Vinjete v težavah?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ze precejkrat napisano... Teh tujcev NIHCE ne sili, da uporabljajo AC... komot lahko gredo tudi po strai cesti... In enako velja za domacine... (da ne bos spet rekel, da je diskriminatorno do tujcev
bonk.gif
)...

sej tega v bistvu ne zelite, ker bible vinjete pol se drazje

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
V bistvu je diskriminatoren do domacinov... ker ti morajo placati cestnino se ob registraciji vozila... in morajo placati se davke, ki gredo v proracun...
evil.gif
in kaj na to porecejo Nemci in prebivalci drzav Beneluksa?
AC so zastojn, vsakoletne dajatve pa izredno visoke. npr. tuki v BE za avto ki ima vec kot 155 kW ob prvi registraciji placas slabih 5k € + dobrih 3k € in nato fsako leto dobrih 3k €
(zavarovanje ni vsteto)

bi rad vidu kolk starih benflov in ostalih "sportnikov" bi se pri takih dajatvah vozlo po SLO cestah
sprasujem se.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
za osnovo opaljenja pa bodo imeli kaj?
Je že bilo petkrat napisano. Dvomim, da v šesto gre rado, zato ne bom zapravljal "črnila"...

Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Kot sem že omenil mojega soseda jožeta, ki gre s svojo ženo enkrat na leto na morje pol je diskriminatorna tut do njega?
Lej no lej. Počasi se ti svita.

Citat:
Zakaj pol ni diskriminatorna 10 dnevna če se po avtocesti pelje samo enkrat kje je tu razlika v vsakem primeru je plačal preveč!
Zato, ker ne moremo imeti poldnevne , dnevne, dan in pol, 2 dni, 2,5 dnevne itd... vinjete. Ker pol pademo nazaj na cestnino po kilometru. To pa se večina strinja, da ni OK.

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Se se gre ze zaradi pravicnosti... Tudi ce grem cez Avstrijo moram placati 10 dnevno vinjeto in ne samo recimo dve urno... Ce ze omenjas pravincot je tudi 10 dnevna nepravicna... malo manj nepravicna sicer o polletne... ampk je... Ce smo pikolovski seveda...
Če smo pikolovski, ta vinjeta stane manj kot cestnina od LJ do Šentilja (pred uvedbo vinjet). Ampak pikolovski bomo le takrat, ko nam je v prid...

Citat:

Sistem je za vse enak...tako za tujce kot za domace....
Tako. Slab.

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Se se gre ze zaradi pravicnosti... Tudi ce grem cez Avstrijo moram placati 10 dnevno vinjeto in ne samo recimo dve urno... Ce ze omenjas pravincot je tudi 10 dnevna nepravicna... malo manj nepravicna sicer o polletne... ampk je... Ce smo pikolovski seveda...
Če smo pikolovski, ta vinjeta stane manj kot cestnina od LJ do Šentilja (pred uvedbo vinjet). Ampak pikolovski bomo le takrat, ko nam je v prid...

.

Če smo tok pikolovski dodajmo še to da je vsak "tretji" tunel na avstrijskih AC plačljiv.

do the math
wink-1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Osnove matematike ti ne gredo glih dobro, a?

2. razred osnovne šole obravnava pri matematiki tudi decimalke, pa pojdi malce tja, da te naučijo seštevanja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) ja, pa hamburgerji so tudi plačljivi.
(pa da ne bo kdo zdaj, da bi morali tudi pri nas računati prehod skozi tiste 50 meterske tunele)

2.) Sem seštel, cestnina je (bila) okoli 6 evrov. Če se tudi vrneš domov, pa je 12. Kaj ne štima ?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zakaj je slab če je za vse uporabnike avtocest enak? Enak je tako za Hanza kot tudi za mene? Zakaj po vašem mnenju ni? Daj mi to pametno razloži!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
za vse je enak! Vsi ki vozijo po avtocesti morajjo plačat! Kje je tu problem! Nisem jaz niti žerjav niti sosedov joža kruiv če se Hans pelje samo enkrat! Kar se tiče tiste primerjave koliko plačajo v beneluksu za zavarovanje vozil kaka je povprečna plača v beneluksu taka kot delavec na koroškem?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ti se kar norca delaj. Karavana bo šla v vsakem primeru naprej.

