Dobavni roki avtomobilov

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Točno Rav 4 kupil testno in nisem težil z dodatnimi popusti, lizing pa sem vzel pač tistega, ki so mi ponudili. Za +- par EUR se pač ne sekiram.

Ne moreš verjet :)

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Joj popusti. Mene zanima samo cena, za katero mi nek prodajalce proda avto z mojimi zahtevami. Seveda grem pogledat več znamk. Po sistemu TCO. Vzamem stroške za 5 let (servisi, gorivo, zavarovanje, gume). Potem primerjam cene in kaj mi prodajalci ponujajo. Pri tem upoštevam, da če kupim novega, ga bom imel več kot 5 let. Preučiš navodila, greš na testno furo.
Še vsak prodajalec mi je dal ceno nižjo od tiste na uradnem ceniku. Popustov nikoli ne omenjam. Če mi jih pa prodajalec, pa mu povem, da plačujem z € ne s popusti. Prodajalcu dam pa točno vedet, da ni edini, ki kandidira za to, da mi proda avto.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Tesla pride tudi k nam, trenutno je ni ker pač ne delajo dovolj avtov, da bi se jim splačalo. Ko bodo delali 500k avtov letno bo tudi salonov in servisnih centrov več.

To sem izpostavil samo kot primer, kaj je mogoče pričakovati v prihodnje tudi pri drugih proizvajalcih.

Tesla je glede poprodaje še enih par tisoč let za kameno dobo avtomobilizma. Tak da naj samo majo svoje super druper električne avte. Sicer pa poprodaja škripa tudi pri evropskih znamkah. V bistvu zelo dober servis najdeš zelo zelo težko. tu ne mislim le na menjavo 3 filtrov in 5 l olja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Ne samo, da težko najdeš dober servis, pri precej znamkah sploh težko najdeš prost termin pri kateremkoli od pooblaščencev v neki znosni bližini in doglednem času ...
Tesla pa res. To, kar počnejo v poprodaji je svinjarija, je pa res, da so ljudje pač butci, da jih ne tožijo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ne samo, da težko najdeš dober servis, pri precej znamkah sploh težko najdeš prost termin pri kateremkoli od pooblaščencev v neki znosni bližini in doglednem času ...
Tesla pa res. To, kar počnejo v poprodaji je svinjarija, je pa res, da so ljudje pač butci, da jih ne tožijo.
Moje mnenje je, da bo to vplivalo na bodočo prodajo, sploh če tega ne bodo spravili na višjo raven kot ostali, glede na to, da kaj sedaj delajo in kakšen imidž o tem si pridobivajo.
Tudi kupci Tesle S so recimo še nekaj entuziastov, ki določene stvari zaradi svojega entuziazma še ''požrejo'', v mass market pa tega več ni. In če bo šlo tako naprej, bo zadeva zelo hitro eskalirala v medije (po možnosti z malo pomoči konkurence
grin1.gif
) in ko bo Janez videl nekaj primerov, ko so morali čakati na popravilo avtomobila npr. zaradi počenega prednjega odbijača, nekaj mesecev, vmes pa seveda pridno plačevali lizing, bo Janez takoj pogledal k vedno večji konkurenci.
Reši jih potem morda vedno pomembnejše car sharing storitve, kjer je pa uporabnikom vseeno, če x avto čaka tudi nekaj mesecev na popravilo, če imajo oni drug avto na voljo. Ampak tudi car sharing podjetja bodo zadevo hitro mirno zaključile, če jim bo x avtov stalo brez generiranja profita...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Res je.
Pa mimogrede: zakaj car sharingu rečemo car sharing? Ker ni nič deljenja v tem. Samo najem. Ena firma ima avte in jih daje v kratkotrajen najem ...

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:... brezposelnost se je v zadnjih letih kljub vsemu zmanjšala, plače so višje, BDP se viša, tako da ne verjamem v razne "doom and gloom" scenarije....
sprasujem se.gif
ali eventuelne vcepljene potrošniške miselnosti ...

