Cene servisov, olja in inflacija

Sej si se hvalil da če škodilaka prodaš dobiš 4k več kot si plačal.
Če bi fural c3 ali toyoto je v lidlu kanta 5l še vedno 12e.

Ja cene olj so šle nenormalno gor. tak isto fitrov.

Ima kdo info kako je s pnevmatikami ?

mesec nazaj vzel goodyear blizzak 15 cole (195/55/R15) letošnji štanc...demontaža starih prenvmatik, montaža, centrianje itd teh tanovih in 4 in te 4 pnevmatike vse skup blo okrog 340 €, kolikor sem gledal je bla pnevmatika nekaj čez 70 € po kosu

poglej si strani od špana span.si tko da boš vidla kako se giblejo cene

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
mesec nazaj vzel goodyear blizzak 15 cole (195/55/R15) letošnji štanc...demontaža starih prenvmatik, montaža, centrianje itd teh tanovih in 4 in te 4 pnevmatike vse skup blo okrog 340 €, kolikor sem gledal je bla pnevmatika nekaj čez 70 € po kosu

poglej si strani od špana span.si tko da boš vidla kako se giblejo cene
Saj vem, da se človek ne more na vse spoznati.
Ampak Goodyear Blizzak, to so pa obrvi dvignili pri Bridgestonu in Goodyearu.

• Haha
Reactions: Kamele0N in Hanzi

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Koliko ene debate za ceno servisa. Kot bi ga delali vsak teden in ne 1x letno. Ker se je servis podražil cel forum debate, ko se je pa malica, kava, bančne storitve , obresti ipd., to pa ni aktualno a ne, ker v bar ne upate primesti svoje kave, pa na banki kredita poplačat, ker se je podražil.

A ste morda opazili, da se cel Alter spotika ob cene uradnih avtomobilskih serviserjev in čisto nič drugega? Nekaj je narobe, se mi zdi. A veste, da je iPhone spet dražji? Pa mortadela? Pa trajekt? A veste, da je Coca Cola v Rovinju 5%? A veste, da so šle cene elektrike gor? Pa računalnilov? Banane?

Kako bi ta pa tukaj kaj prišparali, da ne bo zamo zlatar mehanik služil? O.K., Coca Caca kupiš v Hoferju in jo prineseš v lokal. Moradele ne kupiš, taje zvameš Poli salamo. Golaž doma kuhaš po 22:00, ko ke ceneje elektrika, telefon pa itak polniš v službi. Brez računalnika gre, itak imaš službenega. Ostanejo samo še jebe** in iPhone…. Bananam se odpoveš, iPhonu pač ne, ker ga moraš imeti, da prijatelji vidijo. Avto tudi. Tudi, če ni za servis in kasko. Oz., ej, ne hiše zavarovat proti potresu (ker je itak me bo, a ne), pa takoj nehat plačevati v dodatno pokojninsko zavarovanje (ker to je itak natega), pa se nabere za kasko (menda je Croatija Osihuranje najcenejša - sej Hrvatje so sicer ped*i in le ker bedak gre k njim na morje, ampak zavarovanje imajo pa poceni), da se lahko potem vse na parking popravi. Saj kako pa srugače, saj sem dal jurja za kasko, valda moram vsaj toliko nazaj dobit.

Torej nekaj smo prišparali. Ampak ne zaprabit za servis. Rajši šparat, za avto, ki si ga ne morem priviščit (valda ne bo kaksko, katereri nateguni so te zavarovalnice), ali pa v petek vse zapiti, ker imajo v vaškem lokalu novo kelnarco, pa je treba malo nastopat.
Mene so za takšno razmišljanje kar križal. Še vednompravim išči drug servis ali pa kup avto ki ga lahko vzdržuješ.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in Vojnik

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jaz vedno najdem servis, za katerega smatram, da me ne odirajo, in jim potem pustim, da mi računajo še tisto maržo pri olju. Tudi mehaniki morajo živeti. Kot rečeno, dokler je v normalnih okvirih, je ok, sicer iščem drugje.

