Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
mislim da bi blo kr fino, ce bi kdo na tem alterju kdaj prebral kaksen post in ga razumel...
v prvem postu je vprašanje, zakaj vedno eni in isti ljudje tukaj na forumu ko kdo vpraša kakšen avto naj izbere, vedno forsirajo te svoje super duper znamke vse ostalo pa je krš...drugorazredno
Jaz pa mislim da klasičnih drugorazrednih znamk več ni tako kot je to bilo pred 20 ali 30 leti, ko je bil BMW, ali celo OPEL res različen od vseh ostalih avtomobilov...danes se avtomobili ne razlikujejo tolko da bi lahko govoril o dobrih in slabih, pri normalnem človeku bi moral vsak zdržat 200kkm
a kljub temu. Imam dva znanca oba prisegata na BMW en ima x5, drugi 335 touringa, pa ne vem kdaj sem ju nazadnje vido da sta se pripeljala s svoji avtom...ker sta mesečno na nekem (NE bistvenem servisu) ampak ona dva še vedno vztrajata da je BMW najboljši in oprosti to je meni neumno, ko me bo kaka znamka razocarala bom menjal
kaj pa ce bi nekateri prebrali kaj pisete v afektu?
citiram: Ko prebiram poste tukaj na alterju o avtomobilih mi vedno pride na misel da so vozniki, kot se sami imenujejo, vozniki "premium znamk"-- NEUMNI...
dalje si dal kr svojo pretpostavko, da jih vecina kupi kdo ve kaksne avtomobile brez garancije oziroma namigoval, da jim je vseeno kak je avto glavno da je "premium"
v tretji tocki si delal spet svoje pretpostavke, kako bi dobil za pol denarja isto
jaz sem pa ti na obe tocki lepo odgovoril zakaj in kje se motis. Dejstvo je, da se iz nemcije splaca uvozit avto star 2-3 leta, saj (naj me kdo popravi) imajo v nemciji lizinge ali amortizacije na 3 leta in tako se po 3 letih izredno dosti avtov prodaja, posledicno tudi 2 leti star avto izgubi na ceni. Cena proti 7 let staremu avto vec ne pada tako drasticno.
Ne vem koliko si star in v kaj delas v zivljenju, vendar ce se se nisi, se bos hitro preprical, da firme dejansko placujejo vec, zaradi tega ker potrebujejo vec. Tako resna firma, ki bo kupovala SW bo dodobra premislila, ce ga kupila od firme ki ima malo stevilo zaposlenih, zaradi rizika.
Resna firma nebo nikoli kot najpomembnejsi kriterij pri nakupovanju opreme gledala na to kdo je najcenejsi, temvec kdo ima polek cene najboljso odzivnost in razvejano servisno mrezo.
Podobno ti je tudi pri avtomobilih - in oprosti, premium znamke avtomobilov znajo enostavno zahtevnim uporabnikom najboljse ustrezt, od tega pa imajo korist tudi koncni uporabniki.
Tukaj je edino vprasanje ali imas ti kompleks premium znamk, ali pa pac prevec subjektivno gledas nakup avtomobila na podlagi svojih potreb.
s tem tudi zakljucujem s svojimi replikami v tej temi, saj bos se dalje mislil kot hoces, meni pa je za to konkretno vseeno