Dobavni roki avtomobilov

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Ni čisto tako. Kolikor jaz vem, si vsaj prodajalci iste znamke v VAG grupi izmenjujejo avtomobile med sabo.

ne vem kako delujejo pri VAGu, ampak pri PSA ima vsak prodajalec svojo zalogo katero tudi plačuje in je samo dobra volja med njimi če si zamenjujejo vozila (dejansko si jih morajo prodati med sabo). Enako mislim da funkcionira pri Oplu (tam je dejansko vsak prodajalec mislim da tudi uvoznik).

Pa brez skrbi za prodajalec lahko vidi zalogo tudi ostale mreže, vprašanje ali so si pripravljeni tudi menjati bolj redke modele za katere je težko dobiti prosto proizvodnjo (omenjaš Jumpya, pa npr. nova 3008 itd.). Za modele ki se masovno prodajajo verjamem da ni problema...

Tudi dvomim da npr. pri Škodi dobiš Kodiaqa npr. iz Avtomerkurja k PIA.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Zaradi take prodaje sem lred leti kupil raje rabljen avto druge znamke, tokrat pa se zna zgoditi da bo nov avto druge znamke.

Pa naj se naprej jambrajo o recesiji.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
Ubistvu lahko iz njegovih odgovorov vids, da so mu ponudili letne pnevmatike,pa so mu bile predrage. Ce pa kupis "zimski" paket poleti si si pa sam kriv. Ti na ceniku tocno pise kaj bos dobil...
Saj ce bi bil pameten,bi mu prodajalec tistim 800€ zapakiral v leasing pa bi mel mir.

Ne ni mi jih ponudil. Spraševal sem za dodatna platišča, misleč, da jih imajo v ponudbi dodatne opreme. NImajo. Imajo samo platišče kot rezervni del, 800 EUR za eno platišče. In to slednje pa se mi zdi predrago, ker za ceno enega samega jih lahko 10 let 2x letno menjam, če hočem. V bistvu bi bila štiri dodatna platišča brez gum 5% vrednosti novega fully loaded Spacetourerja srednje dolžine (cca 40k).

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ginek pravi:

Ne ni mi jih ponudil. Spraševal sem za dodatna platišča, misleč, da jih imajo v ponudbi dodatne opreme. NImajo. Imajo samo platišče kot rezervni del, 800 EUR za eno platišče.

Še en dokaz,da si naletel na totalnega šalabajzarja!
Če bi bil ta prodajalec vsaj malo posloven,bi ti ponudil neko primerno neoriginalno platišče,ki jih imaš na trgu kot solate (le kdo danes še kupuje originalna platišča,ki so 3x do 5x predraga?),njegova firma pa bi dobila še nekaj provizije/rabata od firme ki ponuja platišča...

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
sem šel preverjati-cel komplet 17" ALU (z vijaki/znaki/ventili itd) ter pride cca 450 €/kom-se pravi cel komplet cca 1800 €+pnevmatike.
tako da tej ceni 800 € za posamezno feltno žal ne verjamem oz. bi verjel če bi videl predračun...

če te pa zanima kaj več, mi pa pošlji ZS z podatki vozila in info o prodajalcu, pa na privat naprej komunicirava....

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zaradi take prodaje sem lred leti kupil raje rabljen avto druge znamke, tokrat pa se zna zgoditi da bo nov avto druge znamke.

Pa naj se naprej jambrajo o recesiji.

kaj je pri tem tako čudno-zakaj bi nekdo nekomu odstopil svojo lastnino, zato da bi drugi lahko prodal naprej in zaslužil?
A misliš da si franšizne prodajalne npr. Mercatorja med seboj odstopajo artikle?