Sem pa tudi sam opazil, da so šle cene opazno gor. Za S-maxa sem dosedaj plačeval servis okoli 180 eur, tokrat, sicer dodtno še filter kabine, a je bila cena kar 350. Dvomim da je filter toliko več. Cene so šle pač gor, za vse stvari. A je procent sorazmerno ustrezen, bom pa še videl, ko morda vprašam še kje drugje.

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik

ksi

Fizikalc
23. avg 2007
167
72
28
Jaz vedno najdem servis, za katerega smatram, da me ne odirajo, in jim potem pustim, da mi računajo še tisto maržo pri olju. Tudi mehaniki morajo živeti. Kot rečeno, dokler je v normalnih okvirih, je ok, sicer iščem drugje.

Sem pa tudi sam opazil, da so šle cene opazno gor. Za S-maxa sem dosedaj plačeval servis okoli 180 eur, tokrat, sicer dodtno še filter kabine, a je bila cena kar 350. Dvomim da je filter toliko več. Cene so šle pač gor, za vse stvari. A je procent sorazmerno ustrezen, bom pa še videl, ko morda vprašam še kje drugje.
Mene so pozitivno presenetili na toyota vič. Vedno sem jih imel za dražje. Zadnji servis 10% ceneje. Prej enaka cena 5 let Brez da bi prosil za popust.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113

No ja, 100% podražitev. Odgovor ali je to normalno je pač jasen. Filter kabine pa stane maksimalno 40 EUR, če že ni 20 EUR.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Koliko ene debate za ceno servisa. Kot bi ga delali vsak teden in ne 1x letno. Ker se je servis podražil cel forum debate, ko se je pa malica, kava, bančne storitve , obresti ipd., to pa ni aktualno a ne? Ker v bar ne upate primesti svoje kave, pa na banki kredita poplačat, ker se je podražil.

A ste morda opazili, da se cel Alter spotika ob cene uradnih avtomobilskih serviserjev in čisto nič drugega? Nekaj je narobe, se mi zdi. A veste, da je iPhone spet dražji? Pa mortadela? Pa trajekt? A veste, da je Coca Cola v Rovinju 5 EUR? A veste, da so šle cene elektrike gor? Pa računalnilov? Banane?

Kako bi ta pa tukaj kaj prišparali, da ne bo zamo zlatar mehanik služil? Prokleti nateguni ti serviserji, pa se pojma nimajo, ker samo vajenci delajo pri njih.

O.K., Coca Caca kupiš v Hoferju in jo prineseš v lokal. Moradele ne kupiš, Raje zvameš Poli salamo s pretecenim rokom na Pika kartico. Golaž doma kuhaš po 22:00, ko ke ceneje elektrika, telefon pa itak polniš v službi. Brez računalnika gre, itak imaš službenega. Ostanejo samo še jebe** banane in iPhone…. Bananam se odpoveš, iPhonu pač ne, ker ga moraš imeti, da prijatelji vidijo, kaksen frajer si. Avto tudi. Tudi, če ni za servis in kasko. Oziroma ej, ne hiše zavarovat proti potresu (ker ga itak ne bo, a ne!), pa takoj nehat plačevati v dodatno pokojninsko zavarovanje (ker to je itak natega), pa se nabere za kasko (menda je Croatija Osiguranje najcenejša - sej Hrvatje so sicer ped*i in le kateri bedak gre k njim na morje? Ampak zavarovanje imajo pa poceni), da se lahko potem vse na parking popravi. Saj kako pa drugače, saj sem dal jurja za kasko, valda moram vsaj toliko nazaj dobit.

