Vinjete v težavah?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
brez skrbi da se bodo naši znašli. jaz stavim da bo 6 dnevna po 15€
grims-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to že lahko sam to tut pomeni da bodo ostale dražje, tut če s tem zajebemo tujce! Upam da se ne bodo prehitro predali in pokazali da nikjer ni določen čas in cena vinjete! Če pa nam hočejo diktirat kako pa kaj pa naj darsove dolgove prevzamenjo in potem nastavljajo cene!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Hakelc je, da je že obstoječi sistem finančno nevzdržen. Prodaja vinjet je dosedaj bila namreč precej premajhna, da bi drugo leto stvar štimala.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Upam da se ne bodo prehitro predali in pokazali da nikjer ni določen čas in cena vinjete! Če pa nam hočejo diktirat kako pa kaj pa naj darsove dolgove prevzamenjo in potem nastavljajo cene!

LOL, samo ti si pa res trdubucen,
seveda, nikjer ni zapisano kaksna mora biti cena alpa veljavnost vinjet. To pac doloca vsaka drzava sama,
ampak, zapisano pa je, da velja enakost, pravicnost, nediskriminatornost,.....,
in tuki samo polletna/letna vinjeta ne vzdrzi, kot tudi nebo vzdrzalo, da bi po balkansko nastavli ceno tedenske vinjete za cca. 70% polletne kot tuki nekateri fijakarsko nabijajo

v SLO je na zalost precej, bolje receno prevec taksnih, ki svet vidijo zelo osko in predvsem iz svoje perspektive,....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in v čem ta ni enaka npr. do mojega soseda francija, ki je star 60 let? Če imaš npr 10 dnevne pa se samo enkrat pelješ a ni pol diskriminatorno ker nimamo enodnevnih vinjet ker on jih več ne rabi? Pravičnost pravičnost imajo samo nemci kjer je qavtocesta za osebna vozila brezplačna, gradil pa je saj vemo kdo! Vidim jaz že na dovolj široko to določa država sama si napisal ti jaz pa te sprašujem Zakaj nam pol ne pstijo naših vinjet pri miru? Kar se tiče cene ki jo omenjajo tu gor oni primerjo ceno ki trenutno velja seveda pa bo sistem krajših vinjet le-te podražil. Kar pa se vzdržnosti tiče se zna zgodit da se kaj podre če bomo imeli možnost krajših!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj si sam rekel da ni napisano kako dolge morajo bit vinjete! Kako imajo avstrijci predobro vem sprašujem te samo kaj je z diskriminacijo če človek rabi vinjeto samo za en dan in nič več? Če bomo delali tako kot bo vsak drugi hotel kam bomo pa prišli! Avstrijsci so druga zgodba oni nimajo cele avtoceste na kredit! Dražili bodo pa lahko šele naslednje leto čeprav so hotli že to leto podražit vinjete!

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Hakelc je, da je že obstoječi sistem finančno nevzdržen. Prodaja vinjet je dosedaj bila namreč precej premajhna, da bi drugo leto stvar štimala.

sploh ni res, na DARSu si že manejo roke, koliko več denarja bodo letos nabrali
grin1.gif

Citat:
Na Darsu pričakujejo, da bodo do konca leta prodali še približno štiristo tisoč vinjet za osebna vozila, kar pomeni, da lahko do konca decembra pričakujejo dodatnih 12 milijonov evrov neto prihodkov; to pa pomeni skupno okrog 198 milijonov evrov neto prihodkov od cestnine v letu 2008, kar je približno 14 odstotkov več kot v predhodnem letu.
24kur

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sem rekel da se splača imet take vinjete! Če jih bomo razbili na par-dnevne bo dobiček skopnel ker npr. 10 dnevne ne bodo mogle bit 35 evrov!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik sass pravi:
sploh ni res, na DARSu si že manejo roke, koliko več denarja bodo letos nabrali
grin1.gif

Citat:
Na Darsu pričakujejo, da bodo do konca leta prodali še približno štiristo tisoč vinjet za osebna vozila, kar pomeni, da lahko do konca decembra pričakujejo dodatnih 12 milijonov evrov neto prihodkov; to pa pomeni skupno okrog 198 milijonov evrov neto prihodkov od cestnine v letu 2008, kar je približno 14 odstotkov več kot v predhodnem letu.
24kur

Aha, ko pa so klasično pobirali cestnino pol leta.
grims-1.gif

Drugo leto bo pa revščina (tudi če ostanejo te cene).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Moj insiderski vir tudi nekaj podobnega napoveduje. Tudi precejšnjo podražitev letne vinjete za leto 2009...
cry12bpy.gif

Pa saj to je bilo že zdavnaj jasno, da ta cena ne more vzdržat. Ne da se mi po suxu iskat, ampak že zdavnaj so izračunali da bi morala stat vinjeta 25k SIT da bi šlo skoz.

Pa bomo spet najebali tisti, ki gremo 2x na leto v LJ.
10.gif
Zakaj, saj boš imel 10 dnevno ???

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zakaj ne bi imel za cestnino? Eno cestnino plačam tut ob registraciji, pa tut vinjeto sem kupil? Ni mi jasno zakaj ne bi imel za cestnino? Itak da si bom kupil celoletno saj sem preveč na cesti, čeprav imam do avtoceste 45 min. vožnje! Gre se za princip zakaj bi morali spet delati nekaj kar hočejo drugi pa čeprav ni predpisano?! Ne vem pa kolikokrat moram nipisat da pravičnega sisema ni, najbolj podoben pa mu je trenutno nemški!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, pa zemlja se tudi ne vrti, če pod določenim kotom pogledaš.

Glej, krajše vinjete bodo, pa če se na trepalnice postaviš.

(razen, če prej satelite zrihtajo, samo to tudi spada v kategorijo "Bom verjel, ko bom videl")

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kar se tiče satelita se s tabo popolnoma strinjam! Z vinjetami pač ne! Zakaj je po tvoje krajša vinjeta pravičnejša od polletne? Itak bo stala več kot 50% več kot sedaj stane polletna, ki se bo tudi podražila (moje predvidevanje)