Bravo miličarji

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.389
113
Ja pol bi pa na alterju se nasel en ki bi bentil cez pe.dre v modrem ki lucke zlorabljajo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Sicer pa mi verjemite da se mnogokrat vozim s premajhno varnostno razdaljo, kar so mi ocitali tudi sopotniki. Ne rabim 200 m med kamioni, razen ce ocenim da se mi nekdo s 135priblizuje po tempomatu. Takrat pa bom jaz tisti kamion 200 m pred sabo ujel prej kot pa bo on mimo mene. In takrat bom jaz tempomat ugasal? Aja saj ga nimam.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
to pri nas ni izvedljivo zaradi preveč kretenov na cestah......-< apeliram na video

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
seveda ga, ampak ne tisti, ki imajo pred seboj še 20 folka, ki vozi 90

ampak tisti, ki so na konici kolone...
In ko voziš nekaj časa za tovornjakom 80km/h, in ga želiš prehiteti, boš z 80 zapeljal na prehitevalni pas..... a je še kaka druga varianta?
Pospešiš, preden greš na prehitevalni pas.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Dokjer vozijo vsaj 80 km/h ga, zal, ne... :S Ali 50 po voznem pasu....

In kje je določeno, koliko lahko po posameznem pasu voziš?

Kot receno sem se zmotil... Pred klanci ponavadi vidis table, koliko naj bi bila hitrost na dolocenem pasu (80 prehitevalni, 50 vozni, za ostalo pocasni), pa sem posplosil na celo AC. Mea culpa.
To ni "koliko naj bi bila hitrost", ampak minimalno dovoljena hitrost.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Zadnje čase so policaji na štajerski AC očitno dnevno počez postavljeni in merijo z radarjem.
A potem jim uspe nategnit folk, da podpiše zapisni, ko jih enkrat ujamejo?

Drugače pa glede vožnje po prehitevalnem pasu...
1. Večinoma vozim med 140 in 160
2. ko se približam tistim, ki na prehitevalnem pač počasneje prehitevajo kot jaz in se hitrost spusti na recimo 130 jaz obdržim varnostno razdaljo pred spredaj vozečim in prilagodim hitrost
3. redno se najdejo pepčki, ki mi blendajo, ker imajo občutek, da vozim prepočasi
4. vedno pogosteje se najdejo še večji pepčki, ki potem prehitijo po desni in se vrinejo med mene in spredaj vozeči avto

Kaj take idiote tudi zagovarjate? Ja, voziti na levem pasu in ne prehitevati je bedarija. Po desni prehitevati tiste, ki prehitevajo in se potem vrivati je verjetno precej bolj nevarno kot voziti po levem.

In pa glede dveh tovornjakov in 200m razlike. Teh 200m pri 130 km/h prevozimo v 5 sekundah (v tem času bi se tovornjaku spredaj že zaleteli v rit). Žal veliki večini voznikov 5s ni dovolj za prehiteti vozilo pred sabo.Če je vozil več potem je to mišn imposibl. Zakaj bi se potem jaz za teh 200m (150, če upoštevamo še varnostno razdaljo) umaknil na desni pas, če vem, da bom moral čez 4s bremzati na hitrost tovornjaka, da gre lahko tisti, ki se mu (preveč) mudi lahko naprej? Raje prehitim do konca.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
200m ti prevoziš v 5 sekundah ja... samo kamion ne stoji na mestu, ampak se premika z 90km/h, kar pomeni, da teh 200 metrov razlike pa prevozite v 18 sekundah...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Saj je suzica napisal da se moram umaknit njemu in vam vsemalter dinamikom. Zdaj pa povej kako in kam naj se umaknem ce peljem 130 po prehitevalnem, vozni je poln pocasnejsih vozil, pa zakonov ne smem-nocem krsit.

Zakaj bi se pa (pa je čisto vseeno, a pelješ 110, 130 ali 150) v tej situaciji sploh umikal? Če na deni ni placa, ker so tam počasnejši, ga pač ni.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Vse prav kar pišeš - samo pri računanju s tistimi 200 m si ga malo zatupil.

Upoštevati moraš razliko v hitrosti med kamionom in "prehitevajočim" vozilom.