A se zavedaš, da je "naš" € v zadnjih desetih letih izgubil polovico svoje realne vrednosti in kupne moči (ne glej samo cene popularnih novih avtov in druge tehnike brez njihove kvalitete oz. trajnosti). Opcije pri dodatni opremi so samo bonus ("mamac" za mlajše kupce).

... in MERCEDES tudi ni več Mercedes oz. kaj je kot pojem bil ... Se pravi določene zadeve niti približno niso takšne kot bi morale biti ...
A ti kaj mogoče pove QE (quantitative easing) oz. tiskanje (tipkanje na kompu) plačilne F.I.A.T valute ?
ECB vsak mesec "stiska" že nekaj časa po 60-miljard € (skoraj dvoletni BDP Slo !) in jih spusti v obtok-povečuje maso "denarja" = inflacija !
uf-1.gif

Streznitev iz "razvajenosti" utegne bit boleča za marsikoga, tudi glede potrebe po "oh in sploh bombončkih" tudi pri avtomobilih ...
rolleyes-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Ne vem kdo ima bolj oprano glavo. Ko bos sel na dopust pmalo poglej okoli sebe in porocaj koliko ima folk vec denarja letos.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:... brezposelnost se je v zadnjih letih kljub vsemu zmanjšala, plače so višje, BDP se viša, tako da ne verjamem v razne "doom and gloom" scenarije....
sprasujem se.gif
ali eventuelne vcepljene potrošniške miselnosti ...

A se zavedaš, da je "naš" € v zadnjih desetih letih izgubil polovico svoje realne vrednosti in kupne moči (ne glej samo cene popularnih novih avtov in druge tehnike brez njihove kvalitete oz. trajnosti). Opcije pri dodatni opremi so samo bonus ("mamac" za mlajše kupce).

... in MERCEDES tudi ni več Mercedes oz. kaj je kot pojem bil ... Se pravi določene zadeve niti približno niso takšne kot bi morale biti ...
A ti kaj mogoče pove QE (quantitative easing) oz. tiskanje (tipkanje na kompu) plačilne F.I.A.T valute ?
ECB vsak mesec "stiska" že nekaj časa po 60-miljard € (skoraj dvoletni BDP Slo !) in jih spusti v obtok-povečuje maso "denarja" = inflacija !
uf-1.gif

Streznitev iz "razvajenosti" utegne bit boleča za marsikoga, tudi glede potrebe po "oh in sploh bombončkih" tudi pri avtomobilih ...
rolleyes-1.gif

Bos dou ksn link do realnih stevilk, al samo na nivoju branjevk na trgu?

letno inflacijo zadnjih 10 let imas recimo tlele: http://www.rateinflation.com/inflation-rate/euro-area-historical-inflation-rate

zdej pa razmisl zakaj ECB printa denar.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Dobis pogodbo o nakupu avta, pa v njej ni datuma dobave ;bonk

Sicer pa kupovanje novega avta ok dokler si pri enem dilerju.
Ko zacnes z dvema si pecen in je dobro imeti trdne zivce. Pa se tako si za kaksen dan zivljenje skrajsas

Imam obcutek da se prodajalci tudi kar dobro koljejo med sabo za kupce.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:Bos dou ksn link do realnih stevilk, al samo na nivoju branjevk na trgu? ...letno inflacijo zadnjih 10 let imas recimo tlele...
Če bi sam nakupoval v trgovini isto pred 10 leti in danes, bi ugotovil, da danes voziček napolniš za 1x več denarja ... da o ceni zlata danes ali pred 10 leti niti ne govorimo (cena x 3 !!!) ... zdaj pa se malo spravi z realnostjo
rolleyes-1.gif
...

