Aja, ti bi itak vsem isto dajal. No, ni panike. Cilka se je izučila, ti bi se pa tudi hitro, ko bi te Jožica in Pavla dobile v roke
.
Drugače pa glede ISTEGA olja. Če bo kriza udarila, se bo hitro skristaliziralo in bodo začele akcije ''padat''.
In še tistim bedakom, ki to primerjate z gostilno. Saj vem, da je bilo že 1000x zapisano, ampak vseeno: jaz še nisem dobil v gostilni posebej računa: dostava zrezka do gostilne, surov zrezek, priprava zrezka, dostava do mize, itd. Ampak samo dunajc, cena 25 EUR.
Ko bo mehanik zaračunal 25 EUR/l in bo na koncu račun 5x25 EUR/l=100 EUR in bo to končna cena, bo vse brez težav. Ko pa zaračuna za olje 100 EUR, ki ga lahko posameznik kupi v trgovini za 25 EUR in 100 EUR za menjavo, potem se pa človek vpraša ali računa 500% maržo samo na olje ali tudi na svoje delo.
In to je tisto, kar sem že zgoraj napisal, da imajo tudi moji kolegi/mehaniki težave. Namesto, da bi dali pošteno ceno za uro dela recimo 80EUR in dele prodajali po normalni ceni, kar pomeni, da noben ne bi vlačil svojih delov, raje so kvazi ''pucen'' samo 15 EUR na uro, potem pa stranke nategujejo s ceno delov. Končna cena bi bila itak ista, ampak bi stranka vedela, da je plačala pač za uro toliko zato, ker je znanje, orodje, izkušnje, prostor, ZASLUŽEK, itd. in to mora mehanik seveda vse pokriti iz ure dela. Tako se pa vprašaš ali te ima za bedaka, ki ga je potrebno na suho nategnit.
Pa še enkrat: tisti, ki plačujete tudi jurja za menjavo olja, NIMAM vas za bedake. Vaš denar, vaša izbira. Samo pustite mene in mojo izbiro pri miru.