Bravo miličarji

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Prvič): od mene ni hitrejših, ker se že vozim z največjo možno hitrostjo.
Drugič): vožnja zaritneža na mojem zadnjem odbijaču ne sodi pod rubriko "kulturno".

prvič - kako to misliš z največjo možno hitrostjo? voziš 400km/h?
drugič - kulturno se je nanašalo nate in ne na osebo, ki je nalimana na odbijač. ti si lahko bolj kulturen kot on.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa mi verjemite da se mnogokrat vozim s premajhno varnostno razdaljo, kar so mi ocitali tudi sopotniki. Ne rabim 200 m med kamioni, razen ce ocenim da se mi nekdo s 135priblizuje po tempomatu. Takrat pa bom jaz tisti kamion 200 m pred sabo ujel prej kot pa bo on mimo mene. In takrat bom jaz tempomat ugasal? Aja saj ga nimam.
A spodnjih dveh možnosti nisi zmožen skupaj spravit?
1.) Pospešiš na 135 km/h, prehitiš tovornjak in greš na desni pas.
2.) Spustiš plin, hitrost pade na 120 km/h, pustiš tistega mimo in potem pospešiš nazaj?
Aja, to je že preveč za Slovenceljna, katerega nihče ne bo jebal, saj se vozi z maksimalno dovoljeno hitrostjo.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Da se meni takole nalima kresalček za rit brez že zdavnaj prej vklopljenih svetlobnih in zvočnih signalov, mu vklopim vse 4 žmigavce, naredim fotko za dokaz in pošljem kazensko prijavo proti njemu zaradi povzročitve slošne nevarnosti po 1.odstavku 314.člena Kazenskega zakonika

hysterical-1.gif
Kaj pa je to "retrovizor"?
Sem pogledal v SSKJ, pa mi je tole odvrnil:

Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU
Iskanje po Slovarju slovenskega knjižnega jezika
Zadetkov ni bilo: retrovizor

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Da se meni takole nalima kresalček za rit brez že zdavnaj prej vklopljenih svetlobnih in zvočnih signalov, mu vklopim vse 4 žmigavce, naredim fotko za dokaz in pošljem kazensko prijavo proti njemu zaradi povzročitve slošne nevarnosti po 1.odstavku 314.člena Kazenskega zakonika

google saves the day - slikovna poizvedba: http://www.google.si/search?q=...280&bih=881

hysterical-1.gif
Kaj pa je to "retrovizor"?
Sem pogledal v SSKJ, pa mi je tole odvrnil:

Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU
Iskanje po Slovarju slovenskega knjižnega jezika
Zadetkov ni bilo: retrovizor

google saves the day - slikovna poizvedba
http://www.google.si/search?q=...280&bih=881

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Najvišja možna hitrost na katerikoli cesti je, ali tista, ki ti jo predpisujejo pravila kot najvišjo dovoljeno, ali pa tista, ki ti jo narekujejo vozne razmere in je lahko le nižja od najvišje dovoljene.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Najvišja možna hitrost na katerikoli cesti je, ali tista, ki ti jo predpisujejo pravila kot najvišjo dovoljeno, ali pa tista, ki ti jo narekujejo vozne razmere in je lahko le nižja od najvišje dovoljene.

skoraj se strinjam.

najvišja možna hitrost je najvišja hitrost, ki jo vozilo lahko razvije in pa seveda tista, ki jo narekujejo razmere (ovinek, suha/mokra cesta). in najvišja možna nikakor ni isto kot najvišja dovoljena.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Sm vedu da se boš "zapalil" zato sem pa dal v narekovaje da boš izpadu tko....kulturen
hysterical-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Mogoče pa on misli prvo kozmično hitrost....9,1 km/s....pol če greš več pa že odletiš iz zemlje vn
hysterical-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:

skoraj se strinjam.

najvišja možna hitrost je najvišja hitrost ki jo vozilo lahko razvije in pa seveda tista, ki jo narekujejo razmere (ovinek, suha/mokra cesta). in najvišja možna nikakor ni isto kot najvišja dovoljena.