edini lapsus pri tem je, da kupec pri večini znamk ne vidi zaloge (izjema VAG grupa, kiima to dobro urejeno na netu)-v tem primeru bi enostavno kontaktiral tistega, ki ima njemu ustrezen avto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Kaksne so nabavne cene prodajalci vejo.
Naj si polovico te marze delita ( ali pa naj uvoznik doloci ta delez), prodajalec bo itak naibrz dobil se stranko na servis kasneje
Tako pa mi poo obisku salona napisejo da avto po zahtevah ni dobavljiv v nobenem salonu, ker ima dostop do evidence zaloge.
Po nekaj dneh pa ga najdem pred salonom 20km stran.....
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaksne so nabavne cene prodajalci vejo.
Naj si polovico te marze delita ( ali pa naj uvoznik doloci ta delez), prodajalec bo itak naibrz dobil se stranko na servis kasneje
Tako pa mi poo obisku salona napisejo da avto po zahtevah ni dobavljiv v nobenem salonu, ker ima dostop do evidence zaloge.
Po nekaj dneh pa ga najdem pred salonom 20km stran.....
bonk.gif

1. po nekaj dneh se lahko zgodi konec sveta-pa še enkrat-zakaj bi delal prodajalec uslugo tebi in konkurentu? boljše da pri njemu naročiš vozilo v proizvodnjo kot greš drugam. Ne bom pa ti razlagal načinov kako si skrivajo avte med sabo....
2. Da bi si delila maržo?
priden.gif
vidim da nimaš pojma kako stvari potekajo-v določenih mrežah prodajalec zapre ključe po 1 mesecu če bi moral preživet od marže

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Prodajalci se bodo morali prilagoditi na vedno bolj informirane kupce, če potrebuješ avto takoj iz zaloge, pač obrneš telefon in kličeš po vseh salonih kaj imajo na voljo

Prodajalci naj si kar skrivajo zalogo
hysterical-1.gif
a to je praksa samo na balkanu ali po celi EU? Čez lužo sigurno ni tako.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
potem pa nas razsvetli kako zadeve potekajo čez lužo...

saj zato ker so kupci vedno bolj informirani, tudi prodajalci vedo, da če imajo redek avto (za katerega je veliko povpraševanje) da jih bodo kupci slej kot prej našli.Razen če so kupci preveč neumni da bi odprli internet in zavrteli telefon.
Jaz res ne vem kaj vam ni jasno-prideš v salon po avto za 30k in misliš da si boga za jajca pošlatal-da se ti bo cela Slovenija klanjala, te božala in se slekla do nazga, samo zato ker boš pa ti nekaj kupil.

Bi bilo pa verjetno najboljše da bi še uradni prodajalci delali po principu "šoder" dealerjev-jebeš marže in bonuse na avtu-naj kupec raje plača usluge iskanja vozil za kupca. Avtomobilski agenti ftw, kot v Njemači in Nizozemski-agenti za 100 znamk, brez kakršnega koli zadoščanja standardom-ko pa kaj crkne se pa slikaj za garancijo in pojdi na uradni servis... ti bodo pa prodajali samo iz zaloge-to je pa res-edino prav zbirčen ne smeš biti
hysterical-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Zato ker mora kupec zabijat svoj čas s telefonom in obiskovanjem salonov na drugem koncu slo, samo zato ker so prodajalci trmasti in mislijo, da s svojo zalogo držijo boga za jajca.

A živimo v kameni dobi ali kaj? Prodajalci mislite, da opravljate ne vem kakšen biznis in da bi brez vas propadel trg prodaje avtomobilov. Guess what Tesla prodaja avte mimo dealerjev, ja so en pljunek v morju prodaje, ampak imajo model, ki se bo prej ali slej širil še na druge proizvajalce.

Kaj kupci potrebujemo:
- testno vožnjo (plačljiva storitev nekega tretjega podjetja ali kot zastonj promocija uvoznika)
- naročilo oz. nakup avta na blagajni ali preko neta
- servis

Kdor ne zna na podlagi tega kupit avta je bolje, da se obrne na kakšnega znanca, ali neko tretjo neodvisno organizacijo in naj mu oni kasirajo maržo prodajalca, meni je ne bodo.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Da ne pomote,jaz nisem prodajalec.

Kje lahko kupis Teslo v slo?
1.pri šoder dilerju,kje bos placal za njegove usluge
2.se zapeljes do najblizjega prodajalca v At?

pa smo spet na zacetku. Kako kupis Teslo (ki si jo dal za primer) glede na tvoje tri tocke?

