TMC v SLO?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Kaj pa kakšna informacija o kvaliteti in ažurnosti prometnih informacij po Sloveniji. Mogoče ne bi bilo slabo spregovoriti tudi kaj o temu. žal nekateri (večinoma lastniki Garminov) še čakamo na nove karte, zato nas zanimajo prve izkušnje vseh ostalih.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
TUKAJ bo vsak TMC sistem pregorel
hysterical-1.gif
LPWWY

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
fantje (in punce), TMC na navigonu dela!!!
Imam pa 2110max + najnovejši pirat softwer z premium TMC. Tud zraven teh obvestil piše premium TMC...

Vglavnem men dela, na karti tud lepo kaže, kako pa se obnese v realnosti pa ne vem, ker dns ne grem v Lj. Nej kdo drug testira!!

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Sm naložil in je precej neuporabno. Na samodejnem iskanju ne najde nič, razen center, hit, ognjišče itd. Na ročnem iskanju po frekvencah od slo1, val 202, ars, radio si pa tudi ne najde nič. Sicer kaže siv znak tmc in kakšen je signal, ampak tudi pri polnem signalu ne pokaže imena postaje in ne dela nič. Samo enkrat mi je uspelo dobit prometne infomacije na 100,7FM, pa še te je počasi pobiral timeout. Vozil sem se več kot eno uro zato bi v tem času lahko kaj samodejno našlo, če v avstriji in na primorskem (italjanski tmc) vse dela brez problema.

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Probaj uporabiti preve frekvence:
slokarta_01.jpg

Men na TomTomu pri TMC sveti zelena lučka, vendar ni podatkov. Kot pot sem vnesel Vodice - Ljubljana in me veselo pelje na izvoz Šentvid, čeprav je zaprt že 2 meseca.

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik mat123 pravi:
Sm naložil in je precej neuporabno. Na samodejnem iskanju ne najde nič, razen center, hit, ognjišče itd. Na ročnem iskanju po frekvencah od slo1, val 202, ars, radio si pa tudi ne najde nič. Sicer kaže siv znak tmc in kakšen je signal, ampak tudi pri polnem signalu ne pokaže imena postaje in ne dela nič. Samo enkrat mi je uspelo dobit prometne infomacije na 100,7FM, pa še te je počasi pobiral timeout. Vozil sem se več kot eno uro zato bi v tem času lahko kaj samodejno našlo, če v avstriji in na primorskem (italjanski tmc) vse dela brez problema.

men je najdlo na samodejnem iskanju... zdej kako je pa u realnosti pa kot pravim nevem, bom pa sigurno testiral.

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Zgleda je bil problem v verziji karte, ker sem imel isto "premium tmc". Zdaj sem naložil drugo verzijo z zastonjskim tmc in mi samodejno najde postajo, pridobi prometne informacije in tudi med vožnjo poišče druge frekvence, ko stara ne lovi več
smile-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik mat123 pravi:
Zgleda je bil problem v verziji karte, ker sem imel isto "premium tmc". Zdaj sem naložil drugo verzijo z zastonjskim tmc in mi samodejno najde postajo, pridobi prometne informacije in tudi med vožnjo poišče druge frekvence, ko stara ne lovi več
smile-1.gif

nevem kok ma veze mape, ker je slo iste velikosti kot Q2. Mislim,d a je bolj pomemben TMC.nfs, ki je kr nekaj MB večji.

Gre pa za navigon navigacije!!

Nazadnje urejeno:

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
aha, kul... mislil sem da na TomTomu dela, ker ima nove mape ravnokar izšle. Pa na Audi MMI navigacij tudi ne najde slovenskega TMC signala.

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Meni nič ne dela no... nastavim 100,8 v Ljubljani, pa zasveti zelena lučka, prometnih obvestil pa ni in to niti v soboto zjutraj, ko so bili zastoji povsod proti morju.
Če dam pa na avtomatsko iskanje, mi pa ne najde postaje sploh
frown-1.gif

Kaj je zdaj to?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pozdravljeni!

Funkcija TMC bo začela delovati v jeseni, žal pa točnega datuma še nimamo.

Lep pozdrav!

Erna Florjanič

Poslovna sekretarka

untitled.png

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Seveda bo ta funkcija delovala samo v primeru novih kart za Slovenijo pri nas
smile-1.gif
Kar samo od sebe torej brez novih kart lahko pozabite, ker je pogoj, da karta vsebuje TMC.

Sicer pa naj bi v jeseni (oktober ali november) izšla nova Adria Route z TMC podporo, seveda bo nekaj časa zamudni rok.

Lp

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Ne vem pa, kako je z karto City Navigator 2010, če Slovenski zemljevid (ki ni tako podrobno pokrit kot Adria Route) že vsebuje TMC za Slovenijo - zna bit. Ampak vseeno bi raje počakal na novo AR.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Čudno, kajti jaz ko sem izbiral zemljevid Slovenije v CN 2010 je bila velika nekje 60MB, ko sem pa Slovenijo izbral iz AR pa je bila velika čez 100 MB. Boooo pol pa nevem, možno ja, da je SLO enako pokrita v CN 2010 in AR zadnjo.

Lp

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Manjša je zaradi tega, ker ima manj podatkov o Poi točkah(trgovine,gostilne itd). Kar se pa tiče cest in ulic pa sta si enaki.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.