Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kateri pa je ta fašističen zakon?
zakon o osebni izkaznici. Meni se taka zahteva ne zdi nic takega.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Meni pa se.
Kaj bo naslednje? Obvezno potrdilo o vseh plačanih davkih?
Sprehajalno dovoljenje?
ti pa si zabit...kaj si ti naredil OŠ, pa tečaj za pandurja..takim se zelo fajn zdi, da obstajajo taki zakoni, ki smo se jim pred 20 leti kanili odrečti--papirji, čufte, sladoled pa to sranje-itak aso se ti akterji povampirili, ampak da zdej v mladiči take ven mečeteCitat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
zakon o osebni izkaznici. Meni se taka zahteva ne zdi nic takega.
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
ti pa si zabit...kaj si ti naredil OŠ, pa tečaj za pandurja..takim se zelo fajn zdi, da obstajajo taki zakoni, ki smo se jim pred 20 leti kanili odrečti--papirji, čufte, sladoled pa to sranje-itak aso se ti akterji povampirili, ampak da zdej v mladiči take ven mečeteCitat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
zakon o osebni izkaznici. Meni se taka zahteva ne zdi nic takega.ti bom že dal osebno na vrtu ali ulici-na gobec
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Meni pa se.
Kaj bo naslednje? Obvezno potrdilo o vseh plačanih davkih?
Sprehajalno dovoljenje?
vidis, ti imas tezave s tem da stalno mesas jabolke in hruske.
potrdilo o placanih davkih dejansko moras imeti v nekaterih primerih. In ko ga nekdo pri poslovanju zeli, mu ga dostavis. Tudi dovoljenje za dostop do nekaterih obmocij v sloveniji potrebujes in kadar si tam, ga mores imeti pri sebi. Da pa bi drzava lahko kadarkoli poslovala s teboj, mora vedeti kdo si. In zato je tvoja obveznost kot drzavljana, da imas pri sebi osebni dokument s sliko.
Citat:
Osebno izkaznico pa moras imeti pri sebi stalno zato, ker te nek policist ne more vnaprej obvestiti da te bo ustavil jutri ob 16h in da imej s seboj osebno izkaznico.
Na primer ker v precej modernih državah take dolžnosti ne poznajo.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
morda bom jaz tvoje zacudenje bolje razumel, ce ti meni pojasnis zakaj je po tvoje tako pravilo slabo...
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Na primer ker v precej modernih državah take dolžnosti ne poznajo.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
morda bom jaz tvoje zacudenje bolje razumel, ce ti meni pojasnis zakaj je po tvoje tako pravilo slabo...
Na primer ker je to bolj značilnost diktatorskih režimov.
Citat:
Poizkusi pogledat zadevo z drugega vidika...
Predstavljaj si, da dobiš poziv k sodniku zaradi motenja javnega reda in miru. Na zaslišanju poveš, da si bil takrat sam doma in želiš soočenje s policistom. Le ta pove, da se mu je kršitelj predstavil kot ti, kar je tudi zapisal. Za osebni dokument ga seveda ni spraševal, saj vendar nismo "fašistična država" in je huliganu verjel na njegovo besedo. Bi se ti zdelo vsaj malce nenavadno, da policist ni od njega zahteval dokumenta? Ali bi si rekel - hey - to je pač cena svobode in plačal kazen za nekaj, česar nisi storil.
Meni je prav evidentno, da pri komunikaciji s policisti obstaja tendenca ene strani, da zamolči / ponaredi svojo identiteto in da je omenjen zakon posledica tega dejstva.
Osebni dokument ne nosiš s sabo 24/7 zato, da bi te lahko država "nadzorovala", ampak zato, da policistom ni potrebno pridržati vsake stranke, samo zato, da bi potrdili njeno identiteto.