Nazadnje urejeno:

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:Bos dou ksn link do realnih stevilk, al samo na nivoju branjevk na trgu? ...letno inflacijo zadnjih 10 let imas recimo tlele...
Če bi sam nakupoval v trgovini isto pred 10 leti in danes, bi ugotovil, da danes voziček napolniš za 1y več denarja ... da o ceni zlata danes ali pred 10 leti niti ne govorimo (cena x 3 !!!) ... zdaj pa se malo spravi z realnostjo
rolleyes-1.gif
...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
Če bi sam nakupoval v trgovini isto pred 10 leti in danes, bi ugotovil, da danes voziček napolniš za 1x več denarja ...
Sem nakupoval, in defintivno ni res. Poleg tega:
http://www.rateinflation.com/consumer-price-index/euro-area-historical-cpi

Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
da o ceni zlata danes ali pred 10 leti niti ne govorimo (cena x 3 !!!) ... zdaj pa se malo spravi z realnostjo
rolleyes-1.gif
...
Bulshit 2: http://www.kitco.com/scripts/hist_charts/monthly_graphs.plx

Ocitno ti matematika dela probleme...

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Imam občutek, da se počas vračamo na sistem Yuge, ko poslušam kritike Yuge in pravijo, da si moral na avto čakat po par mesecev, kavo prašek ... so hodili v Italijo in Avstrijo kupovat... A je sedaj kaj drugače? Avti se spet čakajo po par mesecev, hrana in pijača je pri nas že tok draga kot v tujini, praški in kava je slabše kvalitete kot v tujini in za enak denar ali dražje, tako da folk spet kupuje v tujini ali pa vsaj pri tujih trgovcih ala Müller.
Plačo imam odkar sem se zaposlil pri firmi kateri delam, že 7 let enako, cene naših proizvodov pa so v trgovini v teh letih narasle za cca 25%, pa prodajamo zelooo širok asortima osnovnih prehrambenih izdelkov.

Kaj si mislim o statistiki. A poznate pregovor? "Poznamo tri vrste laži: laži, preklete laži in statistika"

luka51

Guru
16. avg 2007
14.405
5.684
113
ja samo v jugi nisi mel v vsakem mestu na vsaku ulici salona kjer lahk avto odpelješ takoj. Čaalne dobe so če si zmišluješ alziroma hoče met bolje opremljenega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
napovedana dobava za Forda čez pol leta. Pa da vidimo kdaj bo prišel . Imajo baje kak mesec rezerve, tako da upam da pride še letos ali okoli novega leta.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
napovedana dobava za Forda čez pol leta. Pa da vidimo kdaj bo prišel . Imajo baje kak mesec rezerve, tako da upam da pride še letos ali okoli novega leta.
Sam sem plačal aro za Ford focus karavan čisto na začetku februarja. Rok dobave do 3 mesece, avto čakam še sedaj. Je pa res, da sem stržil dodaten gotovinski popust, komplet platišča, ventilčki in gume za zimo, sedaj pa že več kot mesec vozim tudi primerljiv nadomestni avto, katerega sem iztržil in dobil popolnoma novega, moj edini strošek je gorivo. Plus še nekaj stvari, ki pa jih ne bom pisal.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
V bistvu ti je padla sekira v med
smile-1.gif
.

Sicer pa ne razumem najbolje tega zgražanja nad rokom dobave nekaj mesecev (ne skoraj celo leto
smile-1.gif
) za avto po svojih željah.
Namreč logično je, da bo proizvajalec optimiziral in pripravil proizvodnjo za neko predvideno količino skozi celotno življensko dobo in ne za prvi naval, potem pa tolkel minus zaradi enormnih fiksnih stroškov.
Sicer pa mi je jasno, da milenijcem pokrovko odbije, ko je potrebno na nekaj počakati
grin1.gif
.
Če pa počakate še kakšno desetletje, si ga boste pa doma sprintali čez noč. Ali pa tudi ne, ker bo na svajp avto čakal pred domom...
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Moj ford je na trzscu ze kaksnih 5 let.
Tako da ni ravno sveza zemljica.

Kakor kol se bo pocakalo, upam da se ne ponovi zgornja zgodba....

Sicer pa dobis pogodbo, pa na njej sploh ni dobavnega roka....
bonk.gif

Nazadnje urejeno: