Bravo miličarji

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Torej 65km/h po prehitevalnem pasu lahko vozim brez utripalk ce se folk na glavo postavi, pa se umaknit se mi ni treba
smile-1.gif
To si najbrž napisal v šali al kako?
smile-1.gif
To je najbrž spisano zarad kranjčanov...opazuj na AC kako se vklučujejo z brzinami manjšimi od 60km/h

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Sem sel prav pogledat.. Govorim o varianti tega znaka:

III-76.png

Tole je pa znak za najmajnso dovoljeno hitrost:

II-38.png

Ergo, ce bo hotel lahko (vsaj) po delih avtoceste (recimo Vrhniski klanec) legalno vozim 80 po prehitevalnem pasu, pa mi nihce pod milim nebom nic ne more.

Najmanj, kar lahko nekdo vozi po AC je pa 61 km/h, s tem, da mora voziti - kadar ne prehiteva - po skranjem desnem pasu, tako kot vsi ostali
smile-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Sej lahko tudi pospešiš
wink-1.gif
Je pa res, da ti tega ni treba storiti, se pelješ 130km/h naprej in maš enega živčnega za sabo. Jaz vedno delam to na regionalkah. Hitrost ni važna, 60, 80 al pa 100. Ko me nekdo dohiti, mu ob prvi priliki nakažem, da me lahko prehiti.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
najboljše je, ker ti tako pizdiš čez šerife, zraven si pa glavni šerif na vasi
hysterical-1.gif

T bi pa naredil kaj - namesto 130 bi tiscal 180, samo da bo en pacient za tabo srecen ? Ce imas na voznem pasu kolono tovornjakov, ki se silno radi tiscijo en ob drugega, se mednje ne mores umakniti drugace, kot da upocasnis na njihovo hitrost (se pravi na 90), najdes primerno mesto (tistih par metrov, kolikor ti sploh prepustijo, ker se silno radi gledajo v rit ...) in se premaknes s prehitevalnega pasu. Se pravi ne samo, da bos se bolj upocasnil vse tiste na prehitevalnem za seboj, izpostavljal se bos se dodatni nevarnosti med dvema sleparjema, in vse to le zato ker neki bosanđero meni, da se on mora voziti vsaj 20% nad omejitvijo, ker ima mnogo jaka kola sa propeljer, in zato si potem okarakteriziran kot nevemkaksen "vaski serif"
bonk.gif
Malo morgen.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
1. nauči se brat
2. situacije, kjer je nepretrgana kolona šleperjev se pri nas redko dogajajo, razumem pa, da je za "šoferje" 200m čisto premajhna luknja, da se varno umakneš
hysterical-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
se strinjam, takrat ko je gužva na voznem pasu se najde največ pacientov, ki rinejo z glavo skoz zid in hočejo na vsak način 300 mim tebe, 1km prej ti pa že blenda itd...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Nekateri imate res veliko problemov med vožnjo po avtocesti... sam tega ne opažam, se pa veliko časa vozim s hitrostjo med 100-130km/h... naj bo to avtodom ali cabriolet (sedaj pač s spuščeno streho)... In če med prehitevanjem recimo kamiona v vzratnem ogledalu opazim, da se mi nekdo približuje, sredi kamiona z desnim smernikom že nakažem, da prehitevanje zaključujem, posledično je lahko model takoj mimo mene... jaz pa ponovno prehitevam naslednji kamion, brez da bi med tem stopil na zavoro...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
potem pa zapeljejo na desni pas in panično bremzajo, čeprav si že davno mimo in bi lahko bili že nazaj na levem pasu brez da sploh gas spustijo, kaj šele bremzajo...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Nekateri imate res veliko problemov med vožnjo po avtocesti... sam tega ne opažam, se pa veliko časa vozim s hitrostjo med 100-130km/h... naj bo to avtodom ali cabriolet (sedaj pač s spuščeno streho)... In če med prehitevanjem recimo kamiona v vzratnem ogledalu opazim, da se mi nekdo približuje, sredi kamiona z desnim smernikom že nakažem, da prehitevanje zaključujem, posledično je lahko model takoj mimo mene... jaz pa ponovno prehitevam naslednji kamion, brez da bi med tem stopil na zavoro...
467716-post_slo.gif

Edino pravilno - samo kaj ko je za povprečnega šoferja na slovenskih AC tole prezahteven manever.

PS: lej ko ma avtodom IN cabrio - wow
evil.gif

edit: dodan citat posta - mi je killa "uleteo"

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Bod prepričan, da so kje drugje imeli večji izplen.

Je bla v radovljici na povezovalni z bledom konkretna nesreča v križišču za begunje, tko da ko sem se vozu po lokalni od peračice do podvina sta se v nasproti vozeči koloni (ljudje ki se izognejo zastoju na AC) pripeljali 2kibli...predvidevam da sta šle red delat na AC ko je nesrečo v radovljici pokrila druga patrulja!

@Rambo013 če ne poznaš obvoza po lokalnih cestah pojdi raje kako uro prej! Lahko ti pa v pon-tor naredim ruto za garmina kje it! Na TMC se v slo ne zanašaj
bonk.gif

Jaz šel ravno mimo.....kak [censored] moraš biti da se zabiješ v križišču??????

