Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
No, kar se mene tice, je to, da je kazen za pijanega kolesarja ali pa pijanega voznika "rahlo" zgreseno. Primer, odlocim se, da se ga grem npr v petek zvecer v mesto nabutat (pa se ga v realnosti ne grem, ker sploh ne pijem). Ker imam pes do centra dobre pol ure, z avtom pa zavestno ne grem, ker vem, da ga bom pil, vzamem kolo. Ob 3 zjutraj se pocasi iz centra odpeljem proti domu (hitro se itak ne morem, ker sem koma), ustavi me policaj, napise 1200€ kazni... Pismu, da mi je potem lazje vzet avto, se mi ne bo treba jebat s poganjanjem, lepo se bom skobacal za volan in vozi misko, kazen je itak ista ce me dobijo (pa zgleda imam vec sans, da me dobijo na kolesu trenutno). Pa mi povejte, kdaj sem bolj nevaren? Z avtom v takem stanju se lahko odlocim, da se je "pametno" peljati 100 cez center, da grem na obvoznico (v kontra smer sicer, se zgodi) probavat koncno, na semaforju lahko zbijem 4 mulcke, ki gredo iz diskaca... Kaj pa lahko naredim s kolesom? Ce se se tako trudim, vec kot 30 na uro mi ne bo uspelo se peljati v mojem stanju, lahko padem pod kaksen breg, lahko koga zbijem na plocniku (pa je pomoje veliko manjsa verjetnost, da bo umrl na kraju nesrece), ali pa v najslabsem primeru zavijugam pod kaksen avto in me pac povozi.. Mislim, da sem z avtom vseeno bolj nevaren no.. Kolikokokrat smo ze brali v porocilih "pijani kolesar v nasprotno smer na avtocesti, vzel 4 zivljenja" ali "pijani kolesar na regionalki ubil mlado druzino"? Nej bo neka kazen, samo naj bo sorazmerna z nevarnostjo, ki jo povzrocas... Nekje upravljam 15 kil z enim pijanim oslom, v drugem primeru pa 1,5 tone plocevine s 100+ konji in isto enim pijanim oslom? Kaj se vam zdi bolj nevarno?