Krpanje proračuna z ustavljanjem kolesarjev v Lj

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
To ne bo čisto držalo: 14 dni nazaj sem bil v Avstriji in je policaj ustavljal vse v obe smeri zaradi kontrole prometa (tako je rekel). Dokumente: osebno, vozniško, prometno, ker sem imel zapeto tovorno prikolico, je hotel še od prikolice. Pogleda vse, gre okol avta, da papirje nazaj Danke in aufidrzen. Je pa imel pr kraj precej avtov, eni so že imeli v rokah plačilce, od tega je bil 1 Slovenc in trije Avstrijci.
Take kontrole prometa pri nas že dooolgo nisem doživel.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.319
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ni pa nujno, da imaš vedno osebni dokument s seboj, lahko ga ima polnoletna oseba, ki se tisti čas druži s teboj in jamči zate, da si ta pa ta oseba.
ni cisto tako.

To kar ti opisujes je postopek ugotavljanja identitete ce dokumenta nimas s seboj. Ampak to pomeni da si ze v prekrsku.

@reality ti casi so mimo.

V glavnem, ko mi uspe do konca spisat tisto temo o pooblastilih policistov, bo tudi to noter. Kdaj, kako in zakaj v zvezi z ugotavljanjem identitete. V stvari je to poglavje ze napisano sam ostala se niso vsa
smile-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Poizkusi pogledat zadevo z drugega vidika...

Predstavljaj si, da dobiš poziv k sodniku zaradi motenja javnega reda in miru. Na zaslišanju poveš, da si bil takrat sam doma in želiš soočenje s policistom. Le ta pove, da se mu je kršitelj predstavil kot ti, kar je tudi zapisal. Za osebni dokument ga seveda ni spraševal, saj vendar nismo "fašistična država" in je huliganu verjel na njegovo besedo. Bi se ti zdelo vsaj malce nenavadno, da policist ni od njega zahteval dokumenta? Ali bi si rekel - hey - to je pač cena svobode in plačal kazen za nekaj, česar nisi storil.

smirk-1.gif

tocno zato sem jaz moral k sodniku.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Predstavljaj si, da dobiš poziv k sodniku zaradi motenja javnega reda in miru. Na zaslišanju poveš, da si bil takrat sam doma in želiš soočenje s policistom. Le ta pove, da se mu je kršitelj predstavil kot ti, kar je tudi zapisal. Za osebni dokument ga seveda ni spraševal, saj vendar nismo "fašistična država" in je huliganu verjel na njegovo besedo. Bi se ti zdelo vsaj malce nenavadno, da policist ni od njega zahteval dokumenta? Ali bi si rekel - hey - to je pač cena svobode in plačal kazen za nekaj, česar nisi storil.

smirk-1.gif

Meni je prav evidentno, da pri komunikaciji s policisti obstaja tendenca ene strani, da zamolči / ponaredi svojo identiteto in da je omenjen zakon posledica tega dejstva.

Osebni dokument ne nosiš s sabo 24/7 zato, da bi te lahko država "nadzorovala", ampak zato, da policistom ni potrebno pridržati vsake stranke, samo zato, da bi potrdili njeno identiteto.
Zakaj pa policaj hoče vedet identiteto neke stranke, če ta ni ničesar zagrešila?

no tole obvezno nošenje osebne je blo nekoč v komunizmu, potem so pa ta ukrep zaradi nedemokratičnosti ukinili. Inso ga sedaj, ko živimo v policijski državi ponovno uvedli.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
no tole obvezno nošenje osebne je blo nekoč v komunizmu, potem so pa ta ukrep zaradi nedemokratičnosti ukinili.

Prav imaš. Škoda, da npr. Avstrijci ne morejo užiti te svobode, ker jim še vedno (?!?!) vlada komunistična partija in jih policija za brezveze ustavlja.

bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ti pa poskusi zadevo pogledat tako kot je.

Če je nekdo v prekršku (omenji kršilec JRM), se ON obremeni z dokazovanjem istovetnosti.
Ne pa nedolžni mimoidoči.

(pauza, da dojamete razliko)

Če treba, na postajo in odvzem prstnih odtisov.

Saj sem zgoraj napisal, in bom ponovil: A bomo naslednje leto morali imeti non-stop pri sebi tudi potrdila o plačanih davkih? Cepljenjih? Obisku cerkve? Majico z napisom "Ljubim ljubljenega vodjo"?

Da ja ne bo težko policajem delo opravljat.

Zgleda da so enim desetletja komunizma res oprala možgane.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.319
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ti pa poskusi zadevo pogledat tako kot je.

Če je nekdo v prekršku (omenji kršilec JRM), se ON obremeni z dokazovanjem istovetnosti.
Ne pa nedolžni mimoidoči.

(pauza, da dojamete razliko)

Če treba, na postajo in odvzem prstnih odtisov.

Saj sem zgoraj napisal, in bom ponovil: A bomo naslednje leto morali imeti non-stop pri sebi tudi potrdila o plačanih davkih? Cepljenjih? Obisku cerkve? Majico z napisom "Ljubim ljubljenega vodjo"?

Da ja ne bo težko policajem delo opravljat.

Zgleda da so enim desetletja komunizma res oprala možgane.

