Ustavljanje kolesarjev na kolesarski z marico

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Kolesarji ki vozijo po narobni strani ceste, ne morejo na prehodu počakat na pešce čeprocv morajo ustaviti?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
ne da vemo, jaz osebno sem enega takega zaprl. Klicalo je 5 voznikov da po regionalni cesti (kjer je omejitev 90 in vecina voznikov vozi varno, ko vidi policaja pa po zakonu, tako da so realne hitrosti okoli 110) brez luci vijuga kolesar. ko sva se s kolegom pripeljala po tej relaciji se je dejansko pojavil pred nama, je pa ravno zavijal iz nasprotnega pasu nazaj na desnega... In je rekel da se bo peljal naprej. Kaj naj drugega naredim? Ga spustim in ga pridem pokrit z mrliskim prtom cez pol ure? 1200 eur je veliko denarja (oz polovicka je 600 eur) ampak ce je to cena ki jo je placal da se je v pridrzanju zbudil ziv, je to precej poceni.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.974
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ne da vemo, jaz osebno sem enega takega zaprl. Klicalo je 5 voznikov da po regionalni cesti (kjer je omejitev 90 in vecina voznikov vozi varno, ko vidi policaja pa po zakonu, tako da so realne hitrosti okoli 110) brez luci vijuga kolesar. ko sva se s kolegom pripeljala po tej relaciji se je dejansko pojavil pred nama, je pa ravno zavijal iz nasprotnega pasu nazaj na desnega... In je rekel da se bo peljal naprej. Kaj naj drugega naredim? Ga spustim in ga pridem pokrit z mrliskim prtom cez pol ure? 1200 eur je veliko denarja (oz polovicka je 600 eur) ampak ce je to cena ki jo je placal da se je v pridrzanju zbudil ziv, je to precej poceni.

Lepo napisano, problem je v tem ker začnemo šele takrat razmišljati, ko pride do neumnosti!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
očitno je, da se tisti, ki zagovarjate kolesarje skoz hudo luknjo še niste kdaj tam peljali

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Ko sem jaz sel edinkrat cez hudo luknjo s kolesom, ne bi bilo veliko kamionov hitrejsih od mene (od 40-60+kmh). Po klancih navzdol vemo da niti motoristi ne ujamejo kolesarjev, kaj sele sleparji. Drugo pa je ce bi sli kolesarji proti mislinji.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi: ... Po klancih navzdol vemo da niti motoristi ne ujamejo kolesarjev ...
hysterical-1.gif

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Kar rolaj se kot lahko s kolesom pičiš po klancih navzdol se ti kot kaže niti ne sanja. Če imaš dobro kolo in velika jajca 80 km/h+ brez problema.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Sjtv; vprasaj tiste ki varujejo Franjo, kako gre po klancih. Res da huda luknja ni Kladje, ampak hitrejsi od sleparja po klancih navzdol ni noben problem. Lahko ti dam kako cifro motorista, pa se prepricaj. Zakaj pa je lahko kolesar hitrejsi od motorista in kje ga ujame pa sam ugotovi, da se bos lahko se malo bolj rolal.
Btw: osebi rekord z biciklom imam visji kot je predhodnik napisal. Pa sploh ni bila specialka, ampak neko "hervis" treking kolo.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
A pa ne bi bilo še lepše napisano, da ga je naložil v avto in peljal domov, pa bi bili vsi živi, zdravi in veseli.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
aplauz.gif

Jaz sem enega kamikazo tudi prijavil, ker se je vozil vedno brez luči. Vedno sem ga srečal, ko sem šel zjutraj na šiht sredi Mengeškega polja. In ob pol šestih je ta čas še popolna tema. Tam je ravno pripravno za prehitevanje, sanjačev pa je tudi vedno dovolj. Recept za tragedijo. Ne vem zakaj je mnogim kolesarjem tako težko imeti prižgano luč. Saj se zdaj dobijo tiste baterijske svatilke že za nekaj evrov, če jim je že pretežko goniti dinamo.
No, po tistem ga kmalu ni bilo več.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja dobr....sej sm se furu z motorjem po hudi luknji....ce me pa ti s kolesom sledis, pa svaka cast.
hysterical-1.gif
nisem napisal da te bom po hudi luknji prehitel ko bos ti na supermotu. Vem pa kako se obnasajo motoristi na kladju in podobnih zadevah. Ali spustijo kolesarje naprej ali pa pred klancem poskusajo ubezat kolesarjem. S kaksnega crnivca in podobni klanci mi bos s coperjem tezko usel.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
ne ker to ni vedno izvedljivo. Clovek je namrec zivel 30km stran. In morda se ne slisi lepo ampak policija ni marijina druzba. Sicer smo tipa zascitili in mu potencialno resili zivljenje ampak je bil tudi kaznovan. Upajmo da naslednjic premisli preden bo ponoci vijugal po regionalki.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Ti se voziš lepo po cesti zvečer, kr nakenkrat pred tabo kolesar zavije pred tebe ti doviješ in direkt v drevo....prou je d aje dobil kazen

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ne ker to ni vedno izvedljivo. Clovek je namrec zivel 30km stran. In morda se ne slisi lepo ampak policija ni marijina druzba. Sicer smo tipa zascitili in mu potencialno resili zivljenje ampak je bil tudi kaznovan. Upajmo da naslednjic premisli preden bo ponoci vijugal po regionalki.
Zdej pa mal nakladaš. A pijanček se je šel s kolesom nacejat v 30km oddaljeno gostilno :)))

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sjtv; vprasaj tiste ki varujejo Franjo, kako gre po klancih. Res da huda luknja ni Kladje, ampak hitrejsi od sleparja po klancih navzdol ni noben problem. Lahko ti dam kako cifro motorista, pa se prepricaj. Zakaj pa je lahko kolesar hitrejsi od motorista in kje ga ujame pa sam ugotovi, da se bos lahko se malo bolj rolal.
Btw: osebi rekord z biciklom imam visji kot je predhodnik napisal. Pa sploh ni bila specialka, ampak neko "hervis" treking kolo.

Vsak motorist te bo mirno nesel skozi ovinke, če se potrudi in pelje toliko na polno, kot ti na kolesu. Če ne verjameš, priskrbi kolesarja, jaz bom pa motorista.