Torej nekaj smo prišparali. Ampak ne porabit za servis. Rajši šparat, za avto, ki si ga ne morem priviščit (valda ne bo kasko, katereri nateguni so te zavarovalnice), ali pa v petek vse zapiti, ker imajo v vaškem lokalu novo kelnarco, pa je treba malo nastopat z iPhonom na sanku, fake Gucci supergami in na nohtom crnimi rokami. Od menjave olja doma pred eno uro.
Lepo si spesnil, pa se lahko le nasmejim.
Pa da ti pojasnim mojo situacijo. Imam avto, ki me je stal 4 plače, za ''novega'' iphone-a sem dal letos isto kot 2 leti nazaj, res pa je bil tisti 2 leti nazaj 1 dan star zapakiran, letos sem pa vzel pol leta starega, ampak ''kot nov''. Sem revše, ne, ker si ne morem privoščit novega Iphone-a.
Servisiram vse kar lahko sam. Zakaj? Ker lahko. Imam orodje, imam prostor, imam čas. Uživam v tem, sam naredim nekaj in se fajn počutim, pri tem pa še privarčujem nekje 75%. Kar ne znam sam imam okrog nekaj znancev, ki jim dam tiste zadeve uredit.
Sedaj pa še enkrat ponovi to tvojo mantro, da si ne morem privoščit vzdrževanja PREDRAGEGA avta.
Pa čisto tako: lahko bi si vzel 10x dražji avto danes takoj. Pa nisem nor, da bi zgubljal na njem. Je pa res, da bi zadnji dve leti zaslužil na njemu, ampak hej.

Pa še to: ti vzameš ultra hudo mortadelo, no jaz grem raje do kmeta po salamo. Coca Colo ne vem, kaj sem nazadnje pil, ker sem zadovoljen z vodo.

In še zadnje: me res zanima zakaj se morate eni in isti stalno vtikati v izbiro nekoga drugega. A peče, ker vi odcolate ne vem koliko za redni servis? Ali si le nekako opravičujete svojo prisiljeno ''izbiro'', ker nimate znanja, orodja in vsega ostalega. Meni dol visi, če ti na pooblaščencu za menjavo olja plačaš jurja. Tvoj denar, tvoja izbira. Zato ti tudi ne pišem, da si bedak, da se pustiš na suho nategovat. Še enkrat. Tvoja izbira, tvoj denar.
AMPAK nehaj se imeti zato za nekaj več, ker ti pa lahko sprašiš denar na pooblaščencu, jaz sem pa lolek, ki sem kupil predrag avto, ki ga ne morem vzdrževati. :valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse: Razen, če tako peče, da si moraš opravičevati svojo izbiro. Potem razumem. Evo, car si, jaz sem pa s svojim predragim avtom (vrednim štiri moje plače :valjamse: ) revše, ki kupuje poli salamo in stavi noter olje iz madžarske, ali morda raje še iz INE s Hrvaške, tak da bo malo manj peklo.
Pa lepo nedeljo želim.

Še številke za zadnji večji servis: na pooblaščencu bi me cifra prišla okrog 900 EUR. Za KVALITETEN material sem plačal 270 EUR. Vse skupaj sem uredil v nekje 10-ih urah. Če gledam ceno na uro je smeh, v absolutnem znesku nekaj pride, v smislu, da sem sam uredil in točno vem, kaj in kako je bilo urejeno, je pa zadeva neprecenljiva. ZAME, ne pravim, da mora biti tudi zate. Pa še naučil sem se nekaj pri tem. Z mojega vidika je čisti win-win.

Nazadnje urejeno:

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
963
113
Lepo si spesnil, pa se lahko le nasmejim.
Pa da ti pojasnim mojo situacijo. Imam avto, ki me je stal 4 plače, za ''novega'' iphone-a sem dal letos isto kot 2 leti nazaj, res pa je bil tisti 2 leti nazaj 1 dan star zapakiran, letos sem pa vzel pol leta starega, ampak ''kot nov''. Sem revše, ne, ker si ne morem privoščit novega Iphone-a.
Servisiram vse kar lahko sam. Zakaj? Ker lahko. Imam orodje, imam prostor, imam čas. Uživam v tem, sam naredim nekaj in se fajn počutim, pri tem pa še privarčujem nekje 75%. Kar ne znam sam imam okrog nekaj znancev, ki jim dam tiste zadeve uredit.
Sedaj pa še enkrat ponovi to tvojo mantro, da si ne morem privoščit vzdrževanja PREDRAGEGA avta.
Pa čisto tako: lahko bi si vzel 10x dražji avto danes takoj. Pa nisem nor, da bi zgubljal na njem. Je pa res, da bi zadnji dve leti zaslužil na njemu, ampak hej.

