Citat:
Uporabnik North_face pravi:
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Sem ob nakupu avtomobila resno razmišljal tudi o tem. Vendar sta me višja cena avtomobila in večja poraba goriva od tega odvrnili.
Prjatu, vedno pa nimaš glih prav, veš ... se da, se da ... s ceno bolj, kot s porabo. Ampak tist deci odtehta bolj sproščena vožnja.
Eh, tisti iz Radovljice in severneje imajo itak vedno štalo že na Peračici/Podtaboru, kjer še "gradijo" avtocesto...Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
DrM007 ... hahhaha, s prvim postom si me pa nasmejal
Ne vem kakšne so razmere v smeri Ljubljane od delavnikih zjutraj, vem samo da sodelavec, ki se vozi iz Radovljice vsaj enkrat na teden pride v službo čisto penast in pove, da se je spet vozil uro in pol v Ljubljano.
S tabo je nekaj narobe...Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ti kar zagovarjaj vožnjo pod vplivom alkohola, ko boš pa nekoga povozil do smrti boš pa videl... če se že greva podjebavat en drugega
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Prehitevanje po desni je zato, ker pacienti mislijo, da morajo stalno vozit po prehitevalnem pasu, vozni pa je prazen. Še malo, pa se bom počutil kot v Angliji - vsi po levi, ko greš prehitevat, pa zamenjaš pas in po desni mimo.Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Problem avtocest ni samo premajhna varnostna razdalja ,problem je tudi prehitevanje po desni, stalna vožnja po prehitevalnem pasu, prehitevanje po odstavnem, nepravilno vključevanje, telefoniranje med vožnjo ...
Je.bat ga ... taka je prometna kultura v Sloveniji in nič ne kaže da bi se kaj kmalu kaj izboljšalo, saj kratkoročne rešitve za to ni.
Že, samo v primeru karambola bo tisti kriv, ki je prehiteval po desni. Kar je tud edino prav. Nimajo tam kaj delat.
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Prehitevanje po desni je zato, ker pacienti mislijo, da morajo stalno vozit po prehitevalnem pasu, vozni pa je prazen. Še malo, pa se bom počutil kot v Angliji - vsi po levi, ko greš prehitevat, pa zamenjaš pas in po desni mimo.Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Problem avtocest ni samo premajhna varnostna razdalja ,problem je tudi prehitevanje po desni, stalna vožnja po prehitevalnem pasu, prehitevanje po odstavnem, nepravilno vključevanje, telefoniranje med vožnjo ...
Je.bat ga ... taka je prometna kultura v Sloveniji in nič ne kaže da bi se kaj kmalu kaj izboljšalo, saj kratkoročne rešitve za to ni.
Že, samo v primeru karambola bo tisti kriv, ki je prehiteval po desni. Kar je tud edino prav. Nimajo tam kaj delat.
Ce vozim po omejitvah (tj na AC 130 km/h) po voznem pasu, en pacient pa vozi 100 km/h po prehitevalnem... Kaj bi ti naredil v tem primeru? Zmanjsal na 100?
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Ce vozim po omejitvah (tj na AC 130 km/h) po voznem pasu, en pacient pa vozi 100 km/h po prehitevalnem... Kaj bi ti naredil v tem primeru? Zmanjsal na 100?
Ne, ni jasno.Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
ITak, da ne podpiram, da se nekdo sam cijazi po prehitevalnem pasu. Videl sem pa že paciente, ki so več avtomobilov v vrsti prehitevali po voznem pasu.
Če se nek [censored] cijazi po prehitevalnem pasu, ga pač ne greš prehitevat po voznem. Sam ustvarjaš s tem veliko bolj nevarno situacijo, kot pa tisti [censored] na prehitevalnem. Upam, da je to jasno?
Kak pa mu daš? Z roko skozi okno?Citat:
V tem primeru zmanjšaš na 90 in daš modelu na levi za pir, ker ti je preprečil prehitro vožnjo in s tem veliko verjetnost prometne nesreče.
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Citat:
Uporabnik North_face pravi:
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Sem ob nakupu avtomobila resno razmišljal tudi o tem. Vendar sta me višja cena avtomobila in večja poraba goriva od tega odvrnili.
Prjatu, vedno pa nimaš glih prav, veš ... se da, se da ... s ceno bolj, kot s porabo. Ampak tist deci odtehta bolj sproščena vožnja.
Ehm... ne razumem najbolje? Po ceniku je avtomatik za cca 2000€ dražji od ročnega menjalnika. Jaz sem kupoval avto iz zaloge - pri Fordu to pomeni 5000€ komercialnega popusta. Torej bi za avto po naročilu dal 5000€ več, na zalogi pa so imeli večinoma samo bele in črne. Jaz pa sem si želel srebrnega, ki jih je bilo takrat na zalogi zelo malo.
Glede porabe pa v katalogu piše, da je pri kombinirani vožnji za 1.2 l/100km razlike, mestna vožnja kar 2.2 litra... Glede na to, da imam po skoraj 12kkm kilometrih povprečno porabo 7.1l/100km in da v katalogu piše točno toliko, bi jim verjel na besedo tudi pri podatku za avtomatika...
Ne vem, jaz sem ocenil, da se mi ne splača...
Bo več koristi, če tu napišeš, ker noben ne bo šel iskati. Posebej če ni na webu.Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Preberi/ponovi snov o vožnji po avtocesti. Hint: CPP