(hmm, mogoče je vaginko kaki zapečkar, ki nikoli ne gre iz rojstne vasi ? Ker drugi vemo, zakaj je cenejša vinjeta dobra, očitno nam je)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nič fantje se vam jutri pridružim spet pri debati grem sedaj na Severino ko je na mojem koncu in do tja ne rabim vinjete bo pri sosedu malo!
evil.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ma... kar naj naredijo 7-dnevno vinjeto za recimo 15€, ukinejo naj polletno za 35 in uvedejo letno za recimo 75.
Tako bomo mi vsi plačali 75€, vsak tujec, ki gre na HR čez slovenijo na morje po 15€ (no ja, če gre pa le za 6 dni na morje pa celo 15) in vsak jugošvaba, ki se redno pelje na relaciji HR-D/A/?? bo plačal nekih 30 - 75€ (prazniki, morje, pogrebi).

Nazadnje urejeno:

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
evo,
ti razmislas nekako tak kot so vici o mujotu (alpa enmnu iz podrocja bivse juge),
ki misli kak je pameten in v vicu "nadmudri" angleza, nemca, italijana, frncoza,........

a pa vi resno mislite, da so ljudje v EUju tak naivni

semizdi, da v SLO se vedno furate miselnost, da ste neki vec, pac kot v casu bivse Jugoslavije ko ste/smo se meli za neki vec od ostalih republik
uf-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
evo,
ti razmislas nekako tak kot so vici o mujotu (alpa enmnu iz podrocja bivse juge),
ki misli kak je pameten in v vicu "nadmudri" angleza, nemca, italijana, frncoza,........

a pa vi resno mislite, da so ljudje v EUju tak naivni

semizdi, da v SLO se vedno furate miselnost, da ste neki vec, pac kot v casu bivse Jugoslavije ko ste/smo se meli za neki vec od ostalih republik
uf-1.gif

Ti se nimas vec za slovenca? Ker pises o slovencih v tretji osebi... Dost zalostno to... Kaj denar naredi iz cloveka
bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
confused-1.gif

napisal sem ste/smo

Na enem mestu pa res... na vecih prej pa ne
smile-1.gif
...

20081019-4fqty4ifs7c5552kknahajte1.png

Citat:
sicer pa nevem kaj denar tu noter mesas? kje si pa ze vidu kerga bogatga javnega usluzbenca
uf-1.gif

Tisti, ki ste evropski poslanci, gotovo niste neki revezi... Pa v enem drugem postu si napisal, da si dal dobre tri place za svojega Golfa...

20081019-enutanxyaatpartmyrpmui16pg.png

Sicer nevem, kolk je cena golfa... recimo da je 15.000 € (verjetno je vec)... Po tem sem sklepal, da imas okoli 5.000 € neto place ... Meni se to zdi zelo dobra placa za javnega (drzavnega) usluzbenca...
grims-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ja, prej je pa napisano :"da v SLO", jest pa trenutno zivim in delam izven SLO

avto me je prso pod 15k €, pac lahko koristimo neke ugodnosti, brez davka, diplomatski popust,..

in ja, placa je dobra, poslanci v SLO so precej odzadi,

sicer pa majo vsi enake pogoje, da pridejo do zaposlitve v EU instituciji,
samo ko je pa treba kufre spakirat in it iz SLO pol pa vecina obupa

je pac treba vzeti v zakup,
it ven in probat
alpa jamrat in ostat v SLO

sicer sma pa cist iz teme zasla
wink-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
tak mimo grede me zanima s čim si zaslužiš tako plačo. kaj dobrega napraviš za nas ki imamo plačo 700€?

Cel delavni čas mudruješ o vinjetah, ki so drobiž zate, še kaj drugega počneš?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in zakaj ej cenejša in krajša vinjeta dobra če se vsak teden voziš po avtocesti?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Dobra je za tiste, ki se vsak teden NE vozijo po avtocesti.

A si ti v vrtcu al kaj ? Ker to je res vsakemu očitno.