Vinjete v težavah?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
na A9 lahko skor vedno naletis na presenecenje, recimo nazadnje je bil zaprt predor pod Gradcem in je blo treba pac cez Grac

samo pot preko AT je dobrih 300km,
preko SLO pa kolk
confused-1.gif
??,

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
na A9 lahko skor vedno naletis na presenecenje, recimo nazadnje je bil zaprt predor pod Gradcem in je blo treba pac cez Grac

samo pot preko AT je dobrih 300km,
preko SLO pa kolk
confused-1.gif
??,
Očitno ti misliš da večina tranzita gre od Šentilja do Gruškovja. Žal se motiš. Večina ga gre Pince - Sežana, kar znaša 300km, od tega 32km po regionalni cesti G3. Tu je šlo samo septembra preko 115.000 tovornjakov. To je 160 tovornjakov na uro, kje so šele beli Romunski in Ukrajinski kombiji (razmerje s tovornjaki je približno 1:1), ter domači promet.

Promet na tvoji priljubljeni destinaciji na hrvaško (nalašč pisano z malimi črkami) pa je samo sezonska zadeva. Povprečje je 158 vozil na uro za relacijo Šentilj - Pesnica.

Teh 150 vozil na uro ki jih ti imenuješ tranzit je tudi na stari cesti Lenart - Maribor.
stupid-1.gif
To je cesta, ki teče VZPOREDNO z avtocesto. Avtocesta od Lenarta proti zahodu pa tu ni všteta.

In ti potem pametuješ o tranzitu????
stupid-1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
še en dokaz da si nepismen. Ti cel čas tupiš o največjem tranzitu pa cesti proti Gruškovju.

S številkami sem ti predstavil preprosto zadevo, da je tranzit VEČJI na drugi relaciji, kjer sem ti lepo napisal tudi, da je na G3-1 VEČJI PROMET KOMBIJEV kot pa tvojih turistov, ki so še vedno samo peak-season zadevica.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
skoz je govora o tranzitu za katerega je obvezna uporaba vinjet

drugic pa preberi tudi naslov teme in mogoce vsaj bezno preleti skozi njo,
kajti za tovorni promet sn napiso, da je cesta KP-LJ-MB-HU zelo obremenjena z tranzitnimi tovornjaki,
najbrz vec kot A10 in A9 v AT

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
skoz je govora o tranzitu za katerega je obvezna uporaba vinjet

drugic pa preberi tudi naslov teme in mogoce vsaj bezno preleti skozi njo,
kajti za tovorni promet sn napiso, da je cesta KP-LJ-MB-HU zelo obremenjena z tranzitnimi tovornjaki,
najbrz vec kot A10 in A9 v AT
Pelji se enkrat med Koprom in Mariborom izven sezone med tednom, pa malo glej število avtomobilov s tujimi tablicami. Vsaj po mojih opažanjih jih je precej več kot pa tujih tablic na turski avtocesti (po pyrnski se ne vozim).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Predvidevam, da so v tranzitu? Ker po Ljubljani (ali pa Mariboru) jih vidim precej manj kot na avtocesti.
Pač moja opažanja, nekoliko bolj relevantna kot tvoja, ker se jaz dejansko vozim po naših avtocestah, ti se bolj po belgijskih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
evrokrat: veš zakaj mešamo tovrnjake in vinjete. Zato ker se vozimo po istih AC in zato ker jo tovornjaki nekaj 100x bolj uničujejo kot avtomobili z enim prehodom, plača pa ne sorazmerno uničenju....Če tovornjakom nabijemo cestnine, se bo podrl tovornjaški lobij in se bodo našle mogoče kake železnice.....ki bi bile rade konkurenčne tovornjakom....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kje si slišal ?

Aha, na 24ur.com piše: "Premier Janez Janša je še napovedal, da bomo verjetno morali uvesti vinjete za krajši čas."
(drugo nič ne piše zraven)

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Bodo pač tedenske. Od ponedeljka do nedelje ... Za 15€ ...
To imaš iz zanesljivega vira ali iz slovenceljskega faušnega šupka ? (ugibam da to drugo)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Moj insiderski vir tudi nekaj podobnega napoveduje. Tudi precejšnjo podražitev letne vinjete za leto 2009...
cry12bpy.gif