Ta Teslin model se sigurno ne bo razsiril pri nas-se vec,verjetno v prihodnosti niti ne bo vec podruznic v nasi drzavi. Poglej malo kaj se dogaja v EU. Proizvajalci se poskusajo znebiti cim vec "odvecnih" sistemov...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Tesla pride tudi k nam, trenutno je ni ker pač ne delajo dovolj avtov, da bi se jim splačalo. Ko bodo delali 500k avtov letno bo tudi salonov in servisnih centrov več.

To sem izpostavil samo kot primer, kaj je mogoče pričakovati v prihodnje tudi pri drugih proizvajalcih.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.578
9.810
113
40
MB
ziher si avtomobilski proizvajalci prav želijo več fiksnih stroškov ja.

/sarcasm off

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Tesla pride tudi k nam, trenutno je ni ker pač ne delajo dovolj avtov, da bi se jim splačalo. Ko bodo delali 500k avtov letno bo tudi salonov in servisnih centrov več.

To sem izpostavil samo kot primer, kaj je mogoče pričakovati v prihodnje tudi pri drugih proizvajalcih.

ti je zgoraj SJTV1 hitro podrl sanje...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Zato ker mora kupec zabijat svoj čas s telefonom in obiskovanjem salonov na drugem koncu slo, samo zato ker so prodajalci trmasti in mislijo, da s svojo zalogo držijo boga za jajca.

A živimo v kameni dobi ali kaj? Prodajalci mislite, da opravljate ne vem kakšen biznis in da bi brez vas propadel trg prodaje avtomobilov. Guess what Tesla prodaja avte mimo dealerjev, ja so en pljunek v morju prodaje, ampak imajo model, ki se bo prej ali slej širil še na druge proizvajalce.

Kaj kupci potrebujemo:
- testno vožnjo (plačljiva storitev nekega tretjega podjetja ali kot zastonj promocija uvoznika)
- naročilo oz. nakup avta na blagajni ali preko neta
- servis

Kdor ne zna na podlagi tega kupit avta je bolje, da se obrne na kakšnega znanca, ali neko tretjo neodvisno organizacijo in naj mu oni kasirajo maržo prodajalca, meni je ne bodo.

verjetno si en takih, ki pri vsak stvari, ki jo kupi vpraša za popust
confused-1.gif

Od nečesa pa folk mora živet, greš v Spar pa rečeš, kupil bom jogurt za 27 centov in ne za 60, ker marže ne boš plačeval?

Proizvajalci z direktno prodajo ne bodo nič nižali cen, ampak bodo povečevali dobičke.

No comment.

lpA

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Bravo, zadel si v nulo, najbolje da odpreš vročo linijo in razsvetljuješ ljudi
stupid-1.gif

Elektriko verjetno plačuješ pri dražjem ponudniku, ker nekaj pa morajo zaslužit ti reveži, Internet tudi nakazuješ 70€ na mesec ker je treba imeti vse programe v programski shemi in za RAV4 si plačal tudi polno ceno po ceniku in financiranje si vzel tudi kar pri prvem, da ga boš lahko preplačal za par jurjev.
aplauz.gif
pravi svetnik si.

"Od nečesa pa folk mora živeti" je pa najbolj neumna izjava kar sem jih kdaj slišal, a misliš da ti bo prodajalec kaj prodal pod ceno? Malo morgen, prodajalec je zadnji, ki se mi smili in brez pogajanja ne kupim nobenega avta. Trg bo že poskrbel za to da bo potrošnik dobil tisto kar želi, če se bo vse kupovalo preko neta, bo pa tudi test in ogled nekega produkta v živo postala ločena plačljiva storitev. Delovna mesta pa bodo vedno ena izginjala in druga nastajala na novo, brezposelnost se je v zadnjih letih kljub vsemu zmanjšala, plače so višje, BDP se viša, tako da ne verjamem v razne "doom and gloom" scenarije.

Kaj me muči? Megla okli cene enega f**ing avta, vzameš dopust da obereš vse salone po Slo da dobiš avto na zalogi za pravo ceno, če tega ne storiš se pač lahko obrišeše pod nosom za jurja ali dva ali pa sploh ne dobiš avta takoj, ker prodajalec trdi, da v Slo tak avto ne obstaja na zalogi.

In other news: Amazon hoče prodajati vozila direktno preko neta