Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
V bistvu jim ne gre slabo. Nekoliko počasneje, ampak še vedno po planu. Ne se slepit. Še vedno Rusi dnevno uničijo veliko strateško pomembnih instalacij za ceno "starega železa"

Da pa ima "Putin prst na nukih" pa je fejst pretirano. Kot prvo je Rusija le opozorila EU in ostale, da je pripravljena izstopiti iz programa START (in ne, da je pripravljena uporabiti jedrsko orožje, kot so napihovali nekateri), kot drugo pa je pripravljenosti jedrskih objektov del splošnega načrta pripravljenosti vojske...
No, ne vemo če jim gre po planu, ker ne vemo kak plan imajo.

Takole laično pa to vsekakor ni 2 dnevni blitzkrieg naskok.. Še posebaj ce napadeni sproti nazaj pridobiva dele zavzetega?
Težko verjeti, a Rusi ne delujejo "prepričljivo"..

• Všeč mi je
Reactions: optiplex in darjan

Car

POSTman
4. avg 2007
8.569
1.808
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Glede na to, da ste tukaj sami strokovnjaki za vojno in orožje (ok, da ste bili še en teden nazaj strokovnjaki za covid19 pustimo ob strani) me zanima, kakšno orožje za množično ubijanje ima Putin, koliko ga ima, koliko je doseg itd., itd.

15. jan 2019
3.459
1.086
113
V bistvu jim ne gre slabo. Nekoliko počasneje, ampak še vedno po planu. Ne se slepit. Še vedno Rusi dnevno uničijo veliko strateško pomembnih instalacij za ceno "starega železa"

Da pa ima "Putin prst na nukih" pa je fejst pretirano. Kot prvo je Rusija le opozorila EU in ostale, da je pripravljena izstopiti iz programa START (in ne, da je pripravljena uporabiti jedrsko orožje, kot so napihovali nekateri), kot drugo pa je pripravljenosti jedrskih objektov del splošnega načrta pripravljenosti vojske...
Po moji oceni jim gre precej slabo, rusom. Zemljevidi ne kažejo praktično nobenega napredka, ko so prišli do ovir, so pošolani.

Ne moreš ti brez mase pešakov zasesti mesta, ko te na vsakem vogalu čaka presenečenje (Grozny, Aleppo...).

Staro sovjetsko železje nima nobenih šans proti javelin&co, ki jih imajo ukrajinci očitno v vsaki vasi.

Sovjetski pleh so spustili do mest in kjer je zaklon ter jih lepo pospravili.

Očitno tudi superiorni turški droni še deluje, na zadnjem posnetku, če je avtentičen, letijo malo višje kot običajno in delajo hudo štalo.

Če so v Vukovarju zdržali in tolki po istem sovjetskem plehu, kako ne bi v Ukrajini. Pa niso imel modernega antitankovskega orožja.

Cel kup novi pokopališč tankov bo v Ukrajini.

Po drugi strani pa bi morali sedaj iz Evrope nagnati ZDA, razpustiti NATO ter ustanoviti EU vojsko.

Še par dni pa bodo Vladota kar doma odnesli...

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Konec
15. jan 2019
3.459
1.086
113
Glede na to, da ste tukaj sami strokovnjaki za vojno in orožje (ok, da ste bili še en teden nazaj strokovnjaki za covid19 pustimo ob strani) me zanima, kakšno orožje za množično ubijanje ima Putin, koliko ga ima, koliko je doseg itd., itd.
Nuke ima, doseg recimo 10k km max, ker je Rusija ogromna, dosežejo cel svet.

Pa še kakšen kos imajo tudi na podmornicah...

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
vem pa kaj ne bi
namreč limal filmčkov pa slik na internet... ker bi bil bodisi v kleti al bi mel pa kaj bolj pametnega za počet

Kaj menite kakšni vplivi bodo glede na vse ukrepe, dejanja, vojno...pri cenah goriva, plina, hrane, inflacije, swift, šport?

Ne mislim samo Rusijo, ampak globalno oziroma tudi pri nas.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.090
3.593
113
41
Lj

"Ukraine's peace talks with Russia have begun, a Ukrainian official has said, as President Putin's invasion was met with fierce Ukrainian resistance over the weekend."