Pa še to: ti vzameš ultra hudo mortadelo, no jaz grem raje do kmeta po salamo. Coca Colo ne vem, kaj sem nazadnje pil, ker sem zadovoljen z vodo.

In še zadnje: me res zanima zakaj se morate eni in isti stalno vtikati v izbiro nekoga drugega. A peče, ker vi odcolate ne vem koliko za redni servis? Ali si le nekako opravičujete svojo prisiljeno ''izbiro'', ker nimate znanja, orodja in vsega ostalega. Meni dol visi, če ti na pooblaščencu za menjavo olja plačaš jurja. Tvoj denar, tvoja izbira. Zato ti tudi ne pišem, da si bedak, da se pustiš na suho nategovat. Še enkrat. Tvoja izbira, tvoj denar.
AMPAK nehaj se imeti zato za nekaj več, ker ti pa lahko sprašiš denar na pooblaščencu, jaz sem pa lolek, ki sem kupil predrag avto, ki ga ne morem vzdrževati. :valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse: Razen, če tako peče, da si moraš opravičevati svojo izbiro. Potem razumem. Evo, car si, jaz sem pa s svojim predragim avtom (vrednim štiri moje plače :valjamse: ) revše, ki kupuje poli salamo in stavi noter olje iz madžarske, ali morda raje še iz INE s Hrvaške, tak da bo malo manj peklo.
Pa lepo nedeljo želim.

Še številke za zadnji večji servis: na pooblaščencu bi me cifra prišla okrog 900 EUR. Za KVALITETEN material sem plačal 270 EUR. Vse skupaj sem uredil v nekje 10-ih urah. Če gledam ceno na uro je smeh, v absolutnem znesku nekaj pride, v smislu, da sem sam uredil in točno vem, kaj in kako je bilo urejeno, je pa zadeva neprecenljiva. ZAME, ne pravim, da mora biti tudi zate. Pa še naučil sem se nekaj pri tem. Z mojega vidika je čisti win-win.
Odlično.

• Všeč mi je
Reactions: tony

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
gledam danes zaradi tega posta, ker imam ravno čas, blue print rezervni deli so za obe moji vozili na daparto isto kot 2 leti nazaj, oljni filter 3,6€, kabinski 8€, zračni 6€, filter goriva 8€, brisalci bosch-par 14€, to menjam vsako leto pri obeh poleg ostalega predpisanega vzdrževanja, edino kantica olja je na mimovrste 12€ dražja kot leto nazaj, ampak itak olje tankam pri mehaniku, ki mi avto servisira, ker je cena identična kot v trgovoini

jezek

Guru
24. jul 2008
3.435
1.437
113
Jaz nekih podrazitev nisem opazil. Sploh pri poplavi ponudbe, dobis korektne delebza res smesne cene. Jaz sem autodoc opustil, ker v Slo redkokdo placa polno ceno delov v fizicni trgovini. Mene vsak trgovec vprasa ce sem v njihovem sistemu. Vem da imajo fantje do 50posto popusta na vse! Jaz na vprasanje ce sem v sistemu odgovorim "ne, ampak tu kupujem....ne, ampak sem sosed...ne, ampak bi raje hodil k vam kot da se jebem po spletu ..." in prodajalci brez debate pribijejo 20-30 posto popusta...Olje pa itak mimovrste....pri teh cenah bi ga lahko menjal na 5000km ce bi se mi dalo mazat roke...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
super, jaz v naših trgovinah dobivam ponudbe x2 kot je cena na daparto, že pri brisalcih se konkretno zatakne, da o kakih diskih in ploščicah sploh ne govorim, ferodo 38cm disk prednji je pri nas dražji kot gor oba diska plus ploščice

