Vozniki "premium" znamk- NEUMNI?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
grims-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Ni problem v tem, da imajo premium vozila "neumne (po Hepanovo)" lastnike, ampak da imajo kreteni radi premium znamke.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
Še moja izkušnja izpred 5ih let.
Takrat je moj stari Clio se nekako poslavljal iz tega sveta in sem se odločil kupiti nov avto. Buđet je bil tam 15k eur. Izbiral sem med Golfom, Meganom, Focusom in Astro.
In ko sem bratrancu povedal da mislim kupit nov avto za 15k, se je iz mene norca delal, kako sem nor, da ne kupim 6 let starega Audija, da je to sigurno boljša odločitev kot pa nova Astra, da se Audi bolje pelje, bolje drži ceno, pa še celo sosedi bodo bolj belo gledali... v glavnem oh in sploh. In tak se je zgodilo, jaz kupil Astro, on za enak denar A4 karavan.
Danes pa mi ded jamra, ko ima njegov voz čez 200kkm, kako mu je crknila turbina, sklopka, klima, časih pa še ded za nafto nima. Ne rečem da je moja opelica u iber avto. Je šrot enak kot Renault ipd. Ampak do sedaj še nisem bil na izrednem srevisu, olje doma zamenjam sam, kakšen večji servis pa bomo že porihtali.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
jah tip je odigral tipičnega pacijenta in se šel nakup A4 verjetno 1,9 TDI, verjetno še brez opreme pa si tam ko je nova astra.. katastrofa.. če bi tip kupil A6 potem nebi bilo primerjave in bi tudi preživel menjavo turbine. Tako pa je dal dreku focn.

sicer pa 5 let od tega pa naredil do 200 kkm, saj to pa je čisto normalno , recimo.

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Da še jaz povem svojo izkušnjo.

Sosed je kako leto in pol nazaj kupil passata (2.0TDI, highline). Jaz sploh nisem vedel, ker ga je imel ves čas v garaži. Letos aprila sem srečal njegovo hčero in se pogovarjava, takrat šele ugotovim, da ima model več kot pol leta passata in da je ves čas v garaži (pozimi se ni vozil ker ni imel za zimske gume
bonk.gif
), okoli se pa vozi z 10 let starim cliotom.

Poleti sem ga mogoče kakih 5x videl da je šel kam z njim.
stupid-1.gif

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
KSZ

Glejte, 100 ljudi 100....

Ne vem, zakaj se tako sekirate za druge, ce jim crkne turbina, ce majo cliota ali 10 let starega passata ali pa novo s klaso. Vsakemu svoje.

Prijatelj ter poslovni partner v firmi si je predvceraj privlekel novo 530d, je pa res, da na leto naredimo med 50 ter 60kkm - je zaradi tega neumni butl, ce se hoce varno ter udobno vozit po pol Evrope???

Vsak naj si kupi kar rabi oz. se mu zdi, da rabi, ce zaradi tega ne bo jedel mesa 1 leto - njegov problem!

LP!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
bi moral videt, kolk hepanov pakupi cliote in ostalo šaro... pa si potem iz njega dela VTS, RSe, WRCje in VTECE, tisto je šele...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ksz

v tej temi se najde polno butastih izjav
polno smešnih izjav
polno izjav "naj še sosedu krava crkne"

sej je čist simple, BMW je avto, nov, star, kakršenkoli, vse ostalo so jajca. tisti ki to zanika pa BMWja še nikoli ni vozil ali pa ni vozil pravega.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Res ste eni tukaj gori smešni in še bolj smešno je videti s kakšnimi se tolažite in same sebe prepričujete da je vaš nakup novega Clia ali Ceeda v akciji za 9.999€ pravi nakup in hkati edini pravilen nakup
smile-1.gif
Od prvega do zadnjega vsi po vrsti nizate primere ljudi ki so že v osnovi bolj na tesnem z denarjem in ki kupijo 7 let starega Audija ali BMWja za katere je že vnaprej jasno da jih ne bodo mogli vzdrževat. Kaj pa tisti ki imajo dovolj denarja in vseeno ne kupijo Astre ker hočejo morda nekaj boljšega, niso pa toliko neumni da bi dajali 55k € za novga Audija A6? Kaj pa je s tistimi? Kupiš npr. 3 leta staro šestico za slabo tretjino vrednosti novega, avtomobil seveda kot nov. Ni problema, crkne turbina pa šobe, pa še kaj, in? Kaj ima to zdaj veze z vašimi novimi Astrami, Clioti in ostalimi? Priznajte si pač da ste nevoščljivi, nevem kaj je narobe če se pač hoče nekdo peljati varno ter udobno...

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Odločno ugovarjam hipotezi, ki jo je v uvodnem postu postavil cenjeni diskutant Hepan, da so vozniki premium znamk NEUMNI!
Diskutant Hepan je najbrž predpostavil, da premium znanke vozijo izključno naslednje kategorije:

- Kratko pristriženi mladeniči brez vratu in brez stalne zaposlitve, ki si omislijo črnega BMW 5.
- Bratranec od MrDacota, ki je nekoliko nezadovoljen s svojim že malce ostarelim A4 karavanom.
- Povprečno situirani Janezi, ki so končno izpolnili življenjske sanje in ob hudem odrekanju vse družine postali ponosni lastniki novega novcatega Audija.

Pri tem je pa diskutant spregledal naslednje kategorije voznikov premium znamk, ki jih pač res ne moremo označiti za neumne:

- Uglajene sivolase gospode, ki si kot dobro situirani občani z lahkoto privoščijo MB E.
- Poslovneže, ki nakup in vse tekoče stroške za svoj A6 prikažejo na svojo firmo.
- Uspešne strokovnjake, ki s svojo nadstandardno plačo brez posebnih težav kupijo BMW 3.
- Župnik Slavko Judež, zelo uspešen v svojem poklicu, o čemer priča njegov MB CLS.
- Maci, ki je navdušena nad svojim BMW častitljivega letnika.
- Itd. itd.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
niso tolk nevoščljivi avta ali denarja, ampak ker nimajo jajc, ideje, drznosti da kaj takega kupijo, da bi se upali razvajat in vozit udobno. To je najvčeji problem, in to tudi najbolj boli v glavi. Denar še vsak nakrampa skupaj.

to je podobno kot pri hudih pičkah, vsak je lahko ogovori, verjetno tudi položi, ampak kaj ko je treba met jajce, da stopiš tja,
Potem pa pride do nevoščljivost, glej unga ko ma tolk denarja, ona pa ziher sponzoruša itd....

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
lepo povedano, ter še tukaj kup mojih kolegov ker pač imajo in jih BK za reveže ki cincajo v starih ali novih malih jajčkah.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

to je podobno kot pri hudih pičkah, vsak je lahko ogovori, verjetno tudi položi, ampak kaj ko je treba met jajce, da stopiš tja,
Potem pa pride do nevoščljivost, glej unga ko ma tolk denarja, ona pa ziher sponzoruša itd....

Je pa dejstvo da marsikater ima dober avto tudi zarad takih... In pa nevidim nič slabega v tem, tut sam bi si kupil
astona, v veliki meri da bi nabijal vse kar bi mi prišlo pod roke.
cheer.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Nisem spregledal, samo ti verjetno ne pišejo po Alterju?

Ti velecenjeni "DISKUTANT", boš pač moral še enkrat prebrat kaj točno me moti in kaj točno sem napisal..potem pa bova diskutirala...