Ne, najvišja možna hitrost na registrirani javni cesti je tista, ki sem jo zapisal. Če pa ti javne ceste zamenjuješ za privatna dirkališča, je pa to povsem tvoj problem.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
dobro. ampak če ti potem voziš z najvišjo možno hitrostjo, jaz pa se ti od zadaj približujem... s kakšno hitrostjo potem vozim jaz? z višjo od najvišje možne?

in če se vozim s 150-160, ti pa s 130, še ne pomeni, da pa kar dirkam. waw. dejansko samo vozim z višjo hitrostjo kot ti, ki voziš z najvišjo dovoljeno hitrostjo. kriiiza. in v tej fazi si lahko toliko kulturen, da se mi umakneš na vozni pas, če je prost seveda, če pa ni bom pa zbremzal na 130, počakal da bo vozni frej in upal, da boš dojel, da se mi lahko umakneš

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Spoznal sem, da se večkrat peljem hitreje od najvišje možne hitrosti.

Zanimivo
smile-1.gif

sej to. to smo sami overachiever-ji
aplauz.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Približuješ se mi lahko samo v primeru, da zavestno kršiš cestno-prometna pravila in pravila zdrave pameti. Takšne morajo kresalčki odstraniti z javnih cest v zaprte javne ustanove.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Približuješ se mi lahko samo v primeru, da zavestno kršiš cestno-prometna pravila in pravila zdrave pameti. Takšne morajo kresalčki odstraniti z javnih cest v zaprte javne ustanove.

priznam, zavestno kršim cestno-prometna pravila, ne pa pravil zdrave pameti (150 ni noben baw-waw, razen če si v kkšni gajbici od avtomobila like r4, VW derby itd., potem razumem).

torej ja, kršim pravila. in se ti približujem. kaj sedaj?

aja pa kaj je pol s tisto hitrostjo.. kakšna je hitrost, ki je višja od najvišje možne?

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
dobro. ampak če ti potem voziš z najvišjo možno hitrostjo, jaz pa se ti od zadaj približujem... s kakšno hitrostjo potem vozim jaz? z višjo od najvišje možne?

in če se vozim s 150-160, ti pa s 130, še ne pomeni, da pa kar dirkam. waw. dejansko samo vozim z višjo hitrostjo kot ti, ki voziš z najvišjo dovoljeno hitrostjo. kriiiza. in v tej fazi si lahko toliko kulturen, da se mi umakneš na vozni pas, če je prost seveda, če pa ni bom pa zbremzal na 130, počakal da bo vozni frej in upal, da boš dojel, da se mi lahko umakneš

Smešno! Do nekulturnih voznikov naj bom jaz kulturen? Pri takšnih kot si ti mi je že vnaprej jasno, da nikoli ne boš dojel, da nimaš nobene prednosti in pika.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
torej se mi nebi umaknil, tudi če bi imel na desni prost pas? kljub temu, da si na prehitevalnem pasu, jaz pa te želim prehiteti?

pri takšnih kot sem jaz...kakšen pa sem jaz? se mogoče poznava?

pa še vedno ne vem kaj je s hitrostjo višjo od najvišje možne....

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
torej se mi nebi umaknil, tudi če bi imel na desni prost pas? kljub temu, da si na prehitevalnem pasu, jaz pa te želim prehiteti?

Če je desni vozni pas prazen, zakaj pa mi potem voziš za ritjo? Premakni se desno!

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

pa še vedno ne vem kaj je s hitrostjo višjo od najvišje možne....
Kakšen si ti? Divjak, norec, take je treba čimprej odstranit s ceste. 5000 kazni, pa še ene 3 leta brez izpita najmanj.
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Če je desni vozni pas prazen, zakaj pa mi potem voziš za ritjo? Premakni se desno!
Ne sme te prehitet po desni.
evil.gif