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Meni tistih 30% popusta še vedno znese konkretno višja cena kot pa, če naročim iz njemačke, kjer dobim zadevo na dom v treh dneh. Pa še v trgovino mi ni treba. Se mi res ne da je..., kot da sem v Bosni na tržnici pa moledovat za popuste.
So pa drugače tudi pri nas konkretne razlike v cenah. Sem rabil žarnico in na mimovrste 9 EUR, na Bartog 9,5 EUR, na ostalih trgovinah specializiranih za rezervne dele pa okrog 14 EUR. No, sem šel do bližnjega Bartoga, vzel dve in to je bilo to. Nisem nič moledoval za popust pa ne vem kaj. A je tako težko?
In ja, bi našim dal par % v primerjavi z njemačko, bi kupil raje pri nas. Ampak to, da se bom tam jokal in prosil za popuste. Jok brate.

Je pa to zadaj celotna industrija/sprega z mehaniki, da oni jemljejo pri njih in imajo popust in še tam zaslužijo. Če greš pa ti tja, ti pa nabijejo oderuško ceno, potem je pa mehanik ''fajn'' in pucen. Jajc je samo to, da vedno več tudi starejših zna uporabljati splet in slej kot prej ugotovijo, da je to en nateg. Sem se parkrat pogovarjal z mojimi kolegi/mehaniki in jim rekel, naj da fer ceno za delo in to je to, material pa lepo zrihta ugodno, pa bo. Pa očitno ne gre še, da bi recimo ljudje plačali 80 EUR za uro ali celo več. Mora biti 30 EUR, ostalo pa pokasirajo preko delov. Ampak se bo to slej ko prej zrušilo.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi in shift

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.715
113
pri taščici
Sem rabil žarnico in na mimovrste 9 EUR, na Bartog 9,5 EUR, na ostalih trgovinah specializiranih za rezervne dele pa okrog 14 EUR. No, sem šel do bližnjega Bartoga, vzel dve in to je bilo to. Nisem nič moledoval za popust pa ne vem kaj. A je tako težko?
In ja, bi našim dal par % v primerjavi z njemačko, bi kupil raje pri nas.
Sem si nabavil enkrat sete v hoferju/lidlu za nekih 6€(dve zarnici) in cakajo na polici v garazi. Od kar ne menjam zarnice vec iz rezervnega seta v prtljažniku imam obcutek da jih pol menjam.
Se bojim da jim tudi voznja v prtjazniku skoduje!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.895
113
Koliko ene debate za ceno servisa. Kot bi ga delali vsak teden in ne 1x letno. Ker se je servis podražil cel forum debate, ko se je pa malica, kava, bančne storitve , obresti ipd., to pa ni aktualno a ne? Ker v bar ne upate primesti svoje kave, pa na banki kredita poplačat, ker se je podražil.

A ste morda opazili, da se cel Alter spotika ob cene uradnih avtomobilskih serviserjev in čisto nič drugega? Nekaj je narobe, se mi zdi. A veste, da je iPhone spet dražji? Pa mortadela? Pa trajekt? A veste, da je Coca Cola v Rovinju 5 EUR? A veste, da so šle cene elektrike gor? Pa računalnilov? Banane?

Kako bi ta pa tukaj kaj prišparali, da ne bo zamo zlatar mehanik služil? Prokleti nateguni ti serviserji, pa se pojma nimajo, ker samo vajenci delajo pri njih.

O.K., Coca Caca kupiš v Hoferju in jo prineseš v lokal. Moradele ne kupiš, Raje zvameš Poli salamo s pretecenim rokom na Pika kartico. Golaž doma kuhaš po 22:00, ko ke ceneje elektrika, telefon pa itak polniš v službi. Brez računalnika gre, itak imaš službenega. Ostanejo samo še jebe** banane in iPhone…. Bananam se odpoveš, iPhonu pač ne, ker ga moraš imeti, da prijatelji vidijo, kaksen frajer si. Avto tudi. Tudi, če ni za servis in kasko. Oziroma ej, ne hiše zavarovat proti potresu (ker ga itak ne bo, a ne!), pa takoj nehat plačevati v dodatno pokojninsko zavarovanje (ker to je itak natega), pa se nabere za kasko (menda je Croatija Osiguranje najcenejša - sej Hrvatje so sicer ped*i in le kateri bedak gre k njim na morje? Ampak zavarovanje imajo pa poceni), da se lahko potem vse na parking popravi. Saj kako pa drugače, saj sem dal jurja za kasko, valda moram vsaj toliko nazaj dobit.

