Od mene do doma je bilo tri dana telefonom tako, da sem se prepustil turbofolku.V vojski sem bil v južni Srbiji, na meji z Makedonijo. Vsako nedeljo sem poslušal V nedeljo zvečer na navadnem tranzistorčku.
Od mene do doma je bilo tri dana telefonom tako, da sem se prepustil turbofolku.V vojski sem bil v južni Srbiji, na meji z Makedonijo. Vsako nedeljo sem poslušal V nedeljo zvečer na navadnem tranzistorčku.
Mladi tehnik?Ko smo bili res še mulci smo delali tranzistorjev iz starih telefonskih slušalk (mikrofon). Gor smo nalotali diodo ki smo jo kupili pri Mladem tehniku pa malo žice pa okoli žleba pa je stvar špilala.
Razen v nedeljo zvečer, je bil tudi pri meni na programu turbofolk. Spomnim se recimo Šabana Šauliča, ki mi je bil dokaj všeč.Od mene do doma je bilo tri dana telefonom tako, da sem se prepustil turbofolku.
V novejsem casu, si stisnil Lincolna z dodatkom in je v bloku pol TV-jev poslusalo tvojo spiko.Radio SLO1 (je) oddaja(l) na 549kHz, če imaš primerno dolgo žico, ki se ujema s to valovno dolžino (500m+-par10m) (ali polovico (250m) ali četrtino dolžine (125m) ) potem se je to v telefonih rado dogajalo, dokler so po zraku bile žice brez oklopa ali pa po podstrešju speljan kabel brez oklopa in če si imel primerno star telefon, ki ni imel filtrov, je to bilo enostavno. Glej zgoraj vezavo za en enostaven AM sprejemnik. AM modulacija in demodulacija je zelo enostavna.
Ja preden smo imeli kabelsko!V novejsem casu, si stisnil Lincolna z dodatkom in je v bloku pol TV-jev poslusalo tvojo spiko.
Si me spomnu...Razen v nedeljo zvečer, je bil tudi pri meni na programu turbofolk. Spomnim se recimo Šabana Šauliča, ki mi je bil dokaj všeč.
Prej hladna vojna in nnnp.torej se balkanci počasi vračajo?