TMC v SLO?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
še nič novega
frown-1.gif

http://www.zurnal24.si/cms/avto/tehnika/index.html?id=119961

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Na navigaciji IGO deluje prez problemov
smile-1.gif

Sam uporabljam igo na telefonu in skupaj z programom hyper gps deluje v nulo.

Verjetno bo za garmin in podobne delovalo šele od jeseni naprej (čeprav res ne vem zakaj in kej je fora, da ne more že zdaj na garminu delat
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Na navigaciji IGO deluje prez problemov
smile-1.gif

Sam uporabljam igo na telefonu in skupaj z programom hyper gps deluje v nulo.

Verjetno bo za garmin in podobne delovalo šele od jeseni naprej (čeprav res ne vem zakaj in kej je fora, da ne more že zdaj na garminu delat
smile-1.gif

Ker Garmin in ostali še niso implementirali tabel za TMC v zemljevide.

Tko nekako, preberi bolj na začetku te teme.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Mislim, da za Slovenijo ni bilo vrisan TMC, saj takrat ob izidu CN2010 še nismo imeli TMC.

Upam, da bo naslednja Adria Route 2.40, ki naj bi izšla proti koncu leta imela tudi TMC
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Bo imela, če bo Garmin kupil tabele od iGo.
Zakaj pa od iGo, saj niso oni ponudniki TMCja pri nas. Ali pač? A ni tako, da morajo ponudniku plačati licenco za ta hec in pri nas naj bi to božali eni madžari.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
No na potepu po Italiji sem prvič sprobal TMC na mojem nuviju 765T. Zelo zanimiva zadeva. Sem pa rabu nekaj časa, da sem odkril zakaj se gre, če pritisnem v meniju TMC-ja nazaj ali pa pokaži zemljevid. Pri drugem sem zmeraj dobil sivo podlago (potoval ponoči- nočni način, za podnevi ne vem kako se obarva). Po ponovnem pritisku na TMC ikono pa možnost pokaži običajni zemljevid. Šele pri povečanem zemljevidu sem opazil na sivi podlagi, da se po celi Italiji narišejo znaki z opozorili. Komaj čakam de bo to začelo delovati tudi pri nas. Enostavno pogledaš kaj je na tvoji poti ali pa po celi državi. Pa na voljo ti da, ali se pelješ še naprej po začrtani poti, ali pa spremeniš smer. Super zadevšna.
aplauz.gif

SpaceDeep

Zelenc'
17. jul 2009
3
0
1
Katero mapo uporabljate na iGo-ju? Meni sicer najde TMC signal - lučka sveti, vendar ni nič prometnih informacij

SpaceDeep

Zelenc'
17. jul 2009
3
0
1
Karta je bla Monolitova, sam mi zadnja verzija iGoja ni delovala pravilno. Vrnil za eno verzijo nazaj pa so se zacela prikazovat sporocila
smile-1.gif

SpaceDeep

Zelenc'
17. jul 2009
3
0
1
Sedaj imam iGo8 v8.3.2.93112 in mi TMC deluje brez problema in sporočila prihajajo v napravo (ce lahko temu recemo tako, glede na to da precej situacij iz cest ni zavedenih v sistem), ko sem imel pa iGO 8 v8.3.2.97313 mi je pa našlo TMC signal vendar ni bilo nobenega prejetega sporočila
Oprema: Dell Axim x50v + Royaltek RTG 2000

daltonix

Pripravnik
6. okt 2007
115
0
16
Na PNA napravi Po menijih je podobna NAVON navigaciji) imam naložen igo amigo. Na navigaciji navon je na karti prikazana ikona TMC in pod to ikono so nastavitve za tmc. Na moji navigaciji te ikone ni, in nemorem najti nobenih nastavitev za tmc.
Ali so potrebne kakšne licence ali kaj podobnega.

Ko pa na isto napravo naložim igo8 (8.3.2.93112), v meniju najdem tmc ter sprožim iskanje sprejemnika, naprava najde tmc sprejemnik. naprava tudi zazna postajo z tmc informacijami, ampak v napravo ne pride nobena informacija. Še bolj neumno je to da naprava najdetmc signal samo če naprava deluje na baterijo - če priključim napajanje, naprava gre po fm območju in ne najde nobenega signala.
A se komu sanja kaj je narobe

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Mene pa zanima ali je potrebno za TMC imeti posebej kakšen sprejemnik (napravo) ali je dovolj aplikacija, katero imam recimo v PNA napravi IGO - 683 B (Tuš)? Namreč v nastavitvah za TMC, mi vedno napiše, da ne najde sprejemnika. Uporabljam pa TA karte na IGO 8.3.2.

lp, J

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
rabiš anteno z sprejemnikom klik , to sem že jaz nekaj časa nazaj spraševal ali kdo uporablja, pa očitno nobeden ne uporablja na tušu tmc-ja ali pa ni odzivaLPWWY

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ti sprejemniki so praktično univerzalni. Cena na ebayu cca 30€. Na Tušu ga sicer še nisem preizkušal, deluje pa na parih drugih napravah (tudi na nekaterih Mio, ki z original sw sploh ne podpirajo TMC).

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.