali prizadeta iz strani moškega na nek način.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
in kateri terapevti so po tvojem mnenju dobri, ki so zmožni peljati tak proces "zdravljenja" ?

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
softi vidim da je v osnovi problem alkohol,kakšna je bila tvoja bivša prej,ali je tudi kaj pila?
Jaz sem glede alkohola precej distanciran,ker tudi sam zelo zmerno kakšno pivo na teden ali včasih kak kozarček vina ob družbi,tudi sem precej distanciran do cigaret,ker tudi moja ne kadi in sem zelo vesel.

Mislim,da je to osnova za naprej in zaposlitev,potem se pa stvari postavijo na novo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne ne ne ne...ni alkohol. kje pa. daleč od tega. upam. pač zapravi denar za pivo in čike, sam to ni osnova.

osnova za razhod je bila..ne vem..sam alko ne. prej izgubljena motivacija za življenje, nesramnost..

sedaj je pa motivacija uničenje mene. ne alko.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Čudno,da če prej ni pila,da sedaj začne.Ampak dokler bo sedaj take zganjala s pomočjo alkohola ni rešitve.
Za otroke se je pa treba boriti za kvalitetno življenje,sploh pa ob taki mami,ker odgovornost do otrok imata oba starša neglede na razhod.
Boš moral dobit zaupanje in dovolj dokazov,da si bolši od nje pri socialni.Kako do tega pa ne vem točno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
če te ob ločitvi žena obtoži pedofilije, nasilja, razbojništva..

Ženska, ki reagira/deluje na način kot ga opisuješ ti, deluje kot čustveno prizadeta ženska.
Torej ženska, ki je bila prevarana na kakršenkoli način ali prizadeta iz strani moškega na nek način.

No no no....četudi je ženska prizadeta, ni nikakršne potrebe po takem početju...kvečjemu moškemu potrditev, da je naredil prav, ker je šel stran od nje.
To meni meji na moteno osebnost...

(seveda pod pogojem da to ni res !)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Čudno,da če prej ni pila,da sedaj začne.Ampak dokler bo sedaj take zganjala s pomočjo alkohola ni rešitve.
Za otroke se je pa treba boriti za kvalitetno življenje,sploh pa ob taki mami,ker odgovornost do otrok imata oba starša neglede na razhod.
Boš moral dobit zaupanje in dovolj dokazov,da si bolši od nje pri socialni.Kako do tega pa ne vem točno.

tudi sedaj jo ne obsojam, namigujem na alkohol. pač six pack piva na dan ne pomeni, da si alkoholik. pomeni, da si ga kupil. pridejo prijatelji na obisk, vsak enega in ni več.

torej..nima težav z alkom, tudi cigareti ne škodijo. le stane to oboje, otroci pa v...

bolj me skrbi njen odnos. odrivanje mene. ne skrb za otroke.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
To me spominja na sodelavko ki jamra kako cokolino stane 10 evrov. Ne pove pa, da ima otrok ta cokolino cel mesec, ona pa dve skatle cigaret ki stanejo skoraj toliko samo en dan.