Tm je ful kratka zelena u tisti lukni...tud jst tm če prhajam iz smeri podvina al pa bleda vedno mal nogo spustim iz gasa navrh klančka in k si u lukni lih preklop na zeleno...skontra je pa najbrž en mal potegnu u rumeno pa je blo!
Na zdej k sm to vidu bom tm bl previden...na gorenskem že tko skoz iz previdnosti glavo med rame vlečem k nikol neveš iz kjere strani te bo kak KRanjčan poču
grin1.gif

Aia pa še za Synthmana...sm se spomnu da je bla poleg 2h kibl u gužvi proti kranju še ena škoda

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Torej 65km/h po prehitevalnem pasu lahko vozim brez utripalk ce se folk na glavo postavi, pa se umaknit se mi ni treba
smile-1.gif
To si najbrž napisal v šali al kako?
smile-1.gif
To je najbrž spisano zarad kranjčanov...opazuj na AC kako se vklučujejo z brzinami manjšimi od 60km/h
Niso samo iz tistega konca. V soboto sem skoraj dosegel, da se je vklopil ABS. S tistega počivališča pri Lukovici je neka CE tablica zapeljala predme direktno na vozni pas s 40km/h.
uf-1.gif
Sopotnica je poplnoma izgubila živce. Sem jo komaj pomiril, da ni kazala nedostojnih kretenj tistemu kretenu.

Preden začne kdo solit o umikanju na pas kjer se prehiteva ... Ni bil prazen.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Evo. Tako preprosto je. Sam eni majo en kup kompleksov tam na cesti oz si jih na cesti zdravijo oz, je Apollo dokazal, da nimajo pojma kaj delajo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Evo. Tako preprosto je. Sam eni majo en kup kompleksov tam na cesti oz si jih na cesti zdravijo oz, je Apollo dokazal, da nimajo pojma kaj delajo.

... in to seveda nikakor niso tisti, ki zelijo na vsak nacin 180 skozi avto, ki pelje 130 (torej na zgornji meji dovoljenega) pred njim
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
najboljše je, ker ti tako pizdiš čez šerife, zraven si pa glavni šerif na vasi
hysterical-1.gif

T bi pa naredil kaj - namesto 130 bi tiscal 180, samo da bo en pacient za tabo srecen ? Ce imas na voznem pasu kolono tovornjakov, ki se silno radi tiscijo en ob drugega, se mednje ne mores umakniti drugace, kot da upocasnis na njihovo hitrost

V tem primeru se ti pa res ni treba umaknit. Umakneš se tam, kjer to lahko storiš ne fa bi recimo moral za to zavbirat. Pri 2 metrih med kamionoma se pač ni treba umaknit, pri 20 tudi ne, pri 200 pa je placa za umaknit se več kot dovolj ...

Tale cela debata je malo smešna. Nihče normalen ne zahtava umikanja, kjer se ne da - ampak umikanje, kjer se to da narediti.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Jaz se tudi ne umaknem, ker če se se mi skoraj vedno zgodi tole: peljem lepo 130 na tempomat.... mi pripelje en za rit, se umaknem še preden pride na 30m, peljem 300m po voznem pasu, njemu pa uspe v tem času prit lih vštric z mano, tko da moram potem zmanjšat brzino in na prehitevalnega za njega cca 120... ko prehiti kamion pa čudežno, zopet pospeši, tako da lahko jaz tempomat spet nastavim na 130... wtf?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Moj k.. se! Probal, sem rahlo nakazal da bi jaz nazaj na prihitevalnega - in to preden bom imel havbo pod štosštango kamiona pred mano - pa je frajer proti meni potegnil!
crazy1.gif

Sicer se pa načeloma strinjam s SJTVem - debate bi bila rahlo smešna - je pa v istvu žalsotno, da moramo o tem spolh debatirati.

Vozni pas (skrajno desni oz. "srednji" pas v klancih, oz. tam kjer obstaja pas za počasno vozila (beri: kamoni in tisti ki se "jajcajo")) je za VOŽNJO, prehitevalni (levi) pa za prehitevanje.
Torej ko je desni prost ima da si tam in nikjer drugje. Prost pa pomeni tudi, da če je kakšna "luknja" (in ja - 200 m med kamionoma je luknja), ima da se umakneš tja - posebej če je kdo za tabo.

In NE - ritopikstvo ni pravi odgovor, kakor tudi "žlajf - tako da se ve kdo je gazda" tudi ne. Pa tudi po desni mimo je mimo zdrave pameti.

Nazadnje urejeno:

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Drugic mal zavij proti njemu! Se ziher umakne!
evil.gif
Če sm s svojim, enostavno pospešim..... in kaj se zgodi potem? Nekateri patroni mi blendajo in krilijo z rokami.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Saj je suzica napisal da se moram umaknit njemu in vam vsemalter dinamikom. Zdaj pa povej kako in kam naj se umaknem ce peljem 130 po prehitevalnem, vozni je poln pocasnejsih vozil, pa zakonov ne smem-nocem krsit.

Medo

Fizikalc
24. jul 2007
2.935
0
36
46
ksz

Sicer je zelo verjetno to že nekje tukaj objavljeno, ampak vseeno. Ne bi imel nič proti, če bi naši policaji to tudi pri nas prakticirali
smile-1.gif