Večina se tukaj strinja, datisti, ki vozijo z vsaj približno največjo dovljeno (tj. 130 km/h) niso "problem". Problem so tisti, ki "prehitevajo" kamione s 110 km/h.

In ravno ti imajo na 200 m razlike med kamioni več kot dovolj časa se umakniti.
Če si vzamejo velikodušnih 50 m varnostne (za smukniti noter in ven) še vedno ostane 100 m razdalje, ki jo morajo z razliko v hitrosti 20 km/h (med svojimi 110 in kamionskimi 90) oz. s 5,56 m/s premagati - to pa storijo v 18 sekundah. Časa in razdalje več kot dovolj se VARNO umakniti.

Preden kdo vpraša - jaz se umikam na voznega vedno, ko je za to možnost.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Saj je suzica napisal da se moram umaknit njemu in vam vsemalter dinamikom. Zdaj pa povej kako in kam naj se umaknem ce peljem 130 po prehitevalnem, vozni je poln pocasnejsih vozil, pa zakonov ne smem-nocem krsit.

Zakaj bi se pa (pa je čisto vseeno, a pelješ 110, 130 ali 150) v tej situaciji sploh umikal? Če na deni ni placa, ker so tam počasnejši, ga pač ni.

zato, ker imamo izjemno različne predstave o tem, kaj je dovolj placa in kaj ne

drgač pa jaz vozim po AC, če je seveda možno, okrog 160, pa grem vedno nazaj na desnega, ko je dost placa, pa tud če ni nikogar zadaj, potem pa imaš (kot sem že napisal) paciente, ki jih prehitevaš, in grejo takoj nazaj na levega, tud če 1 km naprej ni nikogar na desnem....
bonk.gif

jaz za take rečem, da majo rezervacijo na levi pas

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Kako to mislis zakaj
confused-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.053
457
83
tam ko se terc po tori rola
Ne vem, ali sem čital v tej rubriki, ali kje drugje, da moraš biti pozoren na vse, ki se vključujejo s stranske.. Pa saj ni važno. Zadnjič peljem v rondoju (eno pasovni), kombi čaka da se vključi, sva imela eye-contakt -prav gledal sem ga v oči, tik pred mano pa skoči noter... Prekleti konj frdamani... Tako da -boj se kombijev in stricev s klobuki (tak mi je pa po rondoju nasproti pripeljal...)...

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja pol bi pa na alterju se nasel en ki bi bentil cez pe.dre v modrem ki lucke zlorabljajo...

Vseh tako ali tako ne boš mogel nikoli zadovoljit, da vidim naše policaje naredit kdaj kaj takega, zvem kdo so bli pa jim častim pivo!

Pa da ne bo kdo mislil, da sem divjak, ravno nasprotno, sem ponavadi eden tistih, ki sem jim nikamor ne mudi torej tempomat na 110, muziko na glas, pa uživat v mirni vožnji
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
da vidim naše policaje naredit kdaj kaj takega, zvem kdo so bli pa jim častim pivo!

Pa da ne bo kdo mislil, da sem .......

Stalker
rolleyes-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Medo pravi:
ksz

Sicer je zelo verjetno to že nekje tukaj objavljeno, ampak vseeno. Ne bi imel nič proti, če bi naši policaji to tudi pri nas prakticirali
smile-1.gif

...

Da se meni takole nalima kresalček za rit brez že zdavnaj prej vklopljenih svetlobnih in zvočnih signalov, mu vklopim vse 4 žmigavce, naredim fotko za dokaz in pošljem kazensko prijavo proti njemu zaradi povzročitve slošne nevarnosti po 1.odstavku 314.člena Kazenskega zakonika

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Da se meni takole nalima kresalček za rit brez že zdavnaj prej vklopljenih svetlobnih in zvočnih signalov, mu vklopim vse 4 žmigavce, naredim fotko za dokaz in pošljem kazensko prijavo proti njemu zaradi povzročitve slošne nevarnosti po 1.odstavku 314.člena Kazenskega zakonika

hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
po tistih, ki pravijo da ne povzročaj kolone in spusti hitrejše od sebe kulturno mimo....

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Prvič): od mene ni hitrejših, ker se že vozim z največjo možno hitrostjo.
Drugič): vožnja zaritneža na mojem zadnjem odbijaču ne sodi pod rubriko "kulturno".