Lepo si spesnil, pa se lahko le nasmejim.
Pa da ti pojasnim mojo situacijo. Imam avto, ki me je stal 4 plače, za ''novega'' iphone-a sem dal letos isto kot 2 leti nazaj, res pa je bil tisti 2 leti nazaj 1 dan star zapakiran, letos sem pa vzel pol leta starega, ampak ''kot nov''. Sem revše, ne, ker si ne morem privoščit novega Iphone-a.
Servisiram vse kar lahko sam. Zakaj? Ker lahko. Imam orodje, imam prostor, imam čas. Uživam v tem, sam naredim nekaj in se fajn počutim, pri tem pa še privarčujem nekje 75%. Kar ne znam sam imam okrog nekaj znancev, ki jim dam tiste zadeve uredit.
Sedaj pa še enkrat ponovi to tvojo mantro, da si ne morem privoščit vzdrževanja PREDRAGEGA avta.
Pa čisto tako: lahko bi si vzel 10x dražji avto danes takoj. Pa nisem nor, da bi zgubljal na njem. Je pa res, da bi zadnji dve leti zaslužil na njemu, ampak hej.
Pa še to: ti vzameš ultra hudo mortadelo, no jaz grem raje do kmeta po salamo. Coca Colo ne vem, kaj sem nazadnje pil, ker sem zadovoljen z vodo.
In še zadnje: me res zanima zakaj se morate eni in isti stalno vtikati v izbiro nekoga drugega. A peče, ker vi odcolate ne vem koliko za redni servis? Ali si le nekako opravičujete svojo prisiljeno ''izbiro'', ker nimate znanja, orodja in vsega ostalega. Meni dol visi, če ti na pooblaščencu za menjavo olja plačaš jurja. Tvoj denar, tvoja izbira. Zato ti tudi ne pišem, da si bedak, da se pustiš na suho nategovat. Še enkrat. Tvoja izbira, tvoj denar.
AMPAK nehaj se imeti zato za nekaj več, ker ti pa lahko sprašiš denar na pooblaščencu, jaz sem pa lolek, ki sem kupil predrag avto, ki ga ne morem vzdrževati.
Razen, če tako peče, da si moraš opravičevati svojo izbiro. Potem razumem. Evo, car si, jaz sem pa s svojim predragim avtom (vrednim štiri moje plače
) revše, ki kupuje poli salamo in stavi noter olje iz madžarske, ali morda raje še iz INE s Hrvaške, tak da bo malo manj peklo.
Pa lepo nedeljo želim.
Še številke za zadnji večji servis: na pooblaščencu bi me cifra prišla okrog 900 EUR. Za KVALITETEN material sem plačal 270 EUR. Vse skupaj sem uredil v nekje 10-ih urah. Če gledam ceno na uro je smeh, v absolutnem znesku nekaj pride, v smislu, da sem sam uredil in točno vem, kaj in kako je bilo urejeno, je pa zadeva neprecenljiva. ZAME, ne pravim, da mora biti tudi zate. Pa še naučil sem se nekaj pri tem. Z mojega vidika je čisti win-win.