Kaj se zgodi če mirovna poganja po nekem čudežu uspejo. Ali zahod nadaljuje z ukrepi ali jih ukine?

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
721
113
No, ne vemo če jim gre po planu, ker ne vemo kak plan imajo.

Takole laično pa to vsekakor ni 2 dnevni blitzkrieg naskok.. Še posebaj ce napadeni sproti nazaj pridobiva dele zavzetega?
Težko verjeti, a Rusi ne delujejo "prepričljivo"..
Vsekakor jim ne gre po planu. Ukrajinci niso niti blizu poraza, orožje prihaja. Belorus nekaj drka iz daljave, zdaj a bo poslal vojsko je vprašanje. Brez Beloruske pomoči bi bila pa stvar že zdaj katastrofa za Ruse. Na terenu pa Rusi preprosto nimajo zadosti ničesar. Lahko uničujejo, ampak terena preprosto ne kontrolirajo v zadostni meri. Delovni teden se začenja, letet ne moreš nikamor, prodat ne moreš nič, kupit ne moreš nič, mislim mednarodno. Kličeš partnerja pa te vpraša kaj se greste ? Folk se bo začel zavedat kje so. Vem da je obrabljeno, ampak naslednji trije dnevi so ključni. Takrat bo Putin pečen. Znotraj Rusije. Upam da ne tudi mi.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.932
6.006
113

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113

"Ukraine's peace talks with Russia have begun, a Ukrainian official has said, as President Putin's invasion was met with fierce Ukrainian resistance over the weekend."

Kaj se zgodi če mirovna poganja po nekem čudežu uspejo. Ali zahod nadaljuje z ukrepi ali jih ukine?

Sanakcije bodo verjetno v neki meri ostale. V kaki meri, pa odvisno od koncesij Putina.
Jaz domnevam, da nekih koncesij od Putina ne bo. Morda, ko mu še nekaj vojske stolčejo in mu začno njegovi drmat stolček.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.932
6.006
113
The European Union has announced that it intends to begin shipping arms to Ukraine, the first time in its history it has taken such a step.

To, da ima putin prst na nukih je samo dokaz da gre rusom dejansko zelo slabo.
Eu se bo borila proti Rusom do zadnjega Ukrajinca.

Z lifranjem orožja samo dodajajo bencin v žerjavico.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
721
113
Sanakcije bodo verjetno v neki meri ostale. V kaki meri, pa odvisno od koncesij Putina.
Jaz domnevam, da nekih koncesij od Putina ne bo. Morda, ko mu še nekaj vojske stolčejo in mu začno njegovi drmat stolček.
Sankcije bodo ostale še kar nekaj časa po moje. Pa četudi vse ukinejo jutri bo trajalo desetletja da bo spet tako kot je bilo. In Putina takrat že davno ne bo več. On je svoje odigral, tega se zaveda vsak trenutek bolj in zato je še bolj nevaren.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Sweden just announced it will deliver 5000 anti-armour rocket launchers, 5000 body armour kits, 5000 helmets, and 135,000 field rations to the Ukrainian armed forces

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.932
6.006
113
Starega železja kolikor hočeš

za osvežitev spomina
Ukraine on Fire: The Real Story - Full Documentary by Oliver Stone (Original English version)

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.279
983
113
Kaj menite kakšni vplivi bodo glede na vse ukrepe, dejanja, vojno...pri cenah goriva, plina, hrane, inflacije, swift, šport?

Ne mislim samo Rusijo, ampak globalno oziroma tudi pri nas.
Mislim, da lahko pričakuješ dvig cen na vseh nivojih. Poleg tega pa tudi pomanjkanje surovin.
Kolk se z raznimi privatniki menim, pravijo skoraj vsi da npr. pločevine bo do nekje sredi avgusta potem pa pomanjkanje, avto industrija je tudi že tko al tko usekana z polprevodniki, sedaj pa bo še pomanjkanje drugih surovin.
Če bo tale štala trajala in z njo ukrepi lahko pričakujemo tudi velike težave v določenih podjetjih, ne moreš obsega poslovanja iz ruskega trga kar tko nadomestit nekje drugje.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.