Torej nekaj smo prišparali. Ampak ne porabit za servis. Rajši šparat, za avto, ki si ga ne morem priviščit (valda ne bo kasko, katereri nateguni so te zavarovalnice), ali pa v petek vse zapiti, ker imajo v vaškem lokalu novo kelnarco, pa je treba malo nastopat z iPhonom na sanku, fake Gucci supergami in na nohtom crnimi rokami. Od menjave olja doma pred eno uro.

Si se kar malo razhudil ;) .

Lepo je, če ima človek izbiro.
iPhone ti ni treba kupit, v kafič tudi ne rabiš iti, če ti je predrago, v oštarijo jest tudi ne... itd itd..ljudje imajo različno debele denarnice in se sami odločajo (ali pa borijo) kako bojo prišli skozi teden, mesec.
Na koncu je veliko situacij, ki so občasne a te kresnejo pošteno po denarnici - se jim boš izognil? Dokler imaš dovolj denarja imaš izbiro, če ga nimaš, je samo ena izbira.

Glede tvojega omenjanja iPhona pa... :sprasujemse:

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
963
113
Si se kar malo razhudil ;) .

Lepo je, če ima človek izbiro.
iPhone ti ni treba kupit, v kafič tudi ne rabiš iti, če ti je predrago, v oštarijo jest tudi ne... itd itd..ljudje imajo različno debele denarnice in se sami odločajo (ali pa borijo) kako bojo prišli skozi teden, mesec.
Na koncu je veliko situacij, ki so občasne a te kresnejo pošteno po denarnici - se jim boš izognil? Dokler imaš dovolj denarja imaš izbiro, če ga nimaš, je samo ena izbira.

Glede tvojega omenjanja iPhona pa... :sprasujemse:
Ma saj malo sem vse skupaj v hecu napisal, ni pa daleč od resnice. Delam v poslu, kjer imam opravka z različnimi ljudmi, tako zelo bogatimi, kot tudi povprečnimi. Ne morem se načuditi dejstvu, kje in koliko vse ljudje na eni strani šparajo, po drugi strani pa trošijo tam, kjer ni treba.

LV torbica, vsako leto nov iPhone, dragi hoteli... doma pa sami menjajo olje, kupujejo S buget hrano (nič narobe, je pa dejstvo, da kvaliteta ni enaka), nimajo zavarovane nepremičnine, vsak mesec v minusu na računu...

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Seveda obstajajo tudi taki. Ampak ne rabiš tega posploševati na vse.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Ma saj malo sem vse skupaj v hecu napisal, ni pa daleč od resnice. Delam v poslu, kjer imam opravka z različnimi ljudmi, tako zelo bogatimi, kot tudi povprečnimi. Ne morem se načuditi dejstvu, kje in koliko vse ljudje na eni strani šparajo, po drugi strani pa trošijo tam, kjer ni treba.

LV torbica, vsako leto nov iPhone, dragi hoteli... doma pa sami menjajo olje, kupujejo S buget hrano (nič narobe, je pa dejstvo, da kvaliteta ni enaka), nimajo zavarovane nepremičnine, vsak mesec v minusu na računu...
In kaj ma veze iPhone z oderuštvom? Če ti kot servis prodaš olje z neko normalno maržo je eno, če pa na to nabiješ 150% maržo je pa to oderuštvo. Je pa vedno na strani stranke, ali bo to plačala, al bo šla pa v alternativo. In ta hip se oderuhom že vrača, kar poslušaj reklame.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Servis lahko prodaja tudi po 100 EUR. Na stranki je ali bo plačala. Recimo, da bi bilo olje 25 EUR in ne zaračunajo storitve, why not.
Ko ne bo strank, se bodo že prilagodili ali pa zaprli.
Smejat se drugim na ta račun in se imeti za nekaj več, je pa druga stvar. Ker nismo vsi enaki.