Krpanje proračuna z ustavljanjem kolesarjev v Lj

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Ja, sam za to niso krivi kolesarji ampak gumpec, ki je kolesarske steze po pločnikih risal. Dejmo še na avtocesti pločnik narisat.

Una tipka levo od črke a ti ne dela.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Pa središče Lj je zaprto za promet, ampak ne za kolesarje. A oni niso promet? Včasih se cela horda kolesarjev s polno hitrostjo usuje po Čopovi. A tega pa ne preganjajo??

EFX

Pripravnik
13. nov 2007
91
1
8
Zanimivo... po Amsterdamu se jaz kot pešec počutim 100-krat bolj ogroženega s strani kolesarjev kot pa v LJ, pa tam nihče ne teži nad "motečimi kolesarji".

Dejstvo je, da je kolesarjev vedno več, prometna infrastruktura pa slaba. Tudi pešci se bodo morali v neki meri prilagoditi na te razmere - za začetek z opazovanjem okolice, ne pa da skačejo in hodijo levo in desno.

P.S. Da ne bo kdo mislil, da zagovarjam prekrškarje. Take, ki se vozijo po napačni smeri, izsiljujejo in vozijo vštric, bi jaz še bolj oglobil!

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Po čopovi s kolesom ne smeš. Oziroma, če že, potem moraš ob kolesu, ne na njem. In ja, to se preganja. Sicer pa velja enako kot pri avtomobilih na cesti. Če je pamet je za vse dost prostora.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Hmm, kaj pa če jim pobegneš? Bicikel nima tablice...

In kako sploh vedo, komu napisat kazen ? Se vozim po LJ s kolesom, polismen me ustavi, pri sebi nimam dokumentov in kolo NIMA registracije (kot naprimer pri avtu). "Janez Šit s Celovške sem, ja ... " v resnici sem pa Pavel Šit ...
hysterical-1.gif

Mislim, kako torej? Mahuni?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik top_shit pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Hmm, kaj pa če jim pobegneš? Bicikel nima tablice...

In kako sploh vedo, komu napisat kazen ? Se vozim po LJ s kolesom, polismen me ustavi, pri sebi nimam dokumentov in kolo NIMA registracije (kot naprimer pri avtu). "Janez Šit s Celovške sem, ja ... " v resnici sem pa Pavel Šit ...
hysterical-1.gif

Mislim, kako torej? Mahuni?

Za take majmune kt si ti obstaja pripori. Že zato, ker ne nosiš dokumentacije s sabo.... No sj, če pa ne začneš čivkat kdo si, te pa strpajo v azilni dom med ilegalne pribežnike.... pa boš še lepo prosil, če te lahko odpeljejo domov po dokumente...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
1. pri sebi si dolzan imeti osebni dokument s sliko izdan s strani drzave
2. policist ti ne bo verjel kar na besedo, v koncni fazi te lahko privede na policijsko postajo, te poslika in da vs redstva javnega obvescanja...itd

Bo o tem vec pisalo v temi o policijskih pooblastilih. Zdej sem nekje na polovici, ko dokoncam bom objavil, najverjetneje v podforumu avtomobilizem splosno (tam je najvec debat o pooblastilih policistov)

Sem pa trenutno za to porabil cca 12 ur tko da zadeva napreduje kadar imam cas.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Po tvoji logiki bi lahko tudi s tovornjakom vozil po peš coni, le hitrost bi moral prilagoditi.
grims-1.gif

Kako da ne? Še nisi slišal za enosledne kiperje?

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Aha, hvala za pojasnilo (no, sej nekak tako je logično).
nahrung002.gif

Ti zgorej nad Apollom pa ..... ti očitno že veš, kako je, če maš majmuna v familiji? Tarzan z napako ...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.589
1.256
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
1. pri sebi si dolzan imeti osebni dokument s sliko izdan s strani drzave
2. policist ti ne bo verjel kar na besedo, v koncni fazi te lahko privede na policijsko postajo, te poslika in da vs redstva javnega obvescanja...itd

Bo o tem vec pisalo v temi o policijskih pooblastilih. Zdej sem nekje na polovici, ko dokoncam bom objavil, najverjetneje v podforumu avtomobilizem splosno (tam je najvec debat o pooblastilih policistov)

Sem pa trenutno za to porabil cca 12 ur tko da zadeva napreduje kadar imam cas.

tlko pazi da nebo prej novi zakon vuni.... :D

BugiMen

Pripravnik
14. apr 2011
70
2
8
A ni neka točka v zakonu, da do okol 500m od stalnega prebivališča ni nujno imet osebnega dokumenta pri sebi. To sem enkrat slišal, sam nevem kje
sprasujem se.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
ne, ti si dolzen imeti dokument stalno pri sebi, razen kadar to ni smotrno... Recimo neses smeti ven ali pobiras pridelke na vrtu, etc