Daj ti nam pojasni kaj je vecji poseg v clovekove pravice, da moras pri sebi nositi osebni dokument ali da te policija privede na policijsko postajo na odvzem prstnih odtisov vsakic ko bos sel pes cez rdeco luc na semaforju? Ne neumnosti govorit prosim te.

In v rajnki drzavi ki mi se zdalec ni pri srcu, je bila fora, da so ti pri vlogi za izdajo osebne izkaznice vzeli prstni odtis kazalca. In si bil v bazi avtomatsko. Ce ze govoriva o diktatorskih forah ane. Sicer pa je stvar preprosta - ce je ne zelis nositi, je ni potrebno, lahko pa se zgodi da bos moral placati kazen in da bos v koncni fazi res priveden na policijsko postajo. me zanima kak vik in krik bos zagnal takrat =)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Torej, če prav razumem, bi se po tvoje zakon moral glasiti tako, da bi bili primorani osebne izkaznice nositi samo ljudje, ki tako ali drugače kršijo zakon.

Z drugimi besedami - ko greš ven, moraš vzeti osebno izkaznico samo takrat, ko veš, da boš IN kršil zakon IN srečal policiste.

Brez zamere, ampak meni se to sliši nekako tako kot argument - saj lahko vozim pijan, samo na policiste ne smem naletet.

Za prakso ti je pa že Apollo namignil - potemtakem bi lahko vsakega, ki se pelje 5km/h preveč v naselju - odpeljala marica. Pač v izogib temu, da se ne bi slučajno identificiral z lažnimi podatki.

In čisto mimogrede... v nekaterih državah dejansko MORAŠ imeti s sabo potrdilo, da si cepljen proti določenim boleznim, sicer te sploh ne pustijo čez mejo. Zdaj pa razmišljaj, zakaj je tako...

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Mi je prav žal, da sem bil rahlo provokativen z vprašanjem, kako policaj ve, kdo si, če nimaš dokumentov pri sebi.
Mislim, da je Apollo odgovoril v skladu s predpisanimi zakoni, zato mislim, da lahko počasi pozabite na to, ali je, ali ni smiselno.
Jaz verjemem Apollu, da moramo s sabo nosit dokument za osebno idenftifikacijo.

Pika.

Amen.

Zdaj pa pišite kaj drugega ...

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
no tole obvezno nošenje osebne je blo nekoč v komunizmu, potem so pa ta ukrep zaradi nedemokratičnosti ukinili.

Prav imaš. Škoda, da npr. Avstrijci ne morejo užiti te svobode, ker jim še vedno (?!?!) vlada komunistična partija in jih policija za brezveze ustavlja.

bonk.gif
V Ameriki te policaj ne bo ustavil, če ti na čelu piše da si pijan, če ne boš naredil še kakega drugega prekrška.
V svobodnih državah ni "kontrol" državljanov za nič.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Googlaj TSA agents. Ti pa tvoja posrana Amerika, ne vidiš dlje od svojega nosa.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
V Ameriki te policaj ne bo ustavil, če ti na čelu piše da si pijan, če ne boš naredil še kakega drugega prekrška.
V svobodnih državah ni "kontrol" državljanov za nič.
daj si ti enkrat poglej alaska state troopers na NG. boš videl, da to ni res..

erikson

Guru
25. avg 2007
22.687
6.449
113
Lahko pogledaš tudi takole: nekaj se ti zgodi, nisi pri zavesti in ne morejo ugotoviti, kdo si. Tudi svojcev ne morejo obvestiti, ugotoviti morebitnih alergij na zdravila, ...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Back to topic: en poučen filmček. Predvsem o stanju kolesarskih stez v LJ.

https://www.youtube.com/watch?v=Sg_x1NkifhU&feature=youtu.be

Jah no... lep filmček, ampak tut sam sm sposoben v enemu tednu zlept skupi vse te neprijetnosti, če se vozim v času "rush houre" po najbolj obremenjenih cestah LJ
Glede na to, da naredim na oko 20km/dan po Lj, večina po centru oz. nekje center-bežigrad-šiška se mi toliko pripetljajev zgodi v roku enega meseca.
Nikakor ne opravičujem stanja kolesarskih stez, ki je srednja žalost, ampak spet pa ni tako slabo, sploh če imaš zvonček in občasna gestikulacija z rokami tudi ni odveč
evil.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Zakaj pa policaj hoče vedet identiteto neke stranke, če ta ni ničesar zagrešila?

no tole obvezno nošenje osebne je blo nekoč v komunizmu, potem so pa ta ukrep zaradi nedemokratičnosti ukinili. Inso ga sedaj, ko živimo v policijski državi ponovno uvedli.

Kaj pa je to policijska država?

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kateri pa je ta fašističen zakon?

zakon o osebni izkaznici. Meni se taka zahteva ne zdi nic takega.
Mene pa malo moti... grem na bajk oz. ko grem vn lavfat mi res ni do nošenja osebne
rolleyes-1.gif

Ravno pred dvemi dnevi sm šu tečt po šihtu zvečer po 22h pa je šu P.Vito mim pa sm si mislu če me ustavjo ode 200€
13.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
lej, če nisi kršil nobenega zakona, neboš dobil kazni če nisi imel osebne pri sebi. ne more biti samo kršitev Zakona o osebni izkaznici, mora biti prej še kaj drugega, recimo da greš čez cesto tam kjer ni prehod... drugače je pa sedaj s spremembo zakona, globa za to da